EU-fanatici aan de deodorant

Aan de deodorantHet is bijna aandoenlijk te zien hoe in de mainstream van de opinievorming de grote stembuszege van de eurosceptici met een zielig dedain bejegend wordt. Toch zou het beter zijn deze als een krachtige boem op de vergadertafel van de konkelfoezende EU-fanatici te definiëren. Na de verkiezingen voor het Europese Parlement wachten Europa namelijk nog heel veel verkiezingen voor de nationale parlementen en daar wordt uiteindelijk werkelijk beslist over of er uit de EU gestapt wordt of niet.

Zolang Brussel nog niet beschikt over een Warschaupact dat tanks richting hoofdsteden van ongehoorzame naties kan sturen, trekt het EU-patronaat aan het kortste eind als een land besluit uit de EU te treden. Daarbij komt ook nog dat de opkomst bij nationale parlementsverkiezingen vele keren hoger is dan bij die voor het Europees parlement gebruikelijk is. Van de Slowaken had slechts 12 procent zin om voor een Groot Europa naar de stembus te schuifelen. En je kunt veilig stellen dat de echte liefhebbers van dat groot Europa tot aan de Oeral en over de Bosporus, zelfs niet door code rood van een tocht naar de stembus af te houden zijn.

Met andere woorden, de EU-fanatici hebben niet alleen een flinke boem op hun vergadertafel moeten incasseren, ze zullen nu nog voorzichtiger moeten opereren willen ze de nationale parlementen niet laten overvleugelen door eurosceptici.

Het demagogische gedweep met een groot en autocratisch Europa door Hitlerspuuglok Guy Verhofstadt, zal deze domoor onder de EU-fanatici waarschijnlijk demonstratief voortzetten. En misschien moet je daar als euroscepticus heel erg tevreden over zijn, want het kon wel eens precies dat extra zijn geweest dat de Europese kiezer de angst op het lijf gejaagd heeft zodat die de eurosceptici met een rode stip beloonde.

De stembusuitslag van de Europese verkiezingen kan dus de smakelijke amuse zijn voor nog meer eurosceptici in de nationale parlementen. En vanuit de mainstream van de opinievorming komt dan ook reeds de zweetlucht omhoog walmen van degenen die wél doorhebben dat deze stembusuitslag helemaal niet zo gelukkig is als sommigen ons willen laten geloven.

Het is op deze plek al vaker geschreven, de mooie gedachte die de Europese samenwerking eigenlijk roze had moeten kleuren, is door EU-fanatische fundamentalisten suïcidaal om zeep geholpen.

Zelf voorstander van Europese samenwerking, zijn ze erin geslaagd ondergetekende in het andere kamp te krijgen en daar te houden. In dat opzicht kun je Guy Verhofstadt, Hans van Baalen,  Alexander Pechtold, José Manuel Barroso, Herman Van Rompuy, Martin Schulz en ons nationale naaimandje Neelie Kroes een schouderklopje geven. Want om het diametraal tegenoverstelde te  bereiken van wat je doel is, moet je toch een prima goochelaar zijn. De goochelaar die uit het niets een duif tevoorschijn zegt te zullen toveren blijkt hem dus geroosterd te hebben.

Als euroscepticus zou ik de mainstream van de opinievorming en de EU-fanatici dan ook willen oproepen vooral op deze voet door te gaan, want een betere reclame kun je je niet wensen.

Reikhalzend kijken we dus uit naar de toekomstige verkiezingen voor de parlementen van de Eurocratieën. Met de nieuwe Koude Oorlog (bedankt Guy en Hans) aan de gang, de wankelmoedigheid van de Europese economieën die bij het minst geringste de euro al in gevaar brengt, en niet te vergeten, de eindeloze armada uit Afrika, zullen de EU-fanatici hun drie oksels nog met veel deodorant moeten bewerken om de stank binnenskamers te houden.

En met de perkamenten Neelie Kroes gaat dat zeker nooit lukken.

7 reacties to “EU-fanatici aan de deodorant”

 1. Laat ze maar dedain doen over de doorbraak van de EU- sceptici, die vreemd genoeg voortdurend worden gebrandmerkt als extreem rechts en populistisch. Want een ieder die de zegeningen van de EU (Efteling United) sprookjes in twijfel trekt, krijgt de zwarte Piet toegespeeld, of men wordt vakkundig in het verdomhoekje geplaatst. Kreten als: populistisch, extreem rechts, racistisch en fascistisch, worden als geconditioneerde gemeenplaatsen om de haverklap de ether in geslingerd. Het is immers veel handiger de boodschapper onderuit te schoffelen dan om de boodschap onder ogen te zien?
  Nu de kiezers van grote landen als Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk hebben laten blijken middels hun stem op het UKIP van Farage en het Front National van Marine Le Pen EU- moe te zijn, wordt het oppassen geblazen voor de zelf- verrijkende elite in Brussel. Want, wat nu als bij de volgende parlementsverkiezingen deze onderhavige partijen een overweldigende verkiezingswinst behalen? En stel dat deze landen zullen zeggen: genoeg is genoeg! We sluiten onze grenzen en voeren weer grenscontroles in. En we gaan voortaan zelf weer beslissen over onze financiën en onze staatsinrichting? Dat zou zo maar eens kunnen.
  Dan is het game over in Brussel. Frankrijk en Engeland zijn een maatje te groot. Die kun je niet dwingen met sancties en kredietverstrekking. Dan is het einde oefening. Dan zal na een lange doodstrijd de Europese Titanic zijn neus in de golven steken en horizontaal de diepte inzinken. Het strijkorkestje op het dek (waaronder Verhofstadt en van Baalen) houdt de strijkstok tot het laatste moment vast. Maar ook zij worden door de golven verzwolgen.
  Nou ja, dat laatste droomde ik vannacht. Maar laten we maar niet op de zaken vooruitlopen. Wel fijn dat “onze” Hans Jansen als vierde op de lijst van de PVV het Europese Parlement betreedt.

 2. “Verticaal” de diepte inzinken!! Vergeef mij deze slip of the pen.

 3. Mooi kritisch stuk! Het bevreemde mij ook al dat de NOS sprak van ‘overwinnaars’ in Pechtold en later ook Rutte – en kritiekloos opmerkingen over ‘de nederlaag van de PVV’ noteerde – terwijl de uitslag mij deed denken aan de Nederlandse Eredivisie voetbal van de laatste twee jaar: volstrekte nivellering.

 4. Vier EU-commissarissen, die na de verkiezingen van mei tijdelijk ‘oude’ commissarissen vervingen krijgen voor vier maanden werk elk ruim een half miljoen euro uitbetaald.

  Tenslotte heeft een commissaris die vier maanden zetelt drie jaar lang recht op 40% van zijn basissalaris; in dit geval zo’n 300.000 euro, een voordeel dat voor alle commissarissen geldt, ongeacht de tijd die ze in de Commissie zetelen.

  http://www.welingelichtekringen.nl/politiek/354845/eu-betaalt-interim-commissarissen-500-000-euro-voor-vier-maanden-werk.html

 5. door Syp Wynia
  Nederland is al twintig jaar naar verhouding de grootste betaler van de Europese Unie.
  Omdat het CBS zo braaf het onderste uit de kan haalt, gaat de contributie naar Brussel verder omhoog.

  http://www.elsevier.nl/Europese-Unie/blogs/2014/10/Braverik-Nederland-draait-weer-eens-op-voor-een-Brusselse-rekening-1628460W/?masterpageid=158493

 6. Rebecca
  Slecht nieuws dat je ook als goed nieuws kunt zien. Zoiets als, zo gewonnen, zo geronnen, want het voor Nederland negatieve aspect in dit bericht zal de euroscepsis weer verder toe laten nemen. Samengevat, de eurofanatici vormen het grootste gevaar voor de EU.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: