Rob de Wijk nu ook bang voor de islam

Rob kijkt in de glazenDaar gaat hij dan, na jarenlange strijd tegen het voor de islam waarschuwende populisme, glibbert aan de binnenzijde van zijn pantalon nu ook langzaam de drab. Want ook Rob de Wijk woont gewoon in Nederland in een huis, gaat soms over straat en wil lekker frank, vrij en veilig in zijn vrijheid van meningsuiting blijven. Dus in de voorheen kranige liberale maar thans marxistische NRC laat hij het volgende aan zich ontsnappen:

Veiligheidsdeskundige Rob de Wijk, directeur van het Centrum voor Strategische Studies in Den Haag, zegt desgevraagd dat de AIVD een “enorm capaciteitsprobleem” heeft om het jihadisme te volgen. Dat is volgens hem recent “geëxplodeerd”, en het speelt zich nu af “buiten gevestigde structuren, zoals de moskeeën”. Het blijkt onmogelijk alle betrokkenen te volgen. “Daarom moet de AIVD-capaciteit juist worden uitgebreid”, aldus De Wijk.

Volgens hem leggen diverse politici over het jihadisme een “opmerkelijk gebrek aan sensitiviteit” aan de dag. “Ministers zeggen: het valt mee. Het valt dus niet mee.

Inderdaad Rob, het valt dus niet mee, en daarom was de PVV tegen de bezuiniging op de AIVD. En populisten krijgen altijd ongelijk tot ze gelijk blijken te krijgen, en dus volgt de hele politieke mikmak uiteindelijk toch de populisten. Had vroeger maar beter opgelet in plaats van door haat gevoed het populisme te bevechten. Heel misschien zou het dan niet zo uit de klauwen gelopen zijn.

Maar ja, jarenlang blind vertrouwen op deskundigen van het type Berendien uut Wisp, leidde ertoe dat Nederland geregeerd wordt door politici die rustig de excessen afwachten voordat ze er wetgeving op inzetten. Ook wel op zijn oud-Hollands aangeduid met als het kalf verdronken is dempt men de put.

Op aanraden van Rob dus wel naar Mali, maar het thuisfront werd uitgeleverd aan ISIS en consorten, die nu niet alleen meer ronselen voor buitenlandse driften, maar ook voor de binnengrens van Nederland een groot gevaar gaan vormen.

Daar Rob inmiddels uitgegroeid is tot nationaal expert in het achteruit voorspellen wachten we rustig op zijn analyse van de Slag bij Waterloo.

Maar Filantropius zou Filantropius niet zijn als hij ook daarin Rob voor is. Napoleon Bonaparte heeft die slag verloren.

Tijd voor Rob om een D66-café te beginnen?

2 reacties to “Rob de Wijk nu ook bang voor de islam”

  1. Het heeft wel iets pathetisch deze gang van zaken. De hele goegemeenschap onder aanvoering van Brussel is bezig de dijken door te steken. De asiel- en gelukszoekers stromen binnen. Aan de andere kant van de dijk staan wat AIVD-ers met schep, dweil en emmertjes om deze invasie te bestrijden.
    Helaas is er op deze manier geen kruid tegen gewassen. Het is het paard achter de wagen spannen. Hoeveel geld je er ook tegenaan gooit.
    Verder is het zo dat goedmens altijd vooroploopt om het leed te veroorzaken en hiervan de vruchten te plukken (baantjes e.d.), maar achterin de rij staat wanneer het op de gevolgen aankomt. De gevolgen zijn vooral bedoeld voor “Jan met de korte achternaam”. Wanneer de goedmens natte voeten krijgt, trekt hij zich ijlings terug op een naburige terp om daar opnieuw zijn heilsboodschap te verkondigen.
    Zo te zien begint Rob de Wijk inmiddels ook nattigheid te voelen. Of anders is daar nog Rena Netjes, die wegvluchtte van haar biologische hobbytuin met vleesetende planten in Egypte. Tijgerknuffelen is leuk en stoer, maar het beestje moet natuurlijk niet gaan bijten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: