Shujajia district in Gaza was bolwerk van Hamas gebouwd met hulpgelden van VS en EU

shu-bolwerk2

Eén van de primaire doelwitten tijdens de eerste dagen van het grondoffensief dat op 18 juli van start ging was het Shujajia district in het oosten van Gaza Stad, dichtbij de grens met Israël. Dagenlang werd dit stadsdeel zwaar bevochten en verdedigd door Hamas. Dat was geen toeval.

handboek-hamasGisteren werd in het felbevochten Shayiya district in het oostelijk deel van Gaza Stad door het IDF een handboek van Hamas ontdekt omtrent stadsguerilla en het aanbevolengebruik van burgers als menselijk schild.

Zoals reeds bij herhaling vermeld, werd door Hamas voortdurend de burgerbevolking van Gaza gebruikt als menselijk schild. Hoe meer slachtoffers onder de burgers hoe meer profijt Hamas erin zag. Het handboek bewijst tevens dat het inzetten door Hamas van burgers als menselijk schildintentioneel en vooraf gepland was.

Zoals uit het kaartje hieronder blijkt werd het dichtbevolkte Shujajia district door de terreurgroepen uitgebouwd tot een bolwerk van de terreur. Shujajia was als het ware een echte vesting vanwaar bovengronds onophoudelijk raketten werden afgevuurd.

motoOndergronds werd een uitgebreid tunnelnetwerk aangelegd met tientallen in- en uitgangen en ondergrondse verbindingen. Er werden zelfs motoren gevonden (plaatje hierboven)om zich snel door de tunnels te kunnen verplaatsen.

Die zouden worden ingezet wanneer een IDF-soldaat kon overmeesterd worden, ontvoerd en snel overgebracht naar een geheime bergplaats. Elke terreurcel kreeg als eerste opdracht om te trachten een IDF-soldaat te grijpen die dan later voor veel gevangen Palestijnen kon worden ingeruild.

Het is duidelijk dat Hamas en Co hier vele jaren aan heeft gewerkt en een grote veldslag voorbereidde. Huis- en tuinvlijt die vele miljoenen Amerikaanse dollars en Europese euros heeft gekost, schaamteloos weggegrist uit de hulpfondsen die oorspronkelijk bedoeld werden om voor al die verpauperde Gazanen een betere infrastructuur op te bouwen.

Klik op het kaartje voor groter beeld:
640 x 1024 pixels
kaart-shujajaMet dank aan Brabosh.com

Tags: , ,

5 reacties to “Shujajia district in Gaza was bolwerk van Hamas gebouwd met hulpgelden van VS en EU”

  1. Het is een verademing voor mij om informatie te lezen die niet eerst is gecontroleerd door de overheid cq de media hoofdstroom op papier en omroepen.
    Veel politici willen het volk onwetend houden ook D66 die het altijd over opleiding en kennis heeft.

  2. Indien het gestelde in dit artikel met voldoende bewijzen gestaafd kan worden dan lijkt het me een typisch gevalletje voor het Internationaal Strafhof in den Haag. http://nl.wikipedia.org/wiki/Internationaal_Strafhof
    Immers, het Internationaal Strafhof is een permanent hof voor het vervolgen van personen die verdacht worden van genocide, misdaden tegen de menselijkheid en oorlogsmisdaden zoals deze zijn erkend in diverse internationale verdragen.
    Onder deze personen vallen volgens mij tevens de geldschieters en de intellectuele daders die bij deze delicten betrokken zijn. Hieruit volgend, zou dan “Timmerfrans” als gedaagde uitleg moeten geven over het feit dat hij namens de Nederlandse Staat steun geeft aan een terroristische organisatie die de genocide op de Joden notabene in haar handvest heeft staan. Het is alleen nog even de vraag wie in dit geval de kat de bel aan durft te binden.

  3. Greta en van Agt zullen in hun vakantie ook wel gegraven hebben en een naambordje geplaatst hebben op een van de afslagen naar de volgende ondergrondse loopgraaf.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: