Oh la la Frans Timmermans

Frans-TimmermansNee, het is zeker niet netjes van een dictatoriaal regime de zelf niet altijd netjes opererende Rena Netjes zonder fatsoenlijke rechtsgang tot 10 jaar cel te veroordelen. Wie echter tot het besluit komt in een dictatoriaal regime politiek mee te worstelen, moet niet stomverbaasd zijn dat het op een zekere dag fout afloopt. Als je dompteur bent in een circus moet je ook niet gek opkijken als je tot tartaar gekauwde arm in de maag van een tijger verdwijnt.

Maar dat Frans Timmermans zich er toch zo druk over maakt dat een dictatoriaal regime geen fatsoenlijke rechtsgang weet te produceren, moet echter grote verbazing wekken. De vrolijke Frans van de Franse literatuur met de rode oortjes en van de fijne wijntjes, stond nog onlangs het handgeweven karpet van Riyad te stofzuigen. Toch bepaald geen regime waarvoor je als rechtgeaarde liefhebber van mooie Franse literatuur en fijne wijntjes voor op de knieën wil.

En vrolijke Frans schijnt in zijn verdere leven helemaal niet zo afkerig te zijn voor dictatoriale regimes. Zo schoot hij nog voor er een diepgaand onderzoek naar het reilen en zeilen van partijgenoot Sobert Serry gedaan werd, meteen zonder fatsoenlijke rechtsgang in een kritische reflex op de Israëlische beschuldiging dat zijn partijkameraad het dictatoriale Hamas aan geld geholpen zou hebben. Kijk, als je iets niet zeker weet, moet je als minister van Buitenlandse Zaken toch even distantie tonen in plaats van meteen je politieke vriendje in bescherming nemen.

De vraag waarom we als Nederlandse belastingbetalers niet alleen Nederlandse ambtenaren maar ook die van de Palestijnen van een salaris moeten voorzien, blijkt vrolijke Frans ook nog niet fatsoenlijk beantwoord te hebben.

Nu is vrolijke Frans helemaal niet zo’n beschermheer van de fatsoenlijke rechtsgang, want als je de hele aardkloot afrent om goede zaken met het soort landen te doen waar fatsoenlijke rechtsgang nog niet tot de nationale vocabulaire gerekend wordt, kun je je misschien wel voordoen als de wederopstanding van Max van der Stoel, maar ben in je werkelijkheid een farizeeër voor wie geld nimmer stinkt.

Nou ja, als het Israëlisch geld is, kan vrolijke Frans nog wel eens een vies luchtje ruiken. Maar voor een connaisseur die gewend is aan het verfijnde bouquet van de Franse wijnen, houdt hij er een zeer selectief reukorgaan op na.  Zo heeft hij een hekel aan antisemieten, maar niet aan alle. Is hij tegen bezettende naties, maar niet tegen alle. Is hij tegen racisten, maar niet tegen alle. Veracht hij nationaalsocialisten, maar niet alle.

Met vrolijke Frans weet je namelijk het nooit. Zo was hij tegen het sturen van Nederlandse militairen naar Afghanistan om de kwaadaardige islam tegen de kwaadaardige islam te beschermen, maar is hij inmiddels als een blad van een wijnrank in een zomerbries omgedraaid en opeens voor.

Met zo’n vrolijke Frans als kompas in het landsbestuur ga je dronken van de wijn je ondergang tegemoet. Nu is de islam tegen het drinken van wijn. Dat boft dan weer voor als die in Nederland de macht zou krijgen. Worden meteen ook de onzedige Franse letteren verboden en is het gedaan met deze goede vriend van de islam.

Tja, ieder nadeel heeft zijn voordeel, zei ooit een befaamd “nationaal wijsgeer”.

 

 

 

5 reacties to “Oh la la Frans Timmermans”

 1. “TimmerFrans” is eigenlijk geen politicus, maar eerder een vertegenwoordiger. Hij brengt met mooie praatjes de waar van zijn superieuren (EU, VN en de politiek correcte gemeenschap in dit land) vakkundig aan de man. Of deze praatjes nu waar zijn of niet, dat doet er niet toe. Alleen het resultaat telt. En dat is of de goegemeente het allemaal slikt ja of te nee.
  Dat laatste gaat de man behoorlijk goed af. Er wordt hem (ook in de kamer) nauwelijks een strobreed in de weg gelegd. Misschien dat hij als minister van buitenlandse zaken inconsequent is, maar als “handelsreiziger” doet hij het opperbest. Het gaat tenslotte niet enkel om het spel, maar ook om “de knikkers”.

 2. Ondertussen is er niemand meer die zich druk maakt over de persvrijheid in Euro-partner Turkije.

 3. De Amerikaanse president Barack Obama wil dat het Amerikaanse Congres instemt met een budget van 500 miljoen dollar (ruim 367 miljoen euro) voor niet-extremistische strijders in Syrië. Het geld is bedoeld voor training van de strijders en hun uitrusting.

  Syp Wynia @sypwynia
  @BarackObama wil ‘rebellen’ – belangrijksten: #ISIS – militair steunen in Syrië en geeft Irak hulp aan shia-regime tégen soenna-ISIS.

  http://www.elsevier.nl/Buitenland/nieuws/2014/6/Obama-wil-half-miljard-voor-rebellen-in-Syrie-waarom-1549751W/

 4. Donderdag bezoekt Frans Timmermans (PvdA) voor het eerst de Tweede Kamer sinds hij is benoemd tot Eurocommissaris. Wat komt de vicevoorzitter van de Europese Commissie in Nederland doen?

  In het programma staan de ideeën die de Commissie het komende jaar wil uitvoeren, welke wetsvoorstellen ze naar verwachting zullen presenteren en een lijst van belangrijkste onderwerpen waar ze aandacht aan willen besteden. De vicevoorzitter van de Commissie, Timmermans, komt de Tweede Kamer uitleg geven over de EU-plannen.

  http://www.elsevier.nl/Nederland/achtergrond/2015/2/Timmermans-voor-het-eerst-naar-Tweede-Kamer-wat-komt-hij-doen-1714459W/?masterpageid=158493

  Gewoon namens EUSSR wat aan de weg timmeren. Met open mond ontvangen, hoor.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: