Ook de vredesapostelen willen oorlog

deuk-in-een-pakje-margarine-copy45nnNa de dag van nationale rouw klinken de oorlogsretoriek en de Poetin-haat bij de marxistische pers volop. Cartoonisten, toch zelden erg handig op momenten dat het er echt toe doet, slaan ook hun slag, ook al is de betrokkenheid van de Russische autocraat bij het neerhalen van de MH17 nog niet bewezen.

Toen Rusland nog de Sovjet-Unie genoemd werd, waren de broodschrijvers van de marxistische pers vooral zeer stichtelijk bezig voor de lieve vrede en werd er schande gesproken over de plaatsing van de Pershing II- en Kruis-raketten, ondanks dat de Russen toen allerminst vriendelijker met de medemens omsprongen dan nu. De Sovjets hielden zelfs een groot deel van Oost-Europa bezet en de vrijheid van meningsuiting was er ongeveer op Noord-Koreaans niveau.

Toen Gerrit Zalm, als minister van Financiën het in zijn bol haalde meteen na de moord op Theo van Gogh de oorlog aan het terrorisme te verklaren, kwam voltallig links met Femke Halsema voorop, hem met rode kelen betichten van oorlogsretoriek. Met ISIS in Nederland en het Midden-Oosten hadden we er beter aan gedaan wat minder naar Femke Halsema en wat meer naar Gerrit Zalm te luisteren, want het terrorisme heeft inmiddels zo aan veld gewonnen dat we ons langzamerhand moeten afvragen waarom de marxistische vredesapostelen toch zo verdomd selectief zijn in hún oorlogsretoriek.

Als de wereld hen destijds in alles tegemoet gekomen was, was Poetin nu niet de kapitalistische autocraat van Rusland, maar de communistische dictator van de Sovjet-Unie geweest. Zoek de verschillen, zou ik zeggen.

De jaren dat de Europese straten niet gevuld werden met boze moslims maar met marxistische vredesapostelen, werd alles op alles gezet het Vrije Westen eenzijdig te ontwapenen. En de leiders van de Sovjet-Unie en de DDR waren het daar zo roerend mee eens, dat ze grif geld schonken aan de vredesbeweging.

De Volkskrant en Trouw schakelden van respectievelijk rooms en gereformeerd over op marxistisch, lieten dat graag in hun toon doorklinken, stonden pal voor de eenzijdige vrede en lieten de bezette Oost-Europeaan creperen. De cultus van Nieuw Links was in de ganse linkse pers doorgedrongen en Jan Pronk werd de nieuwe Messias.

Maar het kan verkeren, zei Bredero, dus thans slaan de dames en heren van de Volkskrant en Trouw als kippen zonder koppen den trommele van dirredomdeine. En ziedaar, een andere Messias van destijds, maar nu die van de Provo’s, is zelfs even uit zijn mausoleum opgestaan nadat hij al eerder Poetin met Hitler vergeleken had.

Wat toch het verschil tussen de kapitalistische en de communistische Poetin is, weet ik eerlijk gezegd niet, maar het lijkt erop dat de marxistische pers stilletjes aan een afrekening denkt wegens de teloorgang van de Sovjet-Unie, die toch nog lang als het ware paradijs op aarde gezien werd. En laat het dan zo zijn dat heel veel gewezen aanhangers van de CPN en Nieuw Links nu in keurig pak of deux-pièces en met het haar netjes gekapt bij de nationale opinievorming betrokken zijn.

Of er een “heilige” oorlog tegen Rusland komt, weet ik eerlijk gezegd niet, maar Europa loopt opvallend heldhaftig te doen, waar het slappe knieën toonde toen een andere totalitaire ideologie dan het communisme het Europese grondareaal bestormde. Waren ze in 1683 nog zo verstandig tot de poorten van Wenen en niet verder te zeggen, nu zijn de Volkskrant en Trouw geheel in de Heer, maar dan wel in die van de woestijnprofeet.

Toch maar even samengevat voor mocht bovenstaande verkeerd uitgelegd worden, valt het op dat wat Rusland betreft het gezalf van de vredesapostelen plaats ingeruimd heeft voor oorlogsretoriek, maar dat we daarentegen de volgelingen van de islam als toffe lui aan de borst dienen te koesteren, ook al hebben die inmiddels heel wat bloed doen vloeien.

Daarom deze keer een voorspelling à la Rob de Wijk. De komende jaren zal de religie van de vrede heel wat meer bloed laten vloeien dan de autocratische beer Poetin. Maar eerlijk gezegd is deze voorspelling niet eerlijk, want zo voor de hand liggend dat een bookmaker er bij winst geen cent voor uit zal keren.

 

8 reacties to “Ook de vredesapostelen willen oorlog”

 1. Sterke column, al is het allemaal selectief erbij slepen van personen en gebeurtenissen, op een manier die geen andere ‘conclusies’ toestaat. De opinie van Roel van Duyn vond ik trouwens op zich erg goed; hij maakte mij bewust van de term ‘instant geschiedvervalsing’.

 2. Heer van Lenth

  De wereld van de marxisten was in tegenstelling tot de aanslag op de MH17 heel wat milder toen moslims de daders van aanslagen op verkeersvliegtuigen bleken te zijn. Hier en daar werd zelfs gezegd dat het een gerechtvaardigde vrijheidsstrijd was.

  De kans dat de separatisten de daders van de aanslag op de MH17 zijn, is misschien levensgroot, maar toen in 1983 de Sovjet-Unie een Zuid-Koreaanse Boeing neerhaalde waar 269 slachtoffers bij te betreuren waren, gonsde het in de marxistische pers niet van de oproepen de Sovjet-Unie aan te vallen.

  Gewezen PvdA-fractieleider Ina Brouwer, later samen met Mohamed Rabbae nog eens lijsttrekker voor GroenLinks, bracht zelfs in dat jaar een vriendschapsbezoekje aan het Kremlin en dus schreef ik in mijn artikel “De Listen van de ex-communisten” de navolgende alinea:

  “Ina Brouwer was allang geen bedplasser meer toen ze op bezoek ging bij de heren van het Kremlin en met Erich Honecker feestvierde bij het veertigjarige jubileum van de DDR”.

  O ja, dat jubileumfeest vond plaats op 7 oktober 1989, zes jaar na de aanslag op de Zuid-Koreaanse Boeing.

  En Ina Brouwer? Die is nu lid van de PvdA.

 3. Het moge overigens duidelijk zijn dat bovenstaande illustratie duiding dient te geven aan het feit dat de marxisten het nationale defensieapparaat het liefst zodanig uitgekleed hadden dat het als naturist de vijand te lijf moest gaan. De stevige woorden van de helden op sokken moeten derhalve aangemerkt worden als het slaan van een flinke deuk in een pakje margarine dat te lang in de zon gestaan heeft.

 4. Het was ook wel een brainshake natuurlijk het wegvallen van de muur en uiteenvallen van de Sovjet- Unie. Als god heeft opgehouden te bestaan, in wie moet je dan geloven? Gelukkig nam de EU(SSR) vele taken van het Kremlin over, waaronder het verder ontwikkelen van de totale controle, het opheffen van de Natiestaat http://www.pvv.nl/index.php/component/content/article.html?id=6252:opiniestuk-wilders-en-madlener-op-nrcnl-qwe-moeten-de-natiestaat-koesteren-niet-opheffenq en een voortdurende behoefte om het grondgebied uit te breiden. Weliswaar op een prettiger leest geschoeid, maar toch. De Gutmenschen konden weer vooruit.( http://linksekerk.jouwweb.nl/diversen/wat-is-een-gutmensch
  Nu blijkt dat Rusland ( Poetin ) hun spelletje niet mee wil spelen en ook niet langer zijn “knikkers” wil afstaan, zijn ze boos. Waar op 29 oktober 1983 nog meer dan een half miljoen mensen naar Den Haag kwamen om te protesteren tegen het plaatsen van kruisrakketten als afschrikwekkend middel tegenover de Sovjet- Unie. daar hoor je nu de roep om ons leger te versterken. Misschien dat die kruisraketten er dus toch nog komen. Deze keer echter uit offensieve overwegingen. Hersenschuddingen zijn niet ongevaarlijk zoals blijkt. Ik ben benieuwd wat Mient Jan Faber van dit alles vindt.

 5. Van Duits-financiele site: http://preview.tinyurl.com/kfho2cg………….Die Lage in der Ukraine etwa ist seither noch weitaus unübersichtlicher geworden. Und der überraschende Rücktritt von Ministerpräsident Arseni Jazenjuk in dieser Woche ist dabei zweifellos das kleinere Problem.

  Besondere Brisanz erhält die Lage durch den so tragischen wie merkwürdigen Abschuss der Linienflugmaschine MH 17 über der Ostukraine. Gerade der zuletzt genannte Aspekt birgt einiges „Überraschungspotential“ und bedarf einer genaueren Betrachtung.

  Tatsache ist: Bislang hat niemand (!) stichhaltige Beweise vorgelegt, wer den Abschuss des Flugzeugs zu verantworten hat. Dessen ungeachtet ergehen sich die westlichen Medien in auffallender Russland-Empörung und tun so, als wüssten sie haargenau, wie sich die Sache zugetragen hat. So schreibt etwa die einstmals für ihre Neutralität gelobte Süddeutsche Zeitung am Freitag in ihrer Online-Ausgabe:

  „Im Konflikt mit Russland um die Ukraine setzt die Europäische Union am Freitag ihre Beratungen über Sanktionen gegen die russische Wirtschaft fort. Dazu kommen die Botschafter der 28 EU-Staaten in Brüssel zusammen. Sie haben bereits am Donnerstag ein Paket von Strafmaßnahmen als Reaktion auf den Abschuss des Flugs MH17 über der Ostukraine diskutiert.

  Von der EU-Kommission ausgearbeitete Vorschläge sehen unter anderem die Einschränkung von Rüstungsgeschäften und des Handels mit Schlüsseltechnologie im Energiesektor vor. Außerdem könnte für russische Unternehmen der Zugang zu den europäischen Finanzmärkten blockiert werden“.

  Das liest sich nicht so, als hätte da noch irgendjemand auch nur den geringsten Zweifel, wer den Linienflieger MH 17 abgeschossen und den Tod von 300 Menschen in Kauf genommen hat. Ob sich deshalb auch Kanzlerin Merkel in dieser Woche so auffallend vehement für schärfere Sanktionen gegen Russland ausgesprochen hat? Weil die Sache doch sonnenklar und Wladimir Putin der Aggressor ist, der unschuldige Menschen abschlachtet und den es jetzt mit aller Schärfe zu bekämpfen gilt?

  Wir erlauben uns an dieser Stelle an zwei Dinge zu erinnern.

  Erstens: Ganz davon abgesehen, dass es derzeit keinerlei (!) Beweise für die These gibt, Russland habe die Tragödie um MH 17 zu verantworten, befinden sich nicht die Vereinigten Staaten vor der europäischen Haustür, sondern Russland. Und zweitens: Neben der Schweiz, China und den USA ist das Riesenreich im Osten der mit Abstand wichtigste Handelspartner Europas. Was soll also das ganze Gerede von Wirtschaftssanktionen, die jetzt wegen des Vorfalls um MH 17 weiter verschärft werden sollen?

  Dem neutralen Beobachter drängt sich da ein unheilvoller Verdacht auf: Soll hier womöglich ein Grund konstruiert werden, der es den Westmächten erlaubt, noch weitaus massiver gegen Russland vorzugehen?

  Man mag es ja kaum glauben, doch ein Blick in die Geschichtsbücher zeigt, dass alle (!) großen militärischen Konflikte der vergangenen 100 Jahre anfangs von merkwürdigen Vorfällen begleitet waren, die ähnlich undurchsichtig waren, wie der Absturz von MH 17:

  Die Versenkung der „Lusitania“ am 07. Mai 1915 war von der britischen Admiralität unter Winston Churchill eingefädelt worden,……..
  _______________________________________________________________
  Heel merkwaardig… geen bewijzen en toch strafsancties. What is next ?

 6. Ach er is niet veel verschil met 1939.

  Ook toen leiders die zeiden ga maar lekker slapen en doe de gordijnen maar dicht ( waren ook gekozen door het volk net als nu).
  Oh ja en de joden werden verkocht voor de prijs van een dode rat terwijl men wist dat die het niet zouden overleven.
  Toen het afgelopen was “wist men er niet van” en ging geld maken met het verhaal van een Duits jodinnetje.
  Wel een mooi verhaal want het walgelijke gedrag van zowel de overheid als de bevolking staat niet in haar verhaal- dat KON zij namelijk niet meer navertellen.
  De geschiedenis herhaalt zich, alleen twijfel ik er nu aan of de toegevers/toelaters het er wel heelhuids af zullen brengen of er zelfs beter van zullen worden zoals toen.

  Ben bang van niet.

 7. Rusland gaat landbouwproducten boycotten uit landen die meedoen aan sancties tegen het land. Daaronder is ook Nederland. De Russische president Vladimir Poetin heeft een decreet daartoe ondertekend, aldus Russische media woensdag.

  Poetin heeft de Russische regering opdracht gegeven om een lijst met producten samen te stellen.

  http://www.bnr.nl/nieuws/oekraine/410736-1408/rusland-boycot-landbouwproducten-uit-sanctielanden?s_cid=home:mediumhud

 8. EU ‘in actie’ tegen landen die Rusland helpen

  De Europese Unie wil voorkomen dat andere landen landbouwproducten aan Rusland gaan leveren nu Moskou onder meer groente en fruit uit Europa weigert.

  http://www.welingelichtekringen.nl/economie/348224/eu-in-actie-tegen-landen-die-rusland-helpen.html

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: