Zelfracisme is in

Zwarte-Piet-is-RacismeJezelf helemaal wegcijferen als verwenbonus voor allochtonen, lijkt op dit moment de religie te zijn die alle andere naar de achtergrond dringt. Wat maar een beetje blank is, is uit. Helemaal in is dat wat de allochtonen willen. Weliswaar met behoud van wat de blanken tot stand gebracht hebben, want dat was juist de reden waarom allochtonen de autochtonen opzochten. Het fijne bed, het dak boven het hoofd en de revenuen moeten natuurlijk wel blijven, maar het liefst met de blanke op afstand zodat de allochtoon ook een beetje adem krijgt. Dat dat dan weer de adem voor de blanken afknijpt zodat die zich gaat verweren, schijnen ze dan niet te begrijpen. Dus krijg je een hele heisa en zelfs doodsbedreigingen aan het adres van degenen die daar dan weer aan herinneren.

Als je van de hand van een allochtoon op een door blanke Nederlanders georganiseerde thuisbasis voor allochtonen het volgende leest, begint dat pas echt te dagen: Een belangrijk onderdeel van institutioneel racisme is de culturele erfenis van anti-zwarte vooroordelen. Deze erfenis is in bijna vijf eeuwen opgebouwd en werkt nog steeds onbewust door in onze cultuur, in bijvoorbeeld geïnternaliseerde etnische stereotypen over ‘zwartheid’.

Wel allemachtig, waar is het wetenschappelijke bewijs van het bestaan van dat institutioneel racisme, of is het roepen alleen al het bewijs? En wat hebben Arabieren en/of moslims sedert de oprichting van de islam allemaal uitgevreten met hun institutioneel racisme, dat op grond van vermeende superioriteit hele anders gekleurde volksstammen naar de ene, of nog drastischer, naar de andere wereld verjaagd heeft. Nee, van mijn kant geen ontkenning van blank racisme, want dat is er echt wel, zoals gekleurd racisme er ook is.

Het schapengeblaat dat verongelijkte allochtonen op een door blanken geknutselde zeepkist nodig hebben om op het blanke racisme te kankeren, krijgt dan ook steeds meer het karakter van zelfreiniging dan dat het werkelijk iets aan racisme doet.

Nu is de bedenker van dit soort blankenbeplassen, Zihni Özdil, weliswaar zelf niet zwart, maar van een achtergrond waar institutioneel racisme zo met de paplepel ingegoten werd dat op het toegeven van de uitvoering van een genocide zowat de doodstraf staat. En dat Turken institutioneel racistische Koerdenhaters zijn, is ongeveer net zo bekend als dat de Nederlandse tulpen vanuit Turkije geïntroduceerd werden, maar kennelijk door Nederland beter gekweekt worden.

Als je maar vaak genoeg en lang achtereen van de andere soort mens beweert dat die racist is, zijn alle ogen op die soort mens gericht en krijg je ook weer racisme. Dat werkt prima als het erom gaat je eigen volk onterecht van racisme vrij te pleiten.

Wat inzake het geweeklaag van Zihni Özdil over het institutioneel racisme van de blanke Nederlander echt zo knaagt is dat het nog steeds niet zo is dat Holocaustontkenners met duizenden een joelfeest rond het nationale herdenkingsmonument op de Dam maken, maar Turken dat wel rondom het herdenkingsmonument van de Turkse genocide op de Armeniërs doen.

Als ik Zihni Özdil zou heten zou ik me zo vreselijk schamen dat ik daar meteen op VARA’s Joop een boos stuk over zou schrijven. Maar ik ben Zihni Özdil niet en dus schreef ik een boos stuk over het joelfeest van racistische Turken die te beroerd zijn toe te geven dat ze een genocide op Armeniërs in hun historie koesteren.

Dat mag je de blanke Duitsers tenminste nageven, die komen er rond voor uit dat ze schuldig zijn aan de Holocaust. En er zijn vrijelijk talloze Nederlandse historische werken door de pers gerold waarin de Nederlandse betrokkenheid in het kolonialisme, de slavernij en de Holocaust tot in de details beschreven staat. Het wachten is nog op een lijvig islamitisch werk over het institutioneel racisme dat de islam ertoe bewoog eeuwenlang blanke slaven te houden. En als vervolgeditie eentje over de zwarte slaven die de blanken slaven tot op heden toe vervangen hebben.

Pas als allochtonen van de soort Zihni Özdil het lef hebben het eigen racisme net zo fel te bestrijden als dat van de blanken, zal het bestrijden van racisme misschien ooit een kans krijgen. Maar het gaat er eerder van komen dat het ene racisme door het andere verdrongen wordt en dus van de regen in de drup belandt.

Bij het onaangename daarvan valt echter ook iets aangenaams te bespeuren. De promotors van het blanke zelfracisme, zoals het zooitje dat op kosten van de belastingbetaler VARA’s Joop in stand houdt, wordt als het uur U aanbreekt door het koekoeksjong Zihni Özdil uit het eigen nest geflikkerd.

Fijn geluid zal dat geven.

Advertenties

10 reacties to “Zelfracisme is in”

 1. Van een mevrouw Esther ontving ik een ademloze reactie van plafond tot plint zo lang, waarvan ik graag het slot hier nog even citeer: “Uw stuk werkt prima hoor, om het eigen volk onterecht van racisme vrij te pleiten.”

  Nee mevrouw, want in bovenstaande column staat toch echt: “Nee, van mijn kant geen ontkenning van blank racisme, want dat is er echt wel, zoals gekleurd racisme er ook is.”

 2. Als je zegt dat Nederland te gekleurd is, ben je racist, maar zeggen dat de universiteiten te wit zijn mag weer wel van de VARA:

  http://www.joop.nl/opinies/detail/artikel/31428_de_universiteit_is_veel_te_wit/

 3. Nederlandse moslims zijn dol op haatimams. Zouden ze daarom nooit tegen islamitische moordenaars demonstreren?:

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/23996582/__Haatimam_op_tournee__.html

 4. Maar wat “fuck de koran” doen Arabieren met de negers van Darfur?:

  http://www.joop.nl/opinies/detail/artikel/32041_fuck_de_koning_black_lives_matter/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: