Oekraïne gebruikt clusterbommen

Frans-TimmermansDe vijanden van Israël zijn de vrienden van Oekraïne en Hamas. Dat maakt het interessant dat Human Rights Watch, dat toch een abonnement heeft op het blameren van Israël, nu Oekraïne in de ban doet.

Nou Frans Timmermans, op de valreep neem je dat mooi mee naar Brussel:

Het Oekraïense leger heeft begin oktober clusterbommen gebruikt in de stad Donetsk. Dat is de conclusie van mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch, die dinsdag een onderzoeksrapport daarover naar buiten bracht. Het gebruik van clusterbommen in dichtbevolkte gebieden is zeer omstreden en wordt door veel landen als oorlogsmisdaad gezien.

Meestal is onduidelijk of het Oekraïense leger of de pro-Russische separatisten verantwoordelijk is voor een aanval. Maar volgens de onderzoekers staat vast dat de ongebruikte clustermunitie afkomstig is van Oekraïense kant. „Het is schokkend om te zien dat een wapen dat door de meeste landen verboden is, zo veel is gebruikt in het oosten van Oekraïne,” zei een wapenonderzoeker van Human Rights Watch.

Uit de documenten van de mensenrechtenorganisatie blijkt dat zeker zes mensen zijn gedood door de omstreden bommen, onder wie een Zwitserse medewerker van het Rode Kruis.

De Oekraïense regering heeft bevestigd noch ontkend dat zij clusterbommen heeft gebruikt. Het land reageerde niet op eerdere verzoeken van de Cluster Munition Coalition, een groep van internationale organisaties tegen het gebruik van clusterbommen, en Human Rights Watch.

Een clusterbom bevat tientallen of zelfs honderden kleinere bommen en kan daardoor een groot gebied bestrijken. Zulke aanvallen leiden vaak tot veel slachtoffers. Omdat meestal niet alle bommen ontploffen, wordt het gebied een mijnenveld. (Bron: Reformatorisch Dagblad)

 

8 reacties to “Oekraïne gebruikt clusterbommen”

  1. Brussel gevaar voor de wereld
    Vanuit Brussel wordt de wereld op onze kosten gevaarlijker gemaakt,
    schrijft J. Schellekens uit Breda.
    (Watuzegt in Telegraaf)

    “Na eerst geld te geven aan de Moslimbroederschap in Egypte, dat bekend staat om zijn haat tegen alles wat westers is, geeft Brussel geld aan het corrupte regime in Oekraïne en veroorzaakt het een bijna-oorlog met Rusland. Nu geeft de EU geld aan het terroristenregime van Hamas, dat alles besteedt aan wapens en tunnels om Israël te vernietigen. Vanuit Brussel wordt de wereld gevaarlijker gemaakt op onze kosten.”

    http://www.telegraaf.nl/watuzegt/23227015/__Brussel_gevaar_voor_de_wereld__.html

  2. Het beschikbaar hebben en (mogelijk) gebruik maken van dergelijke wapens is gericht tegen bevolking. Het leger (een politiek instrument) zal er nauwelijks “hinder”van ondervinden. Dat de Oekraïne dergelijke wapens kennelijk inzet onder toeziend oog van de EU geeft zeer ernstig te denken. Meer over de EU!
    Nog even wat gegoogled over deze wapens en de afspraken daarover:

    Countries that have used cluster munitions:

    http://en.wikipedia.org/wiki/Cluster_munition#Countries_that_have_used_cluster_munitions

    En verder:
    Countries that have produced cluster munitions;
    Countries that have stocks of cluster munitions.

    Helaas wordt ook Israël niet “bold gedrukt” vermeld.

  3. Nochtans is het niet duidelijk wie wat veroorzaakt heeft:

    Gigantische explosie doet het oosten van Oekraïne beven
    In het oosten van Oekraïne is een gigantische explosie waargenomen in een stad die gecontroleerd wordt door rebellen. De schokgolf was…………..

    http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/videozone/nieuws/buitenland/mv-141020-knalOekraine?playlist=7.39637

  4. Het lijkt mij niet erg aannemelijk dat een stad die door de pro-Russische rebellen gecontroleerd wordt door eigen manschappen opgeblazen wordt.

  5. De nieuwe Europese Commissie van Jean-Claude Juncker kan op 1 november aan de slag. Het Europees Parlement heeft woensdag zijn zegen gegeven over het team.

    Wie zijn de ‘nieuwe’ bewindslieden in Brussel?

    http://www.elsevier.nl/Europese-Unie/achtergrond/2014/10/Wie-is-wie-in-de-nieuwe-Europese-Commissie-van-Juncker-1596012W/?masterpageid=158493

  6. iedereen wist het zeker en ze hadden gezien dat de raket die mh17 neerhaalde van een installatie kwam die door de russen geleverd was Men toonden de raketten en de nummers alles er bij als bewijs
    TOEN kwam er weer een aapje uit de mauw- de raket installatie ZOU gestolen zijn door de rebellen van een oekrainse legerbasis –

    Men had al uit en ten treuere aangegeven dat het gebruik van zo’n raket heel moeilijk was
    En toch hebben wat rebellen het gedaan- met het gestolen ding

    Wordt steeds meer verhaal van paard in de wieg en kind op hol
    Maar die installatie was niet van de russen- ofschoon men dat EERST wel gezegt had
    Heeft veel weg van de massa vernietiugings wapens van Iraq

    En dilkke buik Fransje maar huilen – lijkt toch echt 3e rangs toneelspeler van nederlandse kwaliteit( rotzooi dus) maar toch mooi baantje in Brussel en nedelandse bevoilking krijgt daar nu een rekeningetje voor van 650 miljoen

  7. Timmermans is Katholiek en zijn collega Yatsenyuk had in 2014 vier audities met de paus.
    Dat tuig werkt 100% als een team achter de schermen.

    Wat de agenda is van die uitspraak wordt gissen. Het kan slechts een mooi praatje zijn om zijn imago op te schroeven, want de papist Timmermans werd in het verleden betrapt op antisemitisme in de lijn van de papist Dries van Agt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: