Theodor Holman op VARA’s Joop kapot gelogen

JoopVoor sommige linkse mensen is begrijpend lezen kennelijk een tour de force. Zo lekt op VARA’s Joop, waar werkelijk alles neergekwakt kan worden als het maar lekker extreem bekt, een socioloog uit zijn toetsenbord het volgende: Theodor Holman is op dreef. Een paar dagen geleden konden we in zijn Parool-column lezen dat moslims lager dan apen zijn, en dat we daar bommen op moeten gooien.

Een beschuldiging die ronduit op bedrog stoelt, want de brave Theodor Holman vat het al duidelijk in de titel van zijn column samen met Apen staan boven het Isisleger.

Dat de socioloog kennelijk iets tegen Theodor Holman heeft mag dan zo zijn, maar het is nog steeds zo dat waarheid spreken de essentie van het opiniërend schrijven zou moeten zijn. De massamoordenaars van ISIS zijn moslims, maar vertegenwoordigen niet alle moslims. Althans, dat mogen we hopen met een miljoen moslims in Nederland.

Hier en daar zijn moslims zelfs de opvatting toegedaan dat ze anders zijn dan de moslims van ISIS. Het mogen er dan slechts weinigen zijn die afstand van ISIS nemen, maar toch zou het voor de rechtgeaarde moslim een belediging moeten zijn op één hoop met de massamoordenaars van ISIS gesmeten te worden.

Een socioloog die op VARA’s Joop de freudiaanse leugen vergissing maakt alle moslims in de schaduw van de boosaardige moslims van ISIS te schuiven, zou je een gebrek aan vermogen tot interpretatie kunnen verwijten. Voor een mens met een wetenschappelijke opleiding in een land waar de universiteiten internationaal geen enkele rol van betekenis meer spelen, alleszins te begrijpen, maar koketteren met zo veel domheid hoeft ook weer niet

Waarom de socioloog, wellicht onbedoeld, de gehele moslimbevolking op deze weinig schrandere wijze stigmatiseert, is eigenlijk wel duidelijk. Hij zocht een reden om Theodor Holman te slaan, maar slaat er juist de moslims mee, die hopelijk niet staan te trappelen een ovatie voor ISIS te plegen.

Eerlijk gezegd vind ik de heren van ISIS met geen dier te vergelijken. Zeer thuis in de fauna, kan ik iedereen verzekeren dat in het wild levende dieren zich doorgaans, enkele uitzonderingen daargelaten, niet bezighouden met doden uit haat of doden om te doden. Integendeel zelfs, ze doden slecht om te eten. Een hele diersoort uitroeien zou de eigen soort vernietigen want dan blijft er niks te eten over. Over zo veel ratio beschikken dieren wel, maar de heren van ISIS niet. Zouden zij namelijk de enige overgeblevenen op Moeder Aarde zijn, dan zullen ze snel verhongeren, want naast het produceren van lijken zijn ze tot niets zinnigs in staat.

En dan heb ik het nog helemaal niet over het verschil in de wijze waarop dieren en de heren van ISIS doden. Zijn de heren van ISIS vooral gespecialiseerd in het op de meest gruwelijke wijze doden van hun prooien, dieren kunnen het zich niet permitteren hun prooien anders dan op de meest efficiënte manier te doden. Onthoofden, een hart uit het lichaam snijden, in een kuil zetten en mitrailleren, of levend verbranden, komt onder dieren niet voor. Zelfs kakkerklakken handelen ethisch gezien nog correcter dan de heren van ISIS. En om het risico te vermijden dat de socioloog beweren zou dat ik moslims lager vind dat kakkerlakken, herinner ik er nog even aan dat ik hier heel duidelijk de heren van ISIS mee bedoel en niet de gehele moslimpopulatie.

Rest de absoluut noodzakelijke vraag,  hoe pak je heren aan wier enig levensdoel is ieder mens die zich niet naar hun idealen plooien om zeep te helpen. Vertroetelen? Van de wieg tot het graf verzorgen? Een paar sociologen van de soort waarover dit stukje venijn gaat erop afsturen?

Nou, het antwoord is heel dierlijk. Een dier zal zich namelijk wél verdedigen als het aangevallen wordt en dus proberen voor het zelf gedood wordt de ander te doden. Met andere woorden, dieren zijn verstandiger mensen dan de onnozele socioloog Merijn Oudenampsen, die sinds januari 2011 als promovendus onderzoek doet naar populisme en culturele studies bij de Universiteit van Tilburg. Voor hem zullen we dan maar hopen dat die nooit een heer van ISIS tegen het lijf loopt.

 

 

 

Advertenties

One Comment to “Theodor Holman op VARA’s Joop kapot gelogen”

  1. Toch roept Theodor Holman dat soort verdraaiingen af met zulke vergelijkingen .
    Maar degene die met zulke verdraaiingen zich ontmaskerd als verdediger/ aanhanger van totaal ontspoorden , kan je beter in de gaten houden ;
    Die propageert ( indirect ) immers misdaden .
    ISIS is pervers en intens slecht .

    httpv://www.telegraaf.nl/tv/opmerkelijk/22770585/__Klassieker__hert_valt_jager_aan__.html

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: