Lex Oomkes heeft last van de Pediculus humanus wilderianus

lex-oomkesVoor wie zich rot krabbelt aan de Pediculus humanus wilderianus is het een prettige gedachte dat op een dag die lastige rakkers de aftocht blazen. Door al het gekrabbel raakt het kapsel maar in de war en dreigt een verhoogd risico op hoofdwonden. Lex Oomkes van Trouw zal dus nog wel een tijdje in zijn krant jeuk moeten accepteren, want de Pediculus humanus wilderianus lijkt nog niet voornemens het veld te ruimen, ook al hoopt Lex daar vurig op. En daar de wens is de vader van de gedachte is zal Lex nog heel wat inkt op kostbaar geboomte moeten aanbrengen om van de Pediculus humanus wilderianus op zijn hoofd en in de nationale pels verlost te zijn.

Eerlijk gezegd zou het zo kunnen zijn dat naarmate de islam en de EU meer babbels krijgen en de geestverwanten van Lex honing aan de poorten van Europa blijven smeren, de plaag op het hoofd van Lex alleen maar zal toenemen. Er moet nog maar eens aan herinnerd worden dat om het bestrijden van de Pediculus humanus fortuynus te bevorderen de krant van Lex ook al allerlei huismiddeltjes inzette om van de plaag verlost te zijn:

Jij vuile, kale nepprofessor, jij hebt de intelligentie van Adolf Hitler en de  charme van Heinrich Himmler. Jij leeft van haat en daarom hoop ik dat je in die darkroom van je zo gauw mogelijk aids krijgt.

Journalist Matty Verkamman, 22 december 2001 in Trouw

En

Fortuyn heeft al zijn stokpaardjes nog eens aangelengd tot een onwelriekende cocktail. Daarmee maakt hij in één klap duidelijk dat we met een wildplasser van doen hebben, iemand wiens blaas in de loop der jaren zo zwaar onder druk is komen te staan met de residuen van zijn troebele geest dat alleen wild om zich heen plassen verlichting kon bieden.

Willem Breedveld, 14 februari 2002 in Trouw

Het mag toen gelukt zijn met huismiddeltjes, inmiddels is de Pediculus humanus fortuynus gemuteerd in de Pediculus humanus wilderianus en heeft die tegen de huismiddeltjes van Lex resistentie opgebouwd. Lex zal hoogstwaarschijnlijk zodra de Pediculus humanus wilderianus toch gedwongen zou zijn de aftocht te blazen doormuteren, want na het succesvol bestrijden van de Pediculus humanus fortuynus bleef het immers ook niet rustig op het hoofd van Lex. Integendeel zelfs, hij komt nu handen tekort om zich tegen alle jeuk te verweren. Het is dan ook de vraag of Lex het wel zo lang weet vol te houden met de jeuk zijn hoofd.

Of die jeuk bij hem de hoofdreden is dat hij zijn kapsel gazonkort maait, is bij uw verslaggever te velde niet bekend, maar hardop hopen van de Pediculus humanus wilderianus verlost te worden, zal het beestje er zeker niet van overtuigen zijn hoofd te verlaten.

En het is voor Lex te hopen dat niet ook de Pthirus pubis in karavaan zijn lijf zal bereiken. Een broodschrijver die niet alleen jeuk aan zijn hoofd maar ook over de onderzijde van zijn corpus te klagen heeft, zal hoogstwaarschijnlijk twee handen nodig hebben om te krabbelen. En je moet toch een groot virtuoos zijn om zowel je boven- als je onderkant te bekrabbelen en tegelijk ook het toetsenbord te beroeren.

Nou Lex, succes met de luizenhark, zullen we dan maar zeggen.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: