Jihadcity en Mali

Leonid AartsenHet is fijn te weten dat het Nederlandse leger in Mali het moslimextremisme te lijf gaat. Minder aangenaam is het dat in ons eigen land (zolang het nog zo genoemd mag worden) het nog steeds roeien zonder riemen is als je moet toezien hoe ISIS-aanhangers in Den Haag hun gang kunnen gaan. Het stenen gooien deed aan de Westbank denken, de politiële afgang aan het tegenovergestelde van wat Israël zich laat welgevallen.

Den Haag, inmiddels Jihadcity genoemd, blijkt zoals ik hier al eerder schreef ongeveer de ergste stad van Nederland te zijn. In geen andere stad konden bij Anti-Israël demonstraties moslims zo extreem tekeer gaan als juist in mijn vroegere woonstad. De Schilderswijk, toch zonder de oude huizen die er vroeger stonden, maar waar de oude autochtone bevolking naar redelijke tevredenheid woonde, blijkt het bruggenhoofd te zijn van ISIS.

Waar toch die goedwillende niet radicale moslims waren toen die afgelopen zondag eindelijk in de gelegenheid waren hun extremistische geloofsgenoten bij de strot te grijpen, is een raadsel. Maar om wat preciezer te zijn, was het ook een bewijs dat zij helemaal niet zo gematigd zijn als ze de Nederlanders willen laten geloven.

Die misschien honderd of paar honderd ISIS-fanaten hadden zondag makkelijk door een paar duizend goedwillende moslims hun huis in gejaagd kunnen worden. Maar ze bleven liever vanuit hun ramen toekijken hoe dit schouwspel zich ontwikkelde. Hadden ze eindelijk de kans en gelegenheid te tonen dat ze zich niet door het moslimextremisme laten meeslepen, bleven ze passief toekijken. Of misschien nog erger, want helemaal valt niet uit te sluiten dat het machtsvertoon van ISIS in Den Haag hier en daar een lekker gevoel gaf.

Aan dit macabere schouwspel in Den Haag zit echter nog een “bijvangst” voor de rechtgeaarde islamcriticus. Hoezeer marxisten en ander links ook trachten het steeds verder aftakelende beeld van de islam schoon te wassen, ook onder het linkse stemvee begint de ongerustheid toe te slaan.

Het doembeeld dat de wijken waar het huist ook ooit toneel van dit ongerief kunnen worden, gaat in die kringen angstige proporties aannemen. En dat valt nu al op te maken aan de pers, die nu zelf ook verscheidene keren slachtoffer geworden is van stenengooiende en journalisten bedreigende ISIS-aanhangers.

Ruim 10 jaar als islamcriticus stukken schrijven lijkt nutteloos bij al het ongerief dat de islam en moslims zelf aan de historie toevoegen. Daar kun je moeiteloos de stelling aan verbinden dat iets eerst heel veel erger moet worden wil men tot een passend antwoord bereid zijn. En dat heel veel erger is een proces dat zich de afgelopen tijd juist in Den Haag afgespeeld heeft. Voor een zachte heelmeesters maken stinkende wonden is het nu te laat. Haagse jihadisten hebben in Syrië en Irak al onthoofdingen gepleegd, gevangenen gemitrailleerd en delen van Den Haag in hun zak.

Het wachten is nu op politici die bereid zijn niet Mali maar Nederland te beschermen. Maar de vrees is gegrond dat het voor hen nog niet erg genoeg is om tot dat inzicht te komen.

De verkeerde politici op de verkeerde plaats zijn bezig van Nederland een ruïne te maken. En zoals het zich laat aanzien, gaat dat ze ook nog lukken.

 

19 reacties to “Jihadcity en Mali”

 1. Wellicht dat we tot de volgende verkiezingen moeten wachten alvorens de politici tot inzicht komen. Nog even wachten dus…..

 2. Burgemeester Jozias van Aartsen van Den Haag is niet van plan zijn vakantie in Frankrijk af breken.

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/22956499/__Van_Aartsen_blijft_op_vakantie__.html

 3. Mali heeft tenminste nog goud, een zeer begeerlijk goedje. Maar Nederland? Wie zal ons te hulp schieten? Wat hebben wij behalve ons winstbejag, en onze niets-en-niemand-ontziende koopmansgeest en VOC-mentaliteit? Zal iemand Nederland willen redden nadat het aan de Sharia ten prooi gevallen is?

 4. Den Haag, Den Haag, De Weduwe Van Indië WAS gij.
  Nu al lang geleden gecremeerd in Ockenburg met een overvolle grote aula.

  Dalam satu arah kita akan langsung ke neraka. Kasihan .of Insha’allah????
  In 1 richting wij zullen direct naar hel. Zielig of . . . .

 5. Wat voor weer zou het zijn in Den Haag

 6. Afwachten tot ’n nieuwe burgermeester? Aan de Kroon voorgedragen…. met of zonder “geheime” instemming van het gemeentelijk apparaat….?

  Brutus “Opstelten” roept de pers bijeen en bast wat in microfoons toe aan het NL volk dat ‘Het zwaaien met vlaggen met hakenkruizen, IS-symbolen, gezichtsbedekking en openbare geweldpleging worden niet geaccepteerd.’ Voor elke vorm van discriminatie is in Nederland geen plaats, stelt hij in in bijvoorbeeld het AD:

  http://www.ad.nl/ad/nl/1040/Den-Haag/article/detail/3717154/2014/08/12/Opstelten-geweld-bij-IS-betoging-onaanvaardbaar.dhtml

  Het kabinet en de koning (Kroon) misschien ook Van Aartsen, bevangen door vakantiedrang, bezinnen zich over het “herstel” van de EUSSR provincie.
  Incidenten behoeven geen aandacht. Het werkelijk grote, is sinds Bat Ye’or: “Eurabia” wat langer aan de gang.

  En onze “gekozen” minister-atleten lopen langzamer dan het Huis dat zich irgendwo de verzamelde duiten alsook hun onderkomen, na wijze lessen (1940) zeer wel hebben begrepen.

 7. Van die honderden of duizenden zgn.” vreedzame moslims”, die afgelopen zondag toekeken zijn er tientallen die zich een volgende keer bij hun minder vreedzame broeders zullen voegen en mee gaan doen met stenen gooien en aanvallen op pers en politie. En de keren daarna weer tientallen meer, en meer, en meer….
  Ze hebben gezien dat ze kunnen winnen en dat geeft ze zelfvertrouwen.

 8. M. Devrindt,

  Dat laatste moet met de marxistische trampoline kunnen lukken. Hoger, steeds hoger, tot aan de maagden.

 9. Welzijnswerk wil geen demonstraties in Schilderswijk

  Stichting ‘Haagse Hopjes’, een organisatie die het jeugdwerk in de wijken Transvaal en Schilderswijk uitvoert, wil geen manifestaties meer in de buurt. ‘Dit is gif voor de kinderen en jongeren. Sommige demonstraties zijn zelfs erg gevaarlijk voor jongeren die zich toch al niet zo prettig voelen,’ schrijft de organisatie in een brief aan het Haagse college. Aanleiding is een anti-IS-demonstratie die gisteren door de Schilderswijk voerde en eindigde in een confrontatie met Haagse sympathisanten van IS (Islamitische Staat).

  En meer als u het stockholmsyndroom van onze welzijnswerkers wilt lezen:

  http://www.binnenlandsbestuur.nl/sociaal/nieuws/welzijnswerk-wil-geen-demonstraties-in.9440703.lynkx

 10. Van Aartsen verbiedt nieuwe demonstratie Schilderswijk

  De Haagse burgemeester Jozias van Aartsen gaat een nieuwe protestmars door de Schilderswijk verbieden. Betogers willen volgende maand in de wijk demonstreren tegen moslimextremisme, maar de kans op rellen is te groot, vindt Van Aartsen. Dat melden bronnen in het Haagse stadhuis.

  Volgens hen zal Van Aartsen de betogers niet toestaan door de woonwijk te lopen. Van Aartsen maakt…………

  http://www.ad.nl/ad/nl/1040/Den-Haag/article/detail/3718187/2014/08/14/Van-Aartsen-verbiedt-nieuwe-demonstratie-Schilderswijk.dhtml

 11. De Schilderswijk van toen in beeld – Een bewoner verteld

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: