Joden- en Israël-haat in één adem bij Trouw

Triootje Trouw over JodenZou je zoeken naar een contemporaine epigoon van de Völkischer Beobachter en Der Stürmer, dan hoef je in deze tijden van toenemend antisemitisme niet meer alleen tussen het gecraqueleerde leder en de stoffige dundoeken met runentekens van het neonazisme te snuffelen, want dan zit je bij het gewezen verzetsblad Trouw ook eerste rang. Daar wijzen de van emotie trillende vingertjes dikwijls richting Israël én Joden. En eigenlijk steeds vaker Joden dan Israël, want de binnenlandse moslims opstoken tegen de binnenlandse Joden blijkt prima te werken. Wat te denken van dit stuk in die krant, net nadat in Brussel een breivikiaanse aanslag op Joden gepleegd werd: Waarom laten zoveel joden het nog steeds afweten als het erom gaat de politiek van Israël aan de kaak te stellen.

Wat bedoelen Trouw en de theoloog Gied ten Berge met het verwijtende “zoveel joden”? Mogen Joden, zoals Nederlandse Turken en Marokkanen achter de Palestijnen staan, niet achter Israël staan? Zijn Joden pas weer prima lui als ze net als Trouw en Gied ten Berge Israël-haters worden?

Wie grasduint in het verleden en heden van Gied ten Berge begrijpt meteen waarom de man juist de Joden op de korrel neemt. In hem blijkt namelijk een rasmarxist schuil te gaan die ooit meewerkte aan de eenzijdige ontwapeningsdrift van het door de Sovjet-Unie bedreigde Europa, te beginnen bij Nederland. De Sovjet-Unie, waar voor Joden de grond zo heet onder de voeten werd dat ze er massaal aan de diaspora gingen, kreeg dit op een presenteerblaadje van Gied ten Berge en de zijnen opgediend.

Een marxist, pacifist én christen in hart en nieren. Maar wel eentje die nergens bezwaar maakt tegen het Arabisch/islamitische militarisme, nergens bezwaar maakt tegen het islamitische annexeren, nergens bezwaar maakt tegen de massamoord op moslims door moslims in Syrië, nergens bezwaar maakt tegen de voortgaande verdrijving van de christenen uit hun eigen ontstaansgebied, nergens bezwaar maakt tegen het antisemitisme in de islamitische wereld en Europa.

Zo’n man geef je daarom in Trouw een podium om Joden nog eens op het schavot van de moraliteit te zetten, zodat die na de christusmoord nog eens  in aanmerking komen voor vervolging en uitroeiing.

Maar even wat nuchterder bekeken, zou het door Trouw en Gied ten Berge zo gehate Israël nu juist de terp niet zijn waar de vervolgde Joden na eeuwenlange Europese vervolging eindelijk rust kunnen vinden?

Terwijl Nederland volstroomt met gelukzoekende vluchtelingen van wie velen de vroegmiddeleeuwse profeet toegedaan zijn en die met vriendelijk dank aan de hemelbestormers van Trouw en Gied ten Berge een fijn plekje gegund wordt, wordt Joden het asielzoekerscentrum Israël misgund.

Het stuk van Gied ten Berge in Trouw maakt in ieder geval aan één onzekerheid een eind: het gaat niet alleen meer om het zo gehate Israël maar nu ook om de Joden. Een vrijmoedigheid van grote betekenis, nadat geestverwant Dries van Agt glibberend als een aal in een emmer snot voor hij van antisemitisme beticht werd, zich freudiaans vergissend meteen al riep dat hij wel weer van antisemitisme beticht zou worden.

Zoals Wilders’ handen na de massamoord door Anders Breivik  door de linkse pers als bebloede klauwen tentoongesteld werden, kun je Trouw en Gied ten Berge ervan verdenken dat ze de Jodenmoordenaar van Brussel begeesteren zoveel joden te grazen te nemen.

De vraag waarom Europa voor Joden in toenemende mate een onzalig oord dreigt te worden, is daarmee meteen beantwoord.

 

 

6 reacties to “Joden- en Israël-haat in één adem bij Trouw”

  1. Geweldig Filantroop, wat een uiteenzetting. Is er eigenlijk nog wel een krant die de realiteit belicht?

  2. De discussie vindt al even niet meer plaats bij de hedendaagse politiekcorrecte equivalenten van de Völkischer Beobachter

  3. Hoewel Trouw allang niet meer onverdacht is, zou Filantropius zich eens bedenken wat de functie van een opinie-pagina is in een krant.

  4. Ehobers
    Daarom heeft Filantropius ter ondersteuning van het idee dat Trouw slechts de zeepkist aanbiedt er ook regelmatig aan helpen herinneren dat de redactie de sprekers zelf graag tegen Joden en Israël ziet fulmineren. Het is er de huisstijl.

  5. Hoewel het niet zo zal zijn dat de Joden voor menig lezer, het internationaal vergunde Israel plekje, ons vrijblijvend voorbij zal gaan als wij als ongelovigen zullen worden afgerekend/bekeerd of schatplichtig zijn aan……

  6. Eigenlijk vraagt deze theoloog, waarom Joden nog steeds Jezus niet als Messias hebben aanvaard. Net als bij van Agt zit dat hem het meeste dwars.
    Ieder normaal denkend mens zou toch moeten beseffen dat met Jezus geen vrede op aarde kwam, dus dat hij niet de Messias was en ook niet wilde zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: