Neuspeuteren met het KNMI

neuspeuterenVroeger was het KNMI een instituut waarop je gewoon kon wantrouwen wat de weersvoorspellingen betreft. Zeiden ze dat je de paraplu gerust kon thuislaten, dan nam je die dus gewoon mee. Maar sedert meteorologen zichzelf als wetenschappers opwerpen, doen die graag mee aan de race wie de somberste voorspellingen op het krantenpapier gedrukt weet te krijgen. En in dit geval de wat verder liggende voorspellingen, zodat het niet meteen opvalt dat die niet uitkomen. Zo beweert het KNMI dat ons Bordeauxse winters staan te wachten. Prima voor een Nederlandse Pomerol, denk je dan.

Wat dan wel even tegen zit is dat afgezien van de laatste winter, de winters juist weer strenger werden. En zoals iedereen weet, maakt 1 winter nog geen zomer.

Je zou maar investeren in de aanleg van wijngaarden, en de heren en dames van het KNMI blijken een verkeerde prognose gedaan te hebben. Wat op zich helemaal niet hoeft te verwonderen, want er zijn ook voorspellers die beweren dat ons juist een nieuwe kleine ijstijd wacht.

Nu weten we al tijden dat het ventileren van doemvoorspellingen vooral het monopolie is van boze blanke linkse mannen en vrouwen. Die sparen kosten noch moeite de mens ervan te overtuigen terug te keren naar de duistere tijden van de vroege middeleeuwen. En gelukkig vinden ze daarin versterking van weer andere liefhebbers van de vroege middeleeuwen.

Toen een Groenlinkser aankondigde dat hij om het milieu te sparen voortaan zijn douche als latrine ging gebruiken, dacht ik dan ook meteen doen knul, gewoon laten zien in welke tijd je werkelijk thuishoort. Volgende keer dan ook meteen een hoofddoek omknopen, een kameel in de tuin parkeren, en lekker naar de buurtveganist huppelen voor een broodje neusgepeuterde houmous.

Misschien is het dan ook verstandig er nog eens aan te herinneren dat de eerste mens zijn of haar voetzolen nog in de vacht van moeder aarde moest zetten toen grote klimaatveranderingen al hele dier- en plantengroepen naar een andere wereld dan die van moeder aarde geholpen hadden.

In wetenschappelijk opzicht zou het hoogst merkwaardig zijn als dergelijke niet door de mens veroorzaakte klimaatveranderingen nu niet meer zouden kunnen plaatsvinden, louter omdat boze blanke linkse mannen en vrouwen zo graag willen dat we ons uit vrees voor het vergaan van de aarde voor hun geloofsprediking op de knieën storten.

Trouwens, als gans links Nederland zich er spontaan voor op de knieën zou werpen – toch goed voor ongeveer 50 procent van het electoraat – komen we al een heel eind. Maar jammer genoeg willen die nu juist dat niet zij maar wij de offers brengen.

Nou, eet gerust verder van de houmous uit de neus, maar ik ga voor de Pomerol. Even walsen en dan de neus in het glas.

 

Advertenties

5 reacties to “Neuspeuteren met het KNMI”

 1. Al die weermannen- en vrouwen op tv bakken er ook niet zoveel van.
  Lezen alleen maar, staande bij de weerkaart, wat op.

  Zo’n gepassioneerde boerenzoon als Jan Pelleboer destijds had er volgens mij wel aardig verstand van.
  John Bernard en Erwin Kroll ook wel denk ik.
  Ze maakten het in elk geval wel grappig en interessant om naar te kijken.

 2. Wie herinnert zich nog Armand Pien? De aimabele weerman onzer Zuiderburen.
  Hij had een keer het weer verkeerd voorspeld.
  Zei toen. Her weer heeft zich niet aan mijn voorspelling gehouden.
  Is een bietje ongehoorzaam geweest.

 3. Het KNMI voorspelt gewoonlijk het weer. Het klimaat voorspellen is wetenschappelijk zeer discutabel. Het klimaat laat zich namelijk niet zo gemakkelijk voorspellen. Vooral door de grote mate van onzekerheden (variantie) en oorzakelijke verbanden die deze ingewikkelde materie met zich meebrengt.
  Naar het zich laat aanzien, heeft het klimaatpopulisme zich inmiddels een toegang weten te verschaffen tot het verbond van de meteorologen. De mens is de veroorzaker van alle kwaad (de klimaatverandering). Tenminste die gedachte wordt ons opgedrongen. En als het zo zou zijn dat de mens de oorzaak is van de ondergang van de Aarde door de climate change? Nou, dan is er maar één oplossing. De hoeveelheid mensen op deze aardbol tot een “aanvaardbaar aantal” terugbrengen. http://nl.wikipedia.org/wiki/Georgia_Guidestones

 4. Leuk gezegd Filantroop, je hebt er weer een meesterwerk van gemaakt. Ons wordt de hele klimaatverandering ( what’s new ) in de schoenen geschoven, opdat wij er financieel voor zullen boeten. En zo komen ze weer aan centen, een money spinner dus. Maar een kleine ijstijd komt er dus aan. Kunnen ze eindelijk weer de 11 Stedentocht rijden.

 5. Mijn eigen waarneming (subjectief en anekdotisch) is dat het niet per se warmer wordt, maar wel dat het weer extremer wordt op momenten. Regenen doet het met bakken in plaats van buitjes, de zon schijnt ons direct naar de warmste lente ooit (ongeveer) enzovoorts. In datzelfde beeld past een hele strenge of juist een hele zachte winter – die we dus net op een rijtje hebben gehad.

  Het gematigde gaat er van af – net zoals in de mensenwereld als ik Filantroop mag geloven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: