Dagblad Trouw doet een Slotervaart over de Joden

antisemcartoonDe aandacht was even afgeleid door de wrede aanslag op het verkeersvliegtuig dat in Oekraïne neergehaald is. Dus bedacht het dagblad Trouw, dat inmiddels uitgegroeid is tot een van de belangrijkste spelers in het aanjagen van Israël- en Jodenhaat, kom, we sturen een derderangsjuffertje naar Slotervaart om In Slotervaart voelt Gaza heel dichtbij te kunnen schrijven. En natuurlijk zijn de moslims daar allemaal heel erg begaan met het lot van de Gazanen. De moslims komen er ongehinderd door het kritiekloze juffertje van Trouw tot de slotsom dat ze zelf beste mensen zijn, maar ja, die akelige…

Zoals deze We hebben Joodse vrienden, op de basisschool was mijn beste vriend een Jood. In Marokko is het met Joden en moslims ook geen probleem, dat weten veel mensen niet.

Nou, wie zich de moeite getroost de zaken uit te zoeken weet dat de bijna voltallige Joodse bevolking die eeuwenlang Marokko bewoonde door Jodenhaat van 270.000 naar 3.000 omlaag kelderde. Dat weet Trouw natuurlijk ook, maar daar durfde het juffertje in Slotervaart niet mee aan te komen, want we weten hoe moslims op het stellen van kritische vragen doorgaans reageren.

Over de Joden in de andere Arabische en islamitische landen weet Trouw natuurlijk ook wel dat die er weggejaagd zijn door virulente Jodenhaat en pogroms. Allemaal officieel opgetekend en dus voor iedere journalist die zijn werk serieus neemt op te vragen. Maar niet bij Trouw.

Omdat je moslims nooit als dader maar altijd als slachtoffer dient te zien, past deze ook goed in het stukje vergif in Trouw: Ik heb het gevoel dat het onbehagen dat sommige jongeren toch al hebben in Nederland, wordt versterkt. Ze hebben het idee dat de media eenzijdig zijn.

Nou, waarom informeerde het juffertje van Trouw – ze stond er immers toch met blocnote en ballpoint te zweten in de hitte – niet even naar de aldaar heersende opvattingen over wat ISIS met hulp van de door onbehagen bevangen “sommige jongeren” met de mens in het Midden-Oosten aan het uitspoken is.

Dat de islamitische dames en heren die door het juffertje van Trouw aan de tand werden gevoeld, zichzelf als slachtoffers neerzetten, toch het beroemde wondermiddel waar de islam al vele jaren op teert, niet enige empathie zouden mogen tonen voor de miljoenen slachtoffers van hun geloofsgenoten in al die gebieden waar de islam de macht heeft of tracht te verkrijgen, moet op het conto geschreven worden van het juffertje. Zij had het lef niet even ook te vragen over de 200.000 slachtoffers die in Syrië door hun geloofsgenoten gevallen zijn.

Of over die in Darfur gevallen zijn, waar de Arabische dictatuur minstens 300.000 negers over de kling joeg, maar waarover in Nederland nimmer een demonstratie met hakenkruizen gehouden werd.

Het toeval wilde dat de ambtswoning van de ambassadeur van Soedan destijds in mijn chique Haagse straat gevestigd was. Terwijl de Janjaweed uit slachten en verkrachten ging kon de ambassadeur veilig en dus onbewaakt heen-en-weer met zijn van Pullman voorziene Mercedes. Geen Trouw of Slotervaart die er schande van sprak dat de Israëlische ambassade dag en nacht bewaakt moest worden, maar meneer de ambassadeur van de Janjaweed als een luis op een zeer hoofd van de Hofstad kon genieten. De vele keren dat zijn personeel het slagschip met oorlogsverleden spiegelglad opwreef, terwijl de wereld zich niets aantrok van de massamoord op de arme Darfurianen, ervoer ik oprecht als een morele klap in mijn gezicht en beroerde in die dagen ook veelvuldig mijn pen op onder meer de Ayaan Hirsi Ali-site.

De opwinding die over Darfur uitbleef stak wel weer de kop op toen Israël reageerde op de rakettenregen van Hezbollah uit Libanon. En uiteraard mogen Arabieren wel Joden op een rakettenregen trakteren, maar dienen Joden zoals in 1940 rustig met de handen op de rug hun lot af te wachten.

Nee, geen Internationale Socialisten, SP, GroenLinks, PvdA, D66, FNV, Mohamed Rabbae, Gretta Duisenberg, Anja Meulenbelt, Dries van Agt en bezorgde bewoners van Slotervaart onder de bloedrode leuzen zien zweten tegen het regime van Khartoum. Voor de ambtswoning van de ambassadeur bleef het feeëriek rustig.

Hoe zou het toch komen dat de enorme mensenscharen die op het been komen over de wandaden van de Joden niet ook over de islamitische wandaden op het been te krijgen zijn? Inmiddels toch een van de meest noodzakelijke vragen gezien het enorme aantal slachtoffers dat door de hand van moslims gevallen is en nog zal vallen. Nu Nederland zelf leverancier is van koppensnellers en mitrailleurfanaten, zou deze vraag toch maar eens beantwoord moeten worden.

Nee, niet door Trouw en het juffertje met blocnote en ballpoint. Daar zijn ze hard op weg naar de top in het haat zaaien waar ze Wilders zo graag voor veroordeeld willen hebben, maar waarin ze zelf een rol van onschatbare waarde vervullen.

Foto boven: Der Stürmer op zijn Arabisch.

 

 

 

 

Advertenties

11 reacties to “Dagblad Trouw doet een Slotervaart over de Joden”

 1. Terwijl de NRC – tot nu op 1 lijn met Trouw – vandaag bijzonder uitpakt:

  “Professor Elchardus die het Belgisch onderzoek leidde, benadrukte dat deze Jodenhaat niet wordt veroorzaakt door het Israëlisch-Palestijns conflict, de sociaal-economische achterstand of het opleidingsniveau, maar dat „het antisemitisme bij die moslimleerlingen theologisch is geïnspireerd. Er is een rechtstreeks verband tussen moslim zijn en antisemitische gevoelens koesteren”.”

  • De Belgische professor Elchardus heeft volkomen gelijk. De haat van moslims tegen Joden is theologisch. Dat staat gelijk aan hun haat tegenover christenen en mensen die van persoonlijke vrijheid houden. Jammer dat “TROUW” heeft er geen kaas van gegeten. De redactie is niet geïnteresseerd in de slachting van de christenen in Syrië, het interesseert ze geen zier dat moslims in Irak stellen aan christenen een ultimatum: bekeren of sterven https://mail.google.com/mail/?tab=wm#inbox/1474b3dcdca431d2
   Er zijn talloze berichten op dit thema die “Trouw” als een “christelijk krant” mee de kont veegt. Voor de vraag waarom gedraagt “Trouw” zich zo vreemd tegenover onrecht in de wereld waaronder ook geloofsgenoten de christenen? (Tegen Joden is dat toegestaan!). Ik ben bang dat het antwoord is het volgende: de redactie van deze krant is net zo verrot en corrupt als de rest van de “Pravda Media”. Goede verhouding met de Palestijnen betekent ook aanvaarding de Islamisatie van Nederland. Van beiden kan men een dik boterham verdienen. Voor nix gaat de zon op voor de rest VISA, MASTER CARD en UBS.

  • Analyse Elchardus correct. Zie Bedrijfshandboek voor de Vernietiging van de Mensheid:
   http://tinyurl.lcom/mzj8jex

 2. Nou Slotervaart, daar ga je dan, ISIS aan de slag:

  In Syrië hebben strijders van de moslimterreurgroep ISIS sinds donderdag 270 militairen, bewakers en ander personeel gedood bij een aanval op een gasveld. Het is de bloedigste confrontatie tussen ISIS en troepen van president Assad tot nu toe, meldt het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten.

 3. Op Trouw verscheen een reactie van ene Joop Moerkens: “De gevoelens die er leven, zijn te begrijpen. . Het Israëlisch optreden is, zoals gebruikelijk, buiten proportie en waarschijnlijk militair niet effectief. . In het midden-oosten lopen weinig heiligen rond, en Israël zit er zeker niet bij”. Een reactie van een vent die niets van de realiteit weet. Te beginnen met de zin: . ”Het Israëlisch optreden is, zoals gebruikelijk, buiten proportie en waarschijnlijk militair niet effectief”. Vindt deze heer dat de reactie op wekenlang – dag in dag uit – rakettenbeschieting buiten proportie? Stel je voor dat vanuit België zou Noord Brabant, dag in dag uit, worden beschoten? Waarom zijn de Israëlische slachtoffers minder waard dan de Palestijnse? Waarom mogen de kinderen in Israël worden beschoten?
  Wij zouden teruggaan naar de Tweede Wereldoorlog. Wij zouden vergelijking maken met de Duitse burgers die onder de geallieerde bombardementen moesten leven. Waren de geallieerde bombardementen ook buiten proportie? Niet alle Duitsers waren Nazi’s? Maar Nazi Duitsland was verantwoordelijk voor het bombardement in Coventry (november 1940), De bombardement op Rotterdam (mei 1940) en talloze andere hevige bombardementen en oorlogsmisdaden. De Duitsers hebben Hitler aan de macht geholpen, zij schreeuwden vol enthousiasme “Der Führer befiehl wir folgen”. En ze hebben hem gevolgd met gevolgen als Operatie Sodom en Gomorrah waarin op Hamburg fosfor bommen zijn gegooid (1943) de bombardement van Dresden en andere Duitse steden. De Palestijnen in Gaza hebben met vol enthousiasme de Hamas gekozen en delen zijn misdadige regime. Waarom verdienen de Gazanen een andere behandeling als de Duitsers tijdens de tapijten bombardementen? Het antwoord is te vinden in de houding van deze Jaap Moerkens. Hij is (zonder dat te willen) een linkse racist. In tegenover gestelde tot de Duitsers, ziet hij en zijn linkse collega’s de Palestijnen als “the missing link”. Niet een aap. Maar ook geen mens. Van een mens verwacht men verantwoordelijkheid te dragen voor wat hij doet. De Palestijnen zijn, in linkse ogen, niet in staat om dat te doen. Zij zijn te zwak begaafd. Het zijn “De Wilden” uit de boeken van “Kuifje”.

 4. Dit is op My Blog herblogd.

 5. De VARA klaagt over het laten vallen van Hamas door de Arabische landen:

  http://www.joop.nl/wereld/detail/artikel/27846_arabische_landen_laten_gaza_in_de_steek/

  Het antwoord is simpel: een deel van het Midden-Oosten is dat moslimextremisme even meer dan zat. Nu Europa nog.

 6. In stilte heeft het overgrote deel van de Nederlanders een gruwelijke hekel aan moslims behalve zij die hun brood er aan verdienen dan. Helaas speelt de landelijke pers een kwalijke rol bij het verraad van het Nederlandse volk zodat de intense hekel verbloemd wordt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: