Buurtvaderen tegen het jihadisme

jihaddemo-Den-HaagHier in het ochtendnevelige en vreedzame coulisselandschap van mijn woonoord kon ik mijn ogen niet geloven. Het kabinet zet “martiale” plannen in om het jihadisme te bestrijden. Wie mocht vermoeden dat alles op alles gezet zou worden de strijd tegen IS en consorten aan te gaan, komt echter bedrogen uit. Dit kabinet, waarvan ik op deze plaats ooit opmerkte dat het achteruit regeert, stevent nog sneller dan in mijn meest gruwelijke nachtmerries richting vroege middeleeuwen. Het jihadisme gaat namelijk bestreden worden door islamitische hotemetoten op wie het kabinet in heilige overtuiging andermans kapitaal inzet.

Jazeker, de haatimams worden aangepakt. Nou zeg, ik schreef 10 jaar geleden al dat dat noodzakelijk was, maar toen was de stemming nog dat geloofsvrijheid belangrijker was dan het beschermen van vrouwen, homo’s, Joden en ongelovigen tegen deze Max Blokzijl’s van de islam. Kritiek op deze imams was slechts islamofobe retoriek en dus racisme.

Maar daar dan het kabinet met het panacee tegen het jihadisme: buurtvaderen tegen ISIS. Nu is er op deze plek al aan herinnerd dat het Buurtvaderen toch echt op een echec uitgelopen is, want het is sedert de stichting alsmaar verder de verkeerde kant opgegaan, getuige de Nederlandse jihadisten die ondanks een nette Nederlandse schoolopleiding de meest gruwelijke moordpartijen aanrichten. Want laten we eerlijk zijn, op VMBO-scholen wordt toch echt niet in het afhakken of afsnijden van hoofden onderwezen.

Goed “Het kabinet wil haatzaaien door imams tegengaan en sleutelfiguren in de moslimwereld inzetten om te voorkomen dat jongeren radicaliseren.” (Bron: Volkskrant)

Maar dan toch de vraag, wie zijn dat dan die sleutelfiguren? De moslimshotemetoten waar naïeve Nederlandse regeerders hun kaarten op inzetten, maar die wat niet onwaarschijnlijk is, wellicht in de onderste lade een dubbele agenda hebben liggen? De koran bijvoorbeeld, wat toch geen voorbeeld is van menslievendheid.

De plannen van het kabinet zijn dus zoiets als “de kat op het spek binden”, maar ja, dat is van het varken. Dan maar liever de parallel dat de premier richting bezettingstijd, Mr. D.J. de Geer, zou hebben besloten NSB’ers in te zetten tegen het nationaalsocialisme. Wat niet helemaal een onterechte vergelijking is, want deze premier vloog tijdens de bezetting van Lissabon naar het bezette Nederland om vuile zaken te doen met het Derde Rijk.

Ja, vuile zaken doen met de islam om erger te voorkomen. En niet helemaal vrij van racisme, want wat mankeert er toch aan blanke sleutelfiguren tegen het jihadisme?

Nou, dat zal ik u haarfijn uitleggen. De afkeer binnen de islam voor de blanke mens is zo onmetelijk groot dat het een steekvlam in de islamitische kerosine zou zijn als het kabinet verstandige blanke mensen zou inzetten tegen het jihadisme. Zo ver is het dus al gekomen, de islamitische staat in de staat.

Nou, nu maar weer fijn genieten van het pastorale landschap van de Achterhoek.

Advertenties

15 reacties to “Buurtvaderen tegen het jihadisme”

 1. Was het niet in het verre (…) verleden dat de wijkagent in samenhang met de bakker, postbode, melk en schillenboer, evenals de visserstraatzangers, orgelspelers, alsook de kerk en schoolgemeenschappen de wijk (…) moesten nemen.

  Gelukkig zijn die welke vertrouwen op de overheid met hernieuwd wettelijke opportunisme.

 2. Maar sommige buurtvaders – ‘bruggenbouwers’ – roepen om Hitler:
  http://likud.nl/2014/08/bruggenbouwer-roept-om-hitler/

 3. Destijds, en dus al heel lang geleden, bekritiseerde ik de haatimam El Moumni. In Marokko uitgespuugd, kon hij in Nederland zijn gang gaan:

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Khalil_El_Moumni

  Maar nee, het ging juist andersom”

  http://www.vrijechroniqueurs.nl/alweer-een-slachtoffer-van-islamkritische-vrijmoedigheid/

 4. Likoed Nederland:

  Ja, fijne mensen zijn het, die slachtoffers van islamofobie.

 5. Nou ja, vergeet hierbij natuurlijk niet de duizend helmen en kogelvrije vesten die Nederland als hulp geeft aan de Koerden in Noord Irak http://nos.nl/video/690884-1000-helmen-dat-is-om-te-lachen.html IS doet het inmiddels in zijn broek hoor.

 6. Ooggetuige: “Naar de hoofdstad van het Kalifaat stromen veel westerse Moslims. Veel Nederlandse vrouwen”

  Abu Ibrahim was de eerste die een filmpje naar de buitenwereld smokkelde van een kruisiging in Raqqa door IS. Want behalve aan onthoofden en stenigen doet IS ook aan kruisigen. Abu Ibrahim maakte heel stiekem van onder en achter zijn kleding een video, zodat de wereld zou geloven wat er gaande was.

  http://www.welingelichtekringen.nl/politiek/354184/ooggetuige-naar-de-hoofdstad-van-het-kalifaat-stromen-heel-veel-westerse-moslims-rond-veel-nederlandse-vrouwen.html

 7. Jihad-ronselaars Den Haag opgepakt

  Twee Hagenaars zijn opgepakt omdat ze mensen zouden hebben geronseld voor de jihad in Syrië en/of Irak.
  De politie pakte een 32-jarige man donderdag op in Duitsland, een 24-jarige man werd woensdag gearresteerd in zijn huis in Den Haag. Dat meldde de gemeente Den Haag donderdag.

  De twee mannen zouden zich verder schuldig hebben gemaakt aan “opruiing en haatzaaien” op sociale media en nieuwssites.

  Een 24-jarige vrouw uit Den Haag wordt daar ook van verdacht. Zij werd met de 32-jarige man opgepakt in Duitsland. De politie heeft vier woningen doorzocht. Het is niet bekend waar dat gebeurde en of er spullen in beslag zijn genomen. Het is niet bekend uit welke delen van Den Haag de drie verdachten komen.

  Fundamentalistische bewegingen……..

  Persconferentie

  Om 16.00 uur houden Van Aartsen, de politiechef en de officier van justitie van de gemeente een persconferentie over de aanhouding.

  http://www.nu.nl/binnenland/3863281/jihad-ronselaars-haag-opgepakt.html

  Een spannende dag voor de buurtvaders.

 8. Burgemeester van Aartsen van Den Haag heeft een bezoek gebracht aan de Schilderswijk.

  Neeeh, deze wijk niet hoor.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: