Het Europa van het antisemitisme

hond-van-israelWe moeten ons afvragen of het onbeschermd laten van een Joodse instelling in Brussel in een tijd van toenemend antisemitisme en de half gestrekte arm als de nieuwe variant van de Hitlergroet, niet al te optimistisch was. Ongeveer zoals de gewezen ministers van Binnenlandse Zaken en Justitie ondanks de bedreigingen die hij naar zijn kale hoofd geslingerd kreeg, Pim Fortuyn onbeschermd lieten afslachten, kon een tot op dit moment nog onbekende slachter in nota bene het Mekka van Europa rustig zijn gangetje gaan. Over symboliek gesproken.

De Belgen willen nog niet van een aanslag spreken, maar als het geen familiedrama of een afrekening in het criminele circuit was, kan het weinig anders geweest zijn dan wat Anders Breivik in Noorwegen deed.

Dat Netanyahu, die nog recentelijk waarschuwde voor een herhaling van de Holocaust, opmerkt dat de Aanslag door anti-Israël-sfeer EU komt, valt te begrijpen. Een terugkoppertje, nadat de collectieve linkse pers bij de aanslag door Anders Breivik het bloed van de handen van Wilders had laten druipen.

Waar Netanyahu zeker gelijk in heeft is dat er in Europa een hevige anti-Israëlische stemming heerst. En dat ondanks dat dagelijks het nieuws bol staat van de islamitische moordpartijen in Afrika en Azië, Europa een gezonde voedingsbodem blijkt te zijn voor de export van jihadisten en de EU ook nog eens grootfinancier blijkt te zijn van Israël hatende NGO’s en terreurorganisaties.

Het zou wel eens zo kunnen zijn dat Israël in deze dagen van totaal verscheurde moslimnaties, meer te duchten heeft van het hedendaagse Europa dan van de islamitische landen. De onderlinge haat en strijd in de Israël omringende landen is zo groot dat de bevolkingen daar meer tijd besteden aan het elkaar om zeep helpen, dan in het bestrijden van Israël. Die taak heeft Europa dan op zich genomen, want de schoorsteen moet immers als vanouds blijven roken.

Recent bleek uit onderzoek van de Anti-Defamation League (ADL) dat de argwaan jegens Joden weer terug is op het niveau van het interbellum. Dat daarbij het vrijwel dagelijks roepen over de vermeende Joodse en Israël lobby – zo’n beetje de sleutelwoorden van het linkse antisemitisme en analoog aan de magische kracht die er van de Protocollen van de wijzen van Sion en de bloedsprookjes uitging – de olie in de antisemietenmotor is, was te voorspellen.

Antisemitisme is allang geen monopolie meer van nationaalsocialisten. Wanneer een minister van Buitenlandse Zaken zijn topambtenaar naar Riyad stuurt voor een knieval op het geweven karpet voor een paar bebaarde dictatoriale antisemieten, maar tegelijk Nederlandse bedrijven ontmoedigt met democratische Joden samen te werken, boetseer je aan een kleibuste van Himmler. Mooi op de gepolitoerde Bösendorfer bij een riedeltje Wagner.

Als Thomas von der Dunk het zeer begrijpelijk vindt dat een Arabier een Joodse gezin in het eigen bloed laat verdrinken, kun je niet verwachten dan zijn fans er anders over denken.

Het linkse antisemitisme onderscheidt zich van de nationaalsocialistische versie door een grotere geslepenheid in de nomenclatuur. Dompelen neo-nazi’s het vooral in de lederen vocabulaire van het Derde Rijk, links heeft er een eigen jargon voor bedacht waar je even bij moet blijven om de vertaalslag naar de zwarthemden van weleer te maken. Met Gretta Duisenberg en haar geloofsgenoten hoef je die vertaalslag helemaal niet meer te maken en gaat de gebruikte terminologie als rook door een pas geveegde schoorsteen.

Het is nog geen tien jaar geleden dat de Belgische Hezbollah-aanhanger Dyab Abou Jahjah en de Nederlandse progressieve rabbijn Awraham Soetendorp unisono riepen dat de moslims in Europa zich in dezelfde situatie bevinden als de Joden in de aanloop naar de Holocaust.

In die tien jaar is het aantal moslims in Europa alleen maar toegenomen, werd de vervangende Hitlergroet zelfs voor de poort van Auschwitz op een kiekje gezet, is het aantal Europese jihadisten richting moordhaarden niet meer te tellen en raken de antisemitismemonitoren op tilt.

Als Frans Timmermans in plaats van op de knieën te vallen voor het tribalisme van een woestijnideologie nu gewoon gezegd had: We keren niet terug naar de vroege middeleeuwen maar kiezen voor de wetenschap, de vrijheid van meningsuiting, de schoonheid van de kunsten, en bovenal voor de gelijkberechtiging van vrouwen, homo’s, christenen en Joden, dan zou hij als kenner van de Franse letteren beter een glas wijn hebben kunnen heffen met Netanyahu dan van de thee te slurpen met de baarden van Riyad. Maar Europa zou Europa niet zijn als niet opnieuw de verkeerde keus gemaakt wordt.

 

 

Advertenties

7 reacties to “Het Europa van het antisemitisme”

 1. Bedankt Rebecca. Het heerschap lijkt met dezelfde koelbloedige precisie te werken als waarmee een chirurg zijn patiënt behandelt, maar dan met tegenovergesteld resultaat.

 2. Mensen met reële kijk op de ‘werkelijkheid anno nu’ hoeven zich nergens over te verbazen. Zeker niet over het gedrag van de “schijn elite met multicultureel links Quisling signatuur”. Het onbeschermd laten van een Joodse instelling in Brussel of het laten afslachten van Pim Fortuyn, horen bij hun levensfilosofie. Pim Fortuyn had afwijkende ideeën over ‘moslims’; dus kon hij maar beter worden opgeruimd. Joden zijn vijanden van de Arabieren en islam; dus weg met ze!!. De “Wereld Islam’ is voor de multiculturele vijfde colonne zeer belangrijk. Waarom? Het betaalt prima!. “Waar geld stroomt, schijnt de zon!” Is een oude linkse (en liberale) gezegde. Aangezien links en multicultureel Europa geloven heilige in dit oud gezegde, doet ze alles om de geldbron niet te laten uitdrogen. Zo wordt een brute moord gekleineerd tot een daad als ‘een ongelukje’ of ‘een familieruzie’. Om de islamitisch weldoeners extra bescherming te bieden, wordt in België over partijen die de ‘Waarheid’ verkondigen – bijvoorbeeld NV-A en Vlaams Belang – een cordon sanitair geworpen.

  Er wordt gesuggereerd dat de “Jodenhaat” in Europa wordt steeds heftiger. De werkelijkheid is echter dat in West- en Noord Europa de Jodenhaters die aanslagen op Joden plegen, zijn meestal geen blanke Europeanen, maar import uit de Derde Wereld; vooral uit de woestijn.
  De multiculturele “Schijn elite” doet alles om haar “geitenneukers” in bescherming te nemen. De schrijver van dit stuk schrijft: “En dat ondanks dat dagelijks het nieuws bol staat van de islamitische moordpartijen in Afrika en Azië, Europa een gezonde voedingsbodem blijkt te zijn voor de export van jihadisten en de EU ook nog eens grootfinancier blijkt te zijn van Israël hatende NGO’s en terreurorganisaties”.

  Wat kan het de linkse elite nou schelen? Het verraad van eigen volk en eigen land doet de toppers van de politiek-correcte schooiers niets. Als de Armageddon zal beginnen. (Net als in de Openbaring van Johannes NT) zouden ze allang weg zijn. Figuren zoals Thomas von den Dunk, Frans Timmermans en Greta Luizenberg zouden in de bergen boven de banken van Zurich of Bern jodelen. Hun toekomst is zeker.

 3. De politie heeft een verdachte opgepakt in verband met de aanslag vorige week zaterdag op het Joods Museum in Brussel, waarbij doden vielen.

  De man komt uit Roubaix en heet Mehdi Nemmouche, volgens een bron dichtbij het onderzoek. Hij had een kalashnikov en een revolver bij zich van het type dat bij de schietpartij in Brussel is gebruikt. De man zou vermoedelijk in 2013 in Syrië geweest zijn bij de jihadisten. Dat was ook de reden waarom de Franse veiligheidsdiensten hem in het oog hielden.

  http://www.bnr.nl/feeds/anp/BUI/281276-1406/verdachte-aanslag-brussel-opgepakt?s_cid=home:blogitems

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: