De quenelle van de Volkskrant

Hakenrkuis en HitlerMijn goede vriend Joop C. Schilperoord herinnert mij aan een artikel in de Volkskrant van Dominique Moïsi en dat om een kritische reactie smeekt. Deze zinsnede bijvoorbeeld: Franse nazaten van Oost-Europese Joden hebben het continent dat ze nog steeds associëren met de Holocaust nog niet volledig geaccepteerd, terwijl de Joden uit de Maghreb ernaar neigen er aanstoot aan te nemen dat ze zelfs in Frankrijk omringd blijven door ‘Arabieren’. Een aanzienlijk deel van de Joodse gemeenschap in Zuid-Frankrijk stemt zelfs voor het Front National.

Wat Moïsi precies bedoelt met een aanzienlijk deel wordt niet uit de doeken gedaan, maar wat in zijn voor progressieven zo typisch idioom verduidelijkt wordt, is dat aan door negatieve ervaringen ontstane ressentimenten geen uiting gegeven mag worden. Oftewel, van een slachtoffer van criminaliteit wordt het recht op het van nature aanwezige verdedigingsmechanisme ontkend, maar daarentegen het toekeren van de andere wang verwacht.

Dat in Nederland talloze autochtonen hun koffers pakten nadat ze ontdekten dat niet de nieuwkomers maar zij dienden te assimileren, is voor de Pechtolds in Europa van geen enkele ethische waarde. In werkelijkheid worden zijzelf er nimmer mee geconfronteerd want ze weten zichzelf altijd te behoeden voor wonen tussen allochtonen. Het progessieve idioom geldt dan ook niet voor henzelf, maar voor degenen die zich geslachtofferd weten en hun koffers pakken of graag zouden willen pakken, maar er de mogelijkheid niet toe hebben.

Daarom moet hier nog maar eens in herinnering geroepen worden dat de Joden uit Noord-Afrika en het Midden-Oosten allesbehalve aangename ervaringen delen over leven in het Arabisch/Islamitische biotoop. Het progressieve idioom mag het dan graag over Al-Nakba hebben, maar er heeft een ongeveer even grote vlucht van Joden uit het Arabisch/Islamitische biotoop plaatsgevonden, maar die wordt in de wereld van de progressief het liefst verzwegen.

Het is geen onbekend gegeven dat Israëlische Joden met een vluchtverleden uit het Arabisch/Islamitische biotoop tot de meest geduchte verdedigers van de staat Israël gerekend mogen worden. De Joden met dezelfde vluchtervaring die buiten Israël wonen, staan ook niet te dansen van vreugde als ze genoodzaakt zijn tussen “Arabieren” te leven. Dat zou gezien het progressieve overwicht in de nationale politiek van de Europese naties een van de regen in de drup zijn.

De sterk herlevende Jodenhaat in Europa is voor een belangrijk deel op het conto van deze progressieven te schrijven. Toen het nog vrijwel uitsluitend uit de pen en het activisme van neonazi’s kwam, hadden de progressieven er wel antwoord op. Toen de Hitlergroet de quenelle werd, gingen de progessieven in een reflex beweren dat de daders zelf slachtoffer van racisme waren en het hen dus niet aangerekend kon worden.

Vraag aan de uit de geallochtoniseerde wijken gevluchte autochtonen of ze nog eens terug willen in hun oude wijk, en ze zullen je voor gek verklaren. En in plaats van op Pechtold te stemmen zetten ze de rode stip bij Wilders neer, want opnieuw omringd worden door een categorie nieuwkomers die van de ander assimilatie eist, zullen ze als het even kan met democratische middelen voorkomen. Waarbij dan nog vermeld moet worden dat de progressieven deze democratische middelen het liefst via de rechter monddood zouden willen maken, zo herinneren we ons nog van het voor de rechter slepen van Wilders.

Dat er Franse Joden zijn die liever niet tussen “Arabieren” wonen, is echter als een oneerlijke stelling weg te wuiven. Want hoe graag dulden Arabieren in hun woonomgeving Joden. Of christenen. Of homo’s. Of ongelovigen. Of autochtonen. Als Arabieren onderling al in staat zijn in Syrië in enkele jaren tijd 200.000 medeburgers over de kling te jagen, waarom zou je je dan als niet-Arabier omringd willen weten door Arabieren?

Waarom zou je als je het gevoel hebt dat er een partij is die tracht te voorkomen dat die vraag nog nijpender zou worden, niet op die partij stemmen? Maar misschien moet de meest voor de hand liggende vraag zijn, waarom wonen zo weinig progressieven zelf tussen de “Arabieren”.

Je zou hier kunnen denken aan de chaise longue van de psychiater om voor dit fenomeen een diepere verklaring te krijgen, maar verwacht er geen mirakel van, want zoals we weten heeft het Pechtold zetelwinst opgeleverd van burgers te eisen dat ze vreemde luchtjes op hun portiek moesten accepteren, waar hij er zelf zijn neusgaten voor dichtknijpt. Progessieven zou je dus met hun neus in deze spreuk moeten duwen:  Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doet dat ook aan een ander niet.

Ware het niet dat ze zulke moeilijke momenten altijd handig weten te omzeilen. Maar wanhoop niet, ook progessieven krijgen hun welverdiende beurt in het door hen zo bejubelde multiculturalisme.

De boemerang waar Jaap Hamburger het over heeft om de Jodenhaat te rechtvaardigen, komt uiteindelijk in de nek van de progressief terecht. We hoeven er alleen maar op te wachten tot de mens uit Noord-Afrika en het Midden-Oosten zo de overhand gekregen heeft dat die zijn eigen hand overspeelt en ook zijn verdedigers bij de keel grijpt.

Het heeft Ahmed Aboutaleb echter niet kunnen verhinderen Jozias van Aartsen bij te staan in diens collaboratie met de Jodenhaters uit Noord-Afrika en het Midden-Oosten.

 

 

 

 

 

Advertenties

2 reacties to “De quenelle van de Volkskrant”

  1. De Franse Joden vertrekken al in getalen naar de staat Israel
    De staat Israel doet wat alle andere landen ook zouden moet doen namelijk hun inwoners beschermen tegen invloeden van buiten
    Maar ja zolang Pechtvogel Nederland wil omvormen tot Europa . wat wilt u daar dan als “stemmer”van verwachten?

    Dat hele van Aertsen verhaal is gevolg van het feit dat Nederland geen democratie is maar waar een burgemeesterspost een prijs is voor goed gedrag van de criminele politieke partij.
    Hoe grotere boef des te mooier de post.

  2. Aboutaleb beschermt van Aertsen om van der Laan vandaag te laten slagen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: