Pennenvrucht van Dries van Agt

Schalkhaar politieAls Dries van Agt een wind met zijn vulpen laat, ligt een deel van Nederland altijd uit pure euforie in de handen te wrijven. Op zijn instituutje The Rights Forum heeft hij rondom zich een paar vertrouwelingen weten te verzamelen die beweren de mensenrechten te willen bevorderen: zet zich in voor een rechtvaardig Midden-Oosten beleid van de Nederlandse regering.

Dat klinkt heel nobel. Maar er mankeert nogal wat aan het streven van The Rights Forum. En niet zo weinig ook. Ze laten wat hun aandachtsgebied aangaat enorme gaten vallen. Ze hanteren er een soort woestijnzeef die het mogelijk maakt dat het al het Arabische en islamitische bederf doorlaat, zodat alleen de zandkorrel Israël over blijft om over te klagen.

Ik zeg met nadruk “zandkorrel” want het aantal slachtoffers dat sedert de stichting van de staat Israël in de strijd tussen de Joden en de Arabieren viel is een schijntje vergeleken bij wat de Arabieren en moslims gedurende die periode wisten te maken. De Algerijnse burgeroorlog tussen Arabieren en Arabieren leverde al twee keer zo veel slachtoffers op dan ten gevolge van het bestaan van Israël te betreuren viel.

Over onthoofdingen, ophangingen, stenigingen, vergassingen, verbrandingen en genociden in het Midden-Oosten maken de dames en heren van The Rights Forum zich in het geheel niet druk. Geen moment van opwinding te lezen over de door Arabieren en moslims begane gruwelijkheden, terwijl ze daar toch een mooi geoutilleerde website voor in het leven geroepen hebben.

De boze brief van Dries van Agt aan Frans Timmermans heeft daarom het meest weg van de klacht van de boze Schalkhaar-politieman die zich tijdens de bezetting zo opwond over het voor hem ontnuchterende feit dat nog niet alle Joden van huis gesleept waren en dat ze daarom nóg beter hun best moesten doen.

Nou, de Joden uit hun Achterhuis Israël halen gaat ondanks het gesmeek van The Rights Forum echt niet lukken. De tijden dat Joden zich dat nog lieten welgevallen is voorbij.

Eigenlijk leven Dries van Agt en zijn compagnons van The Rights Forum in anachronistisch opzicht in geleende tijd. De Joden van Israël hebben namelijk Nederland helemaal niet nodig, maar Nederland juist wel de Joden. Maar dat laatste ligt misschien wat moeilijk, want Nederland is bezet gebied waar de eigen folklore straks achter slot en grendel gaat.

Foto boven: De Schalkhaar-politie macheert voor de bezetter.

14 reacties to “Pennenvrucht van Dries van Agt”

 1. Ongelooflijk dat media de leugenaar en oorlogsmisdadiger Van Agt nog een platform geven. Hij liet immers Molukkers afknallen – en liegt daar nog steeds over.

 2. Van Agt persoonlijk verantwoordelijk houden voor de doden van De Punt….? Ik mag aannemen dat het een Kabinets- of betroffen ministeriebesluit zal zijn geweest.

  Onbekend blijft zijn persoonlijke (?) opdracht die enen man en vrouw uit te schakelen.
  Van Agt’s The Rights Forum is hem echter strikt persoonlijk aan te rekenen, door mij evenwel afkeurenswaardig. Ik kan nauwelijks bevroeden welke geestelijke belasting teweeg kan brengen als minister van justitie en later, zijn 5 jaren als minister president.

  Des mans psychiater, wellicht in zwart gehuld met witte boord, zal hem richting geven naar het licht dat hem internationaal nochtans ontbreekt.

  Goed geschreven, Filantroop.

 3. Eerlijk gezegd blijft bij alles wat de hardcore Israël-critici betreft de vraag onbeantwoord waarom zij zich zo fanatiek vastbijten in de geringere vormen van mensenrechtenschendingen, maar laten ze de aanzienlijk grotere buiten hun kritiek.

  Wanneer de politie slechts zou surveilleren om de gekleurde plegers van misdrijven op heterdaad te betrappen, wordt meteen van racisme gesproken. Sedert de stichting van de staat Israël zijn er door Arabische en islamitische handen miljoenen slachtoffers gevallen, dus…

 4. Off topic filmpje van negen minuten :
  info.arte.tv/en/eye-reza-photographer

  een fotograaf in een koerdish vluchtelingenkamp in Iraq .

 5. nee dries van Agt liegt nooit hij spreekt alleen de waarheid niet en omdat hij zwaar infantiel dan wel lijdt aan Alzheimer( al jaren) moet men maar alles met een korreltje zout nemen wat die oude worst zegt
  Had de nederlander maar met de hersens gestemd dan was hij ook nooit geen premier geworden maar ja – dat geloof he

 6. De slachtoffers van de islam vallen bij bosjes, maar dolle Dries is weer aan de intifada:

  http://www.nrc.nl/next/van/2015/januari/19/de-vertrapte-palestijnen-verdienen-onze-steun-1457311

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: