Straf voor voedselproductie!

MelktekortJe kunt je nauwelijks een grotere idiotie voorstellen dan het wegens een te grote voedselproductie straffen van voedselproducenten. Maar Nederlandse boeren worden geacht 132 miljoen euro superheffing te betalen op te veel geproduceerde melk. Sedert de invoering van het melkquotum, zeg maar de isolatiecel voor melkproductie, hebben Nederlandse boeren al bijna een miljard euro betaald voor prima geleverde arbeid. In plaats van een lintje van de majesteit, een ferme schop onder de kont voor de hardwerkende boeren.

Nu zijn er landen waar een nijpend voedseltekort heerst, en daar het zeer eenvoudig is melk te conserveren en dus houdbaar te maken, zou je het straffen van voedselproducenten wegens prima geleverde diensten dus als een misdaad tegen de menselijkheid kunnen opvatten.

Daar komt nog bij dat geen land zo efficiënt voedsel produceert als Nederland. De postzegel Nederland staat als exporteur van landbouwproducten na Amerika als tweede genoteerd. De Nederlandse vee- en gewasveredeling kan zich verheugen op internationale faam.

Maar dankzij de mede door de milieubeweging aangewakkerde hetze tegen de enige echte voedselproducenten van Nederland, regent het maatregelen tegen deze oude vertrouwde hardwerkers van het land.

Met de aan landbouwfobie lijdende kwakzalver Pechtold in het landsbestuur, zal dit alleen nog maar verergeren en zullen nog meer ex-boeren zich aan de UWV-loketten melden om helemaal niets te produceren en tot stemvee van links veroordeeld te worden.

Let dus op uw saeck en de rijk gevulde uier van de Nederlandse koe.

O Nederland, let op u saeck,

de tyt en stont is daer,

op dat nu inden hoeck niet raeck

u vryheyt, die, voorwaer,

u ouders hebben dier gecocht

met goet en bloet en leven;

want sy werd nu gantsch en t’eenemael gesocht

tot niet te zyn verdreven.

 

Neemt acht op uwer landen staet,

u volck end’ steden meest

syn sterck, end’ daer is raet en daet

van outs altyt geweest;

u adel is manhaftich, vroom,

men vind niet haers gelijcken;

houd den Spanjaert doch, ik bid u, inden thoom,

dat hy van ons mach wycken.

 

Beschut, beschermt, bewaerd u land,

let op het Spaensch bedrog;

ey, laet niet nemen uyt u hant

u previlegien toch;

maer thoont u elck een man vol moet

in ’t houden van u wetten,

boven al dient God, en valt hem steets te voet,

dat hy op u mach letten.

 

 

Adriaen Valerius (ca. 1575-1625)

 

 

 

Advertenties

5 reacties to “Straf voor voedselproductie!”

 1. Voedsel en/of productie, is verworden tot schandelijk wereldwijde financiële machtspolitiek. Instituten blijken zelfs onmachtig te zijn de overproductie te laten transporteren naar elders vanwege de hoge kosten. Kennelijk is het met melk (China schreeuwt om “normale” niet Chinese babymelk van elders) ook onmogelijk, ondanks de miljarden verslindende ontwikkelingshulp.
  Het is geen olie, nietwaar?!

 2. Was in het verleden Zimbabwe niet de graanschuur van Afrika? Met als Europees uni geschoolde Mogabe die de blanke boeren verjoeg van het land en het de autochtone vergaf, inmiddels zelf als stinkend rijk geworden dictator, onder wellicht toeziend oog …. Ja, van wie eigenlijk?!

  Het kan niet vreemd zijn dat de islam juist Afrika als een zeer vruchtbaar (…) continent beschouwt, zelfs zonder hulp van “Artsen zonder Grenzen” en de halve eeuw van omstreeks 200 miljard ontwikkelingshulp.

  • Het door mij genoemde cijfer van 200 miljard blijkt onjuist te zijn.
   Van de 2300 miljard dollar (!) aan de derde wereld was slechts 106 miljard van NL zijde.

   >>Binnen de politiek en de maatschappij zijn al jaren discussies gaande over de hoogte en de effectiviteit van ontwikkelingssamenwerking. In Nederland kent men ontwikkelingssamenwerking sinds het begin van de 60’er jaren van de 20ste eeuw. Dat tijdstip geldt voor de meeste Westerse landen. In de eerste 50 jaar van ontwikkelingssamenwerking heeft het Westen zo’n 2300 miljard dollar aan de derde wereld gegeven, 106 miljard daarvan was afkomstig uit Nederland. Kritiek op ontwikkelingssamenwerking is er altijd geweest, zowel vanuit de linker- als de rechterkant van het politiek spectrum.<<

   Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Ontwikkelingshulp_door_Nederland

 3. Dit ‘beleid’ komt ons duur te staan…..

 4. Ach met die hele voedselproductie is iets mis. Kijk maar naar de voedselveiligheid daar is ook een hele industrie omheen gebouwd.
  Maar dat vergif via de drugsproductie in het water terecht komt, en dus in de voedselketen, daar heeft men het gemakshalve maar niet over.
  Voedsel moet veilig zijn maar dat de criminele drugsindustrie de jeugd vergiftigt met ongecontroleerde troep- geen reactie van de linkse slimmeriken.
  Gek, maar als kankerpatiënt mag ik geen niet goedgekeurde medicijnen, maar de kinderen mogen door criminelen geproduceerd vergif zo consumeren en jan burger betaalt de zorgkosten van de geestelijke gezondheidszorg.
  Gek, beetje toch, maar Den Haag, ja die zijn bezig met asieleisers in een overbevolkt land.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: