Immigratie van Franse Joden stijgt naar nieuwe recordhoogtes, duizenden ontvluchten naar Israël

 

franse-jodenNieuwe immigranten naar Israël uit Frankrijk steken zichtbaar uitgelaten hun nieuwe Israëlische identiteitskaarten de hoogte in (foto: Miriam Alster/Flash90)

Sinds het monster van het islamitische antisemitisme in Frankrijk de kop heeft opgestoken, bereiden steeds meer Franse Joden hun uittocht uit Frankrijk voor. Velen van hen vertrekken naar de Verenigde Staten, Canada of naar andere Europese landen zoals bijvoorbeeld België en Nederland, waar het tot nog toe relatief veilig was.

De geest is uit de fles
Echter, ook de Lage Landen worden voor Franse immigranten steeds minder aantrekkelijk, vooral sinds de slachting in het Joods Museum te Brussel, waar een Franse teruggekeerde Syriëstrijder, Mehdi Nemmouche uit Roubaix, op 24 mei jongstleden koudweg vier mensen executeerde waaronder twee Israëlische Joden.

merah2Op 19 maart 2012 heeft islamistische Jodenhaat zijn ware gezicht getoond. De geest van jihadist Mohammed Merah, de Slager van Toulouse, spookt sindsdien doorheen heel Frankrijk

Wie dacht dat na de bloedige aanslag in het Franse Toulouse de toenemende Jodenhaat in Frankrijk wel weer een pas zou terug doen zetten, heeft blijkbaar compleet verkeerd gegokt. Integendeel. De geest is uit de fles.

Toen werden op 19 maart 2012 drie leden van het gezin van rabbijn Yonatan Sandler, waaronder de 6-jarige Aryeh en de 3 ½ jarige Gavriel, alsmede de 8-jarige Miriam Monsonego, met een machinegeweer koelbloedig neergemaaid door de Franse jihadist Mohammad Merah. Niét omdat ze Israëliër of Zionisten zouden zijn geweest, maar simpelweg omdat het Joden waren.

Blijven tot het schip is gezonken?
Het dilemma dringt zich op of straks elke als zodanig herkenbare Europese Jood begeleid moet worden door een politieagent als hij zich op straat wil vertonen. Is Toulouse de Toekomst van Europa?

holo5bHet enige wat met de Toulouse pogrom duidelijk is geworden is dat het de beschamende oneindig diepe Jodenhaat heeft blootgelegd. De geest vervuld van ouwe Jodenhaat is uit de fles en wie die er nog terug wil inkrijgen zal zich moeten reppen en alle zeilen bijzetten.

Intussen pakken veel Franse Joden hun koffers. Uiteraard eerst de jongeren, de bemiddelden, de avonturiers en de idealisten. Andere Joden wachten nog af, kijken weg, of ontkennen angstig het fenomeen van hernieuwde Jodenhaat in La France Libre.

Echter, de (antisemitische) olifant staat middenin het salon en wie aarzelt en daar nog lang wil naast of erover kijken, zal weldra in de problemen komen. De geschiedenis herhaalt zich en slechts een minderheid heeft er de noodzakelijke lessen van opgestoken.

franse-joden02Parijs, juli 2014. Franse Joodse kinderen die deze zomer immigreren naar Israël namen met hun families deel aan een afscheidsevenement samen met Natan Sharansky van het Joodse Agentschap en de Israëlische minister voor Aliyah en Immigranten AbsorptieSofa Landver (foto: Erez Lichtfeld)

Israel is the Place to Be
Honderden van soon-to-be immigranten naar Israël, verzamelden zich het voorbije weekeinde in één van de grootste synogoges van de Franse hoofdstad Parijs om er deel te nemen aan een afscheidsevenement waar hun vertrek werd gevierd, aldus bericht hedendonderdag 3 juli 2014 de Israëlische krant The Times of Israel.

Zowat 700 mensen woonden gisteren woensdag de herdenkingsceremonie bij in de Synagoge de Tournelles, die begon met een ogenblik van stilte ter nagedachtenis aan Naftali Fraenkel, Eyal Yifrach en Gil-ad Shaar, de Israëlische tieners van wie op maandag de lichamen werden ontdekt nabij Hebron. Zij waren op 12 juni ontvoerd.

De immigratie vanuit Frankrijk heeft nieuwe record hoogtes bereikt, die ambtenaren van het Joodse Agentschap toedichten aan de sterke emotionele banden van de gemeenschap met de Joodse staat Israël, het toenemende antisemitisme en een stagnerende economie in Frankrijk. Vele van de nieuwe immigranten citeren antisemitisme, die in eenzelfde frequentie is toegenomen sinds het uitbreken van de tweede intifada in de vroege jaren 2000.

“Toen ik nog een kind was, kon ik het huis nog uitkomen met een keppeltje op het hoofd,” zei één van de soon-to-be immigranten, Lionel Bresso, die deze maand verhuist naar Netanya, Israël. “Nu draag ik een baseball pet en mijn dochter komt alleen buiten om naar school te gaan. Ik wil niet dat ze zo moet opgroeien.”

Israëlische minister voor Immigratie Sofa LandverDe voorzitter van het Joodse Agentschap Natan Sharanskyen zijn echtgenote Avital, waren present op de ceremonie samen met de Israëlische minister voor Immigratie Sofa Landver (plaatje rechts) en Haim Korsia, de zopas verkozen nieuwe opperrabbijn van Frankrijk.

In haar toespraak kondigde minister Landver nieuwe regelingen aan die vorige maand werden goedgekeurd waarbij zij verzekerde dat de meeste Franse beroepsdiploma’s, in het bijzonder op paramedische gebieden zoals optometrie en fysiotherapie, automatisch zullen erkend worden in Israël, die het aldus voor nieuwe immigranten onnodig maakt om opnieuw examens af te leggen. “Als u goed was in uw job hier, dan zult u het excellent doen in Israël,” zei Landver. “Wij willen jullie terug naar huis, ons huis.”

Van januari tot mei 2014, zijn in het totaal 2.254 Franse Joden naar Israël geimmigreerd of hebben aliyah gemaakt, een flinke stijging in vergelijking met dezelfde periode in 2013 toen 580 Franse Joden de overtocht maakten.

Nog eens 1.000 tot 1.500 zullen naar verwacht deze zomer immigreren naar de Joodse staat volgens het Joodse Agentschap. In 2013, overschreed de immigratie vanuit Frankrijk de kaap van 3.000, een toename met 31 procent van het jaargemiddelde van nieuwe aankomsten vanuit Frankrijk tussen de jaren 1999 en 2012 en een cijfer dat slechts vier keer voordien werd overschreden.

Aliyah

Met dank aan Brabosh.

6 reacties to “Immigratie van Franse Joden stijgt naar nieuwe recordhoogtes, duizenden ontvluchten naar Israël”

 1. Welnu, dan kunnen ze gelijk de Nederlandse Joden meenemen. Daar is evenmin een toekomst voor volgens Frits Bolkestein.
  http://www.elsevier.nl/Nederland/nieuws/2010/12/Bolkestein-Herkenbare-Joden-kunnen-beter-emigreren-ELSEVIER283185W/

 2. en in Nederland staat men in de rij om het Anne Frankhuis ” binnen te mogen komen.
  Niet te geloven toch dat er vereerd wordt wat nu met grote overtuiging door vele word nagestreefd namelijk:
  Weg met de joden en verdelg ze.
  Huichelaars, ach beetje maar.
  Vervelende is dat sommige Nederlanders ook geleden hebben onder de jodenverdelgers.
  Sommige hebben er wel goed garen bij gesponnen.
  Maar het staat weer voor de deur, de jodenverdelgers en de gevolgen daarvan voor de inheemse bevolking.
  Men leert nooit, zelfs niet van de juist gepasseerde geschiedenis.

 3. Plezierige gedachte dat ik Hagistan tijdig ontvlucht ben en nu dolgelukkig in Achterhoekië woon:

  http://denhaagfm.nl/2014/07/04/isis-symhatisanten-de-straat-op-schilderswijk/

 4. Als reactie op de onveiligheid in Europa kan Israël de hele Westbank weer terugnemen om plaats te kunnen bieden voor de joodse VLUCHTELINGEN.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: