Een brief van een boze vrouw

Door Chloe Valdary. Vertaling: Likoed Nederland, 2 november 2014.

ValdaryDe studentenorganisatie ‘Students for Justice in Palestine’ is prominent aanwezig op vele universiteiten.
Het predikt een mantra van “het bevrijden van Palestina.”
Het doet zich voor als een mensenrechtenorganisatie, wat het niet is.

Ik ben juist als Afro-Amerikaan zeer beledigd dat het erfgoed van mijn volk wordt misbruikt voor zo een weerzinwekkende agenda. Het is dus de hoogste tijd om hun doelstellingen en drogredenen bloot te leggen.

• Als je de erfenis promoot van de eerste islamitische kolonisten die in het Midden-Oosten verkrachten en plunderden, de inheemse volkeren in de regio onderworpen, en die leven opdrongen van vervolging en vernedering – dan heb je er geen recht op om je”vrijheidsvechter’ te noemen. ”

• Als je een racistische doctrine van Arabische suprematie en de wens (als uitvloeisel daarvan) ondersteunt om de Joodse staat te vernietigen – dan kan je niet beweren dat dit legitiem “verzet” is.

• Als je helden de geestelijken zijn die in Gaza de genocide van een volk plannen; die hun kinderen op de daken zetten in de hoop dat ze aan stukken gereten worden; die vol lof zijn over hun bendeleden als die erin slagen om joodse school jongens te vermoorden en bombardementen te plegen op plaatsen waar joden samenkomen – dan kan je niet beweren dat een soort verheven pleitbezorger bent van menselijke deugd. Dat bent u niet.

• Als je activiteiten eruit bestaan om bedroefd te zijn over het hopeloos incompetente optreden van Hamas met zijn raketbeschietingen, waardoor miljoenen joodse mensen nog in leven zijn, van wie de kinderen niet werden vermoord door hun raketten; wiens ledematen niet zijn afgerukt; en wiens destructie niet lukte – dan kan je niet beweren dat je staat voor rechtvaardigheid. U zegt onberispelijk te zijn. Dat bent u volstrekt niet.

• Als uw idee van een rechtvaardige zaak betekent het bedreigen en intimideren van Joodse studenten op de campus, hun geschiedenis van ballingschap betwijfelt en dat na-aapt voor jezelf – dan kun je niet beweren dat je dat doet in de naam van burgerlijke vrijheden en de vrijheid van meningsuiting.

• Als je regimes verdedigt die hun eigen mensen vervolgen, martelen en vermoorden, die hen met opzet arm houdt, en die miljarden dollars van hen verduisteren – dan kan je niet beweren dat j”pro-Arabisch” bent. Dat ben je niet.

• Als je een systeem verdedigt waarin Joden wordt verboden om grond te kopen, in bepaalde gebieden te reizen, en dat enkel en alleen omdat zij Joden zijn – dan kan je niet beweren dat je de gelijkheid voor iedereen bevordert. Als je een systeem wil om dat te bevorderen door op te roepen tot een boycot van joodse ondernemingen en winkels – dan kan je niet beweren dat je “tegen apartheid bent”. Dat is duivels.

• Als je geplande, opzettelijke bomaanslagen, geweld en lynchpartijen van joodse mannen, vrouwen en kinderen rechtvaardigt door dergelijke gruwelijke gebeurtenissen een edele “opstand” van de onderdrukten te noemen, dan is dat racisme. Het is duivels.

• U hoeft niet te doen alsof u en Rosa Parks grote vrienden in de jaren 1960 zouden zijn geweest. Rosa Parks was een echte voorvechter van vrijheid. Rosa Parks was een Zionist.
Coretta Scott King was een Zionist.
A. Phillip Randolph was een Zionist.
Bayard Rustin was een Zionist.
Count Basie was een Zionist.
Dr Martin Luther King Sr. was een Zionist
[voorvechters van gelijke rechten voor zwarten]

Inderdaad, zij en veel meer mannen en vrouwen ondertekenden in 1975 een brief, die verklaarde:

“Wij veroordelen de anti-joodse boycot. We hebben te lang en te zwaar moeten vechten om discriminatie in ons land uit te roeien, om werkeloos toe te kijken als buitenlandse belangen vooroorden willen importeren in Amerika.
Nadat wij zo veel daaronder geleden hebben, beschouwen wij de inspanningen van de Arabische landen als uiterst weerzinwekkend. Zij willen de economische kracht van hun nieuw verworven rijkdom olie gebruiken om bedrijven te boycotten die te maken hebben met Israël of die joodse eigenaren, directeuren of leidinggevenden hebben. Zij willen anti-joodse voorwaarden stellen aan investeringen in dit land.”

Je ziet dat mijn mensen altijd zionisten zijn, omdat mijn mensen altijd zullen staan voor de vrijheid van de onderdrukten.
Dus moet je zeker niet de geschiedenis van mijn volk toe-eigenen voor je zelf. Je hebt niet het recht om je te beroepen op de strijd van mijn volk voor uw laagwaardige doelen, en je mag niet een slachtofferschap claimen in onze naam. Je hoeft niet het recht om de goede naam van mijn volk te belasteren en uw zaak te willen koppelen aan die van Dr. King. Ons en uw streven staan lijnrecht tegenover elkaar.

Uw streven is het tegenovergestelde van vrijheid. Het heeft honderdduizenden mensenlevens gekost, van zowel Arabieren als Joden. Het heeft die volkeren gescheiden, het heeft alleen maar vijandigheid aangewakkerd tussen hen. Het heeft geleid tot verdriet, ellende, dood en verderf.
Je kunt natuurlijk algemeenheden blijven gebruiken voor uw zaak. U mag woorden als “gelijkheid”, “rechtvaardigheid” en “vrijheidsstrijder” blijven roepen.

Je kunt die woorden blijven gebruiken als je dat wilt. Maar ik denk niet dat je weet wat ze betekenen.

Tags:

4 reacties to “Een brief van een boze vrouw”

 1. We mogen de EU en afzonderlijke landen zoals Deutschland en onze landelijke vertegenwoordigers (Van Agt) en andere buikspreekpoppen dankbaar zijn voor wat ze in de laatste 4 decennia hebben voortgebracht.

  Krijgen we wereldwijd 1 miljoen handtekeningen bij elkaar als steunbetuiging voor de Balfour Verklaring uit 1917!?

  http://ejbron.wordpress.com/2014/11/01/krijgen-we-wereldwijd-1-miljoen-handtekeningen-bij-elkaar-als-steunbetuiging-voor-de-balfour-verklaring-uit-1917/

  Teken hier:

  http://israelforever.org/signbalfourdeclaration/

  Sorry, Filantropius,
  Nog een nachtje oehoe alarm in nabije boom. Sluit het raam en doe tijdig het licht uit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: