De EU aan de roulette, Poetin aan het schaakbord

Gaz van PromNet nu Amerika de eigen landgenoten krachtig adviseert Libië in allerijl te verlaten, een topambtenaar van Frans Timmermans’ departement van Gemene Zaken in Riyad als een HEMA-rookworst over het handgeweven karpet rolt en Rena Netjes gewoon weer netjes thuis zit, moeten we ernstig gaan twijfelen over het verstandelijk vermogen van de Europese leiders, die inzake de komst van de Arabische lentes precies deden wat ze beter hadden kunnen nalaten. In Syrië, Egypte en nu weer in Libië, blijken de Westerse bemoeienissen zo goed gevallen te zijn dat westerlingen hun gezicht er maar beter niet kunnen laten zien.

Zoals ze het nog eens overdeden op het Maidanplein te Kiev, waren de Europese leiders in plaats van vrede brengende politiek te bedrijven, over de rode lopers richting casino gesjokt om daar wat jetons in de verkeerde vakjes te schuiven. En deze politieke hazard blijkt totaal verkeerd uit te zijn gevallen. Overal waar de Arabische lentes gelukkige gezichten zouden brengen is het nu nog erger dan het ervoor was. Terwijl Oekraïne dankzij de gokverslaafde Hans van Baalen en Guy Verhofstadt in een Joegoslavische burgeroorlog lijkt te vervallen, zijn de brandhaarden in het Midden-Oosten nog nauwelijks bij te benen.

Wordt eurosceptici nogal eens verweten dat ze wat de EU betreft spijkers op laag water zoeken, inzake het Europese handelen in de islamitische wereld kun je nu niet bepaald beweren dat ze er het feest van de vrijheid gebracht hebben, maar juist Europa naar de rand van een diep gapend ravijn geduwd hebben.

Europa wordt op dit moment geteisterd door heen-en-weerreizende “lentestrijders” en asielzoekers die juist voor die lentestrijd de hielen lichten. Ondertussen is in landen waar ze niet blij zijn met het Europese handelen inzake de Arabische lente, de stemming zodanig omgeslagen dat Poetin er mooi weer kan spelen. Hebben we het kostbare Gaz van Prom aan de Chinezen cadeau gedaan, Poetin blijkt niet voor roulette maar voor de denksport gekozen te hebben waarin de Russen bijna een eeuw domineren.

We kunnen niet beweren dat het verkeerd gokken van Europa een nieuw verschijnsel is, want toen in 1991 in Algerije het Front Islamique du Salut (FIS), zeg maar de Moslimbroeders van Algerije, de stembusstrijd bleek te kunnen winnen en het land in een Iran aan de Middellandse zee dreigde te vervallen, stond Europa op hoge poten naar de goddelijke democratie te verwijzen en het Algerijnse regime te verwijten dat ze de baarden niet de macht gunden.

Alsof Adolf Hitler en Hamas niet ook door democratische verkiezingen aan de macht gekomen waren, bleek Europa in democratisch opzicht opeens roomser dan de Paus te zijn.

Ja, dat zien we aan de totalitaire manier waarop de claustrofobische machthebbers van de EU zichzelf op het pluche schuiven en ondertussen de Europeanen meeslepen in conflicten die de hunne niet zijn.

De EU wordt geleid door een gokbende die met belastinggeld van de Europeaan aan het wiswassen geslagen is, maar al het geld aan het verliezen is aan het verkeerd interpreteren van het wereldtoneel.

Knielen voor de baarden van Riyad, die het woord democratie nog moeten uitvinden, een buidel geld voor de lieve somma van 150 miljoen in de genocidenindustrie van Soedan storten, en de Koninklijke Hansworst ondertussen als een economische jihadstrijder wereldreizen laten maken om de handelsbelangen in dubieuze naties te dienen, levert een wonderschone karikatuur op waar je als euroscepticus voor in je handen wrijft.

Leuker kunnen we het niet maken, makkelijker wel. Nou, bij deze dan.

 

6 reacties to “De EU aan de roulette, Poetin aan het schaakbord”

 1. Was het maar zo dat de staatsomroep weer echte politieke praatprogramma’s kon organiseren waar verstandige mensen van mening kunnen verschillen, zodat mensen weer beter geïnformeerd kunnen zijn.
  Nu is alles in handen van het kleine partijtje de PvdA om de islam er door te drukken.
  Wat mij opvalt is dat de relatie PvdA en Beatrix zo goed is.

 2. Het was de PvdA’er Pauline Meurs die Maxima met rollende ogen liet uitroepen dat de Nederlander niet bestaat:

  http://nos.nl/artikel/64608-maxima-de-nederlander-bestaat-niet.html

  Die mag dan het land aan de ziedende zee en de kolkende rivieren onttrokken hebben om de majesteit droge voeten te schenken, de Nederlander moet verder zijn muil houden.

 3. Met ingetogen glimlach gelezen.

  Islamitische plooien, zo blijkt uit een “rijk” verleden, zijn niet glad te strijken en een plooi platslaan wil ook al niet lukken. Met een Philips stoomstrijkijzer wellicht te bestrijden, maar dat valt onder de handelsboycot.

  Zelfs de belastingdienst wil graag weten (cookies) waar zoal naar geneusd wordt. Dit om het nog leuker te maken voor de raadpleger.

 4. Timmermans gaat er heel onschuldig Valentijn vieren, die zien we dus niet meer terug.
  http://likud.nl/2014/05/valentijnsdag-vieren-in-saoedi-arabie-32-jaar-gevangenisstraf/

 5. Toch zie ik ook wel lichtpuntjes. Oekraïne zal onder deze omstandigheden nooit aan haar financiële verplichtingen kunnen voldoen. Het ‘gastekort’ aan het Russische staatsgasbedrijf Gazprom zal rond 7 juni zijn opgelopen tot 5,2 miljard dollar (3,8 miljard euro). http://www.nu.nl/economie/3788230/gasschuld-oekraine-dreigt-flink-lopen.html
  Het is zeker niet ondenkbaar dat Brussel dit als een gat in de markt ziet om met dit land een gesubsidieerde windhandel te beginnen. Wellicht dat onze middenstand nog een beetje meer kan worden uitgeknepen om tot de vereiste financiële dekking te komen?
  Geen tanks en kanonnen dus, maar: Krediet, Schuld en Boete. De moderne manier van oorlogsvoering door de New World Order (NWO).

 6. Farage: ‘Stop met oorlogje spelen met Poetin’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: