Zihni Özdil predikt weer bij de VARA-kerk

JoopDagelijks drommen de gelovigen van de VARA-kerk tezamen om met bibberende knieën de donderpreken van de gastdominees aan te horen. Met bevend gekerm luisteren ze naar de ontluisterende preken over de zonde die hun voorouders gepleegd hebben en die ze met trillende handen ten hemelen geheven, hardhandig op het uitgesleten gesteente van de kerkvloer doet neerstorten.

Deze keer en na doorslaand succes van de vorige preek weer een bezoek van Zihni Özdil, een prediker van Turkse makelij en gespecialiseerd in de oud-Hollandse zonde. Ademloos worden de stevige woorden van deze donderpredikant aangehoord, ontbloten de toehoorders hun bovenlijf en beginnen genadeloos bloedige tramrailsen op hun rug te kastijden, waarbij tegelijk om genade gesmeekt wordt.

En eerlijk gezegd zou ik als afgezant van het Turkse volk ook in andermans land graag donderprediker willen zijn. De Turken, toch bepaald niet zelf met een onbesmette historie gezegend, want je zou je land toch maar gevestigd hebben op het Byzantijnse Rijk, de hele zaak daar geosmaniseerd  en geïslamiseerd hebben om vervolgens ook nog Europese en Arabische volken aan je te onderworpen.

En als de chefs van staven van Wenen het ze niet hadden weten te beletten, dan zou net als de synagoge aan de Haagse Wagenstraat, de barokke Karlskirche, die nog gebouwd moest worden toen de Ottomanen onder leiding van Kara Mustafa aan de poorten van Wenen stonden te rammelen, een megalomane moskee geworden zijn.

In tegenstelling tot het Nederlandse volk is het Turkse volk nimmer door bezetters gekoloniseerd geweest maar was het zelf kolonisator. Hebben de Nederlanders de regimes van de Romeinen, Franken, Spanjaarden, Fransen en Duitsers moeten dulden, de Turken hebben vooral zelf volken onder hun lederen laarzen laten zuchten. En niet alleen laten zuchten, maar ook laten creperen.

Hebben Nederlanders nog wel eens de neiging een stukje geschiedenis te “vergeten”, in Turkije en zelfs daarbuiten moet je het niet wagen iets over de Turkse Genocide op de Armeniers te zeggen of schrijven, want dan…

En als de Turken tijdens de Grote Oorlog niet de zijde van de Centralen gekozen hadden, dan zouden hoogstwaarschijnlijk nog veel Europeanen en Arabieren onder de Turkse laarzen gezucht hebben.

Nu is het zo dat het dondergepreek van Zihni Özdil slechts een gemekker is waarbij blanke zelfracisten zich gretig aan de uier van het kwaad laven om verschoning te krijgen voor het kwade verleden van de eigen voorzaten. Zihni Özdil op het preekgestoelte van de VARA-kerk verschoont namelijk het geweten en reinigt de voeten van de stof die de voorouders achterlieten.

Dat dat nu juist bij de VARA gebeurt, is misschien wel wat vreemd, want die omroep riep meteen na de Duitse inval middels haar voorzitter een hosanna over de bezettingsmacht uit, naast dat een der oprichters zich weldra in een nazi-uniform hees. En er moet nog maar eens op gewezen worden als dan toch het slavernijverleden dagelijks de revue moet passeren, dat het regime waar de VARA meteen voor door de knieën ging maar liefst 7.7 miljoen slaven voor de Arbeitseinsatz onder zweep riep.

Als Zihni Özdil een fatsoenlijke donderpredikant zou zijn, zou hij dus eerst het onder dwang verholen verleden van zijn eigen volk aan de schandpaal moeten nagelen alvorens dat met andermans volk te doen. En zou hij dat toch doen, dan toch zeker niet bij de VARA.

Maar het ligt natuurlijk wel allemaal even anders. Leven in dit oerslechte Nederland met dit oerslechte racistische volk van slavendrijvers en kolonisators levert behoorlijke revenuen op. Gratis school en universitaire opleiding en natje en droogje zijn er verzekerd. De ontwikkelingshulp, die in miljarden uitgedrukt het slavernijverleden en de kolonisatietijd inmiddels ruimschoots vergoed heeft, blijft dankzij de donderpreken tot in eeuwigheid voortduren. Daarnaast vormen de in leven gehouden schuldgevoelens de beitels, hamers en bijlen die de poorten voor de gelukszoekers van elders openhouden. Kortom, het is niet geheel van baatzucht gespeend.

Maar toch het Wat we niet mogen weten over het verleden, gaat niet voor Nederland maar voor Turkije op. Het beste bewijs levert Zihni Özdil zelf, want wat wij volgens hem kennelijk niet mogen weten, weten we dus wel en kunnen we in tegenstelling tot de folklore in Turkije in Nederland goddank zonder doodsbedreigingen uitspreken.

Hoewel, nu spreek ik even geen waarheid, want sedert de islam in Nederland gevestigd is, is dat laatste niet waar.

 

2 reacties to “Zihni Özdil predikt weer bij de VARA-kerk”

 1. Joop.nl is de conservatieve cocosmat, terug naar de jaren vijftig.
  O.l.v. Francisco van Jole kruipen de Gutmenschen heen en weer.
  Drillen is hun motto.

 2. Turkse vicepremier wil niet dat vrouwen publiekelijk lachen

  ”Vrouwen zouden niet moeten lachen in het openbaar.” Dat zei de Turkse vicepremier Bülent Arınç maandag tijdens een toespraak over moreel verval in Turkije
  .
  http://www.nu.nl/buitenland/3839912/turkse-vicepremier-wil-niet-vrouwen-publiekelijk-lachen.html

  Waarom zou je ook in ’n land waarover Erdoğan heeft gezegd dat koepels….. Bovendien het ontkennen van de Armeense genocide, of wel haar diaspora bij vergissing in het verleden heeft “bewerkstelligd” en desalnietemin strafbaar heeft gesteld.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: