Zachte heelmeesters maken stinkende wonden

Hamas geeft les in jodenjagenHet zich conformeren aan oude Nederlandse wijsheden vervat in spreuken, gezegden en spreekwoorden, zou heel veel ellende in de wereld kunnen voorkomen. Nu het aantal doden in Gaza al tegen de 70 loopt, zou het voorkomen is beter dan genezen een prima advies zijn geweest. Maar als je in dat “straatarme” Gaza, de grootste openluchtgevangenis en tegelijk ook de meest dichtbevolkte postzegel op aarde, een groot arsenaal aan korte- en lange afstandraketten verzamelt en ook gebruikt, speel je ongeveer met het ergste vuur dat maar te bedenken is. Zeg maar, pyromanie in een rietgekapte schuur in een gortdroge zomer, om het maar even op het Achterhoeks te duiden.

Toch heeft de ganse wereld Hamas er niet aan herinnerd dat het geestdriftig verzamelen en afvuren van raketten niet de beste manier is een brandhaard te voorkomen. Nee, de ganse wereld riep zelfs op vooral met Hamas te praten. Het Hamas dat met veel beloven en weinig geven doet de gekken in vreugde leven er wederom in geslaagd is als martelaar, maar dan wel van het eigen volk, bewonderd te worden. Gelukkig niet helemaal zoals Hitler die in het Berlijn dat al grotendeels in de as lag en in zijn bunker nog doodleuk aan de rinse Rheinwein zat terwijl hij het Berlijnse volk aan de Russen voerde. Voor Hamas is het nu toch waar gehakt wordt vallen spaanders. 

In plaats van Hamas eens goed de les te lezen, staat de wereld Israël weer te kastijden omdat Hamas er wederom in geslaagd is de eigen burgers te slachtofferen. En dat is nu precies wat Hamas wilde. Voor Israël rest dan slechts het dilemma, dat het zich ongestraft door een rakettenregen laat bekogelen. Dat de raketten steeds dieper Israël binnendringen, is een gevaar waar ik jaren geleden al op wees en dat steeds nadrukkelijker bewaarheid wordt. Je moet er niet aan denken dat naast Hezbollah en Hamas, Fatah dit ook gaat doen.

En met ISIS in de rug van Fatah, is dat moment niet eens zo ver weg.  Want naast dat alles wat maar een beetje islamitisch is elkaar naar het leven staat, zijn de gemeenschappelijke vijanden van alle moslims natuurlijk wel de satans en de afstammelingen van de apen, die weliswaar 180 Nobelprijzen in de wacht wisten te slepen, maar dagelijks aan doodswensen blootgesteld worden.

Je zou misschien mogen stellen dat juist het grote  succes van de Joodse staat ook het grote nadeel is, want zou Israël een piepklein, arm parialandje zijn, dan zou niemand er in geïnteresseerd zijn en niemand het willen inpikken. Frans Timmermans zou er zelfs jaarlijks een bedragje naar opsturen en het een bemoedigend schouderklopje geven.

Maar ja, zo zijn Joden nu eenmaal niet. Die hebben veerkracht na alle ellende die ze in hun rugzak met zich meedragen en een zelfredzaamheid waar de Europeaan ook maar eens aan moet beginnen alvorens volledig in Mekka op te gaan.

Maar ja, in plaats van het voorkomen is beter dan genezen kiest Europa voor die andere oude Nederlandse wijsheid die zachte heelmeesters maken stinkende wonden luidt. En dat ruik je nu dagelijks.

5 reacties to “Zachte heelmeesters maken stinkende wonden”

 1. Om met het laatste af te sluiten: zachte heelmeesters, met vaak kwakzalvers in hun midden die nauwelijks in staat zullen zijn, überhaupt enig genezingsproces/prognose in het vooruitzicht kunnen stellen t.o.v. de islam en het democratisch “eiland Israël”.
  De toekomstige genezers tegen wil en dank van het Westerse, zal Israël zelf moeten zijn en dat weten zij als geen ander!

 2. De Verenigde Nazi’s (VN) roert inmiddels ook weer eens de trom. Ban Ki-moon heeft tijdens een ingelaste vergadering van de VN-Veiligheidsraad aangedrongen op een staakt-het-vuren tussen Israël en Palestina. http://www.nrc.nl/nieuws/2014/07/10/escalatie-israel-palestina-vn-chef-wil-bestand-raketten-jeruzalem-onderschept/
  Het is natuurlijk niet de bedoeling dat Israël hun Hamasknuffels teveel uitdunt. Ze moeten nog wel in staat blijven de Joden uit te roeien. Dat spreekt. Mochten de Arabieren ooit zover komen dat ze de Joden daadwerkelijk de zee in kunnen drijven dan zal je deze figuur nergens over horen. Net zo min als “Mohbama” trouwens, want dat zijn twee handen op één buik.

 3. en de moslim vrouw blijft ondedrukt en 2e hand kindertjes fabriek
  maar daar hebben die vrome moslimleiders het nooit over en dus het westen ook niet
  Maar het zal india/china etc allemaal een worst wezen, die geven geen hulp, die zijn niet gek

 4. Europese overheden zijn antisemitisch, omdat ze weer geregeerd worden door de Katholieken.

  Maar zelfs al zouden de Katholieken stoppen met hun antisemitische doctrinele leugen, dat niet de Romeinense soldaten onder orders van de Romein Pilatus, maar Joden, Christus gekruisigd zouden hebben, dan nog steeds zal de Hellige Inquisitie door gaan op Calvinisten, Lutheranen, Boeddhisten, Serviërs, en elke andere beschaving die ze als een concurrent beschouwen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: