Praten met Hamas

praten_met_Hamas_advertentie_fotoHet was 2009 toen progressief Nederland in de NRC opriep tot praten met Hamas. Hier bij onze menslievende Anja zijn alle namen nog terug te vinden die opriepen met Hamas te praten. Maar Israël zag daar niet zo veel in, want progressief Nederland ziet Israël liever van de kaart vegen dan dat het land zich tegen oorlogsmisdaden verdedigt. En wat Hamas doet, namelijk vanuit ongeveer de meest dichtbevolkte postzegel van de wereld duizenden raketten afschieten op een democratie die zich daartegen alleen verdedigen kan door ook burgerslachtoffers te maken, geldt algemeen als een oorlogsmisdaad.

Toch is progressief Nederland op de hand van Hamas, dat met zo veel steun en een islamitische vijfde colonne in Europa, het dus vertikt het afvuren van raketten te staken. Maar dan toch, Hamas dat voor de zoveelste keer in staat gesteld wordt te bewijzen dat de Joden het grote kwaad en de nazaten van de apen zijn,  gaat  in tegenstelling tot Israël niet akkoord met het Egyptische voorstel tot wapenstilstand. En die zou nu juist zo fijn zijn voor de arme Gazaanse bevolking die toch zo vreselijk te lijden heeft onder het geweld.

De kranten, van rechts tot links koppen vrijwel unaniem naar waarheid over het Egyptische voorstel, met als feitelijke conclusie dat niet de Joden van Israël maar de baarden van Hamas hier de grote boosdoeners blijken te zijn die verzot op burgerslachtoffers niet nalaten die ook te veroorzaken.

Volkskrant: Israël akkoord met staakt-het-vuren, Hamas niet.

Trouw: Israël akkoord met staakt-het-vuren, Hamas niet.

Telegraaf: Hamas keurt voorstel van Egypte af Israël wil wapenstilstand.

Reformatorisch Dagblad: Israël keurt wapenstilstand goed.

Zelfs na een jarenlange hetze tegen Israël kon de VARA er niet omheen, dus bij JoopIsraël akkoord met wapenstilstand, hoewel daar nog onlangs op dit gehoopt werd.

Daarom de slotvraag: waarom moeten Joden altijd bewijzen dat ze betere mensen zijn, maar kan Hamas doodgemoedereerd het eigen volk naar de slachtbank afvoeren?

Het antwoord ligt met rillende giftong in het sapgroene Hollandse zomergras te loeren.

Daarom deze ochtend:

Dinsdag 15 juli 1.45 uur: Raketaanval op Eilat – De toeristische plaats Eilat in Israël wordt bestookt met raketten. Reddingswerkers hebben meldingen gekregen van enkele gewonden, liet een woordvoerder van het Israëlische leger weten. Twee raketten kwamen tot ontploffing in de stad. Een derde landde in een open gebied. (Bron: Reformatorisch Dagblad)

 

 

 

 

22 reacties to “Praten met Hamas”

 1. Anders dan de Hitlergroet en de Prinsenvlag te vertonen bij de PVV-demonstratie, koos de NOS ervoor de hakenkruisen en zo veel ander smerig vlagvertoon weg te laten en dat met deze verklaring te verdedigen:

  “We hebben er voor gekozen in een kort onderwerp aandacht aan de demonstratie te besteden. De hakenkruizen hebben we niet laten zien, omdat het in onze ogen een incident was en we ons verslag van de demonstratie niet wilden laten domineren door een bord dat kort door een enkeling werd gedragen.”

  Enkeling?

 2. Socialist praat hakenkruizen goed bij Joop:

  http://www.joop.nl/opinies/detail/artikel/27787_hakenkruisen_en_palestijnen/

  Een van de reacties eronder:

  “Als Adolf zijn klus had geklaard zouden deze discussie niet hebben plaatsgevonden. Wat een rust zouden we hebben gehad”

 3. Arnold Grunberg is lekker op vakantie in Gaza, hij merkt er allemaal niks van, afgezien dat af en toe de door Israel geleverde stroom uitvalt….. zie:
  https://db.tt/Yf8ReGBz

 4. Israël hervat aanvallen op Hamas

  Vandaag om 14:33 door jvt, dgs, evg, rvs, llo | Bron: belga, reuters, BBC
  Israël is opnieuw begonnen met luchtaanvallen op doelwitten van Hamas. Vanochtend ging het kabinet van premier Netanyahu nog akkoord met een wapenstilstand, maar Hamas bleef raketten afvuren. Netanyahu dreigde dan ook met hevigere aanvallen.

  De gewapende vleugel van de Palestijnse beweging heeft eerder al laten weten dat het weigert te ontwapenen. Er kan voor hen geen sprake zijn van een staakt-het-vuren voor er een volledig akkoord voor de Gazastrook wordt gesloten. ‘In oorlogstijd ga je niet de wapens neerleggen, om pas daarna te onderhandelen’, luidt het. ‘Hamas weigert te ontwapenen, want we worden nog altijd bezet. Het volk heeft het recht om zichzelf te verdedigen.’

  En meer:

  http://www.standaard.be/cnt/dmf20140714_01179156

 5. Waarom moeilijker maken dan het is.
  Tegen de NOS, PvdA, GroenLinks, de MMS en geheel “Hilversum” zeg ik/vraag ik;

  Noem eens 1 plek op de wereld op waar de Mohammedanen geen lange tenen hebben en niet aan het bloedvergieten van de medemens zijn.

  Waarom zijn jullie zo halsstarrig bezig dat te ontkennen.

  De Islam is gewoon een oorlogsgeloof.

  • Was het niet Gübbels die de media beheerde met zijn propaganda? In NL natuurlijk geen Gübbels, ’n afschuwelijk en afkeurenswaardig mens.

   Onze pers is geheel, ook financieel (…), onafhankelijk en met linkse gedachte doordrenkt van het grote EU(SSR) gebeuren: een voormalig Romeins gebied, dat nu zal functioneren onder Marxistische Euro kapitaal existentie.

   Een gek kan meer vragen dan tien wijzen kunnen beantwoorden. Ik behoor tot de uwe: als gek.

 6. Verdomme…. goeie ouwe tijden herleven? Waardoor, waarom en door wie? Het kan geen “geheime hand” van de economie zijn.

 7. Onenigheid in het front van Israël-haters. Dries van Agt wil de Joden van Israël met de handen op de rug aan Hamas uitleveren, Harry van Bommel wil sancties tegen Hamas:
  http://www.zie.nl/video/politiek/Van-Bommel-wil-sancties-tegen-Hamas/8dhztaafgdfy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: