De VARA kent het verschil niet tussen stormvogel en meeuw

ajcLinkse mensen halen doorgaans van alles door elkaar om hun gelijk te krijgen. Zelfs ornithologische onzin gaat er bij de Vroege Vogels als gesneden koek in. Zo is er een medewerker klantenservice die bij VARA’s Joop, het meeuwenlogo van de PVV nog eens van stal haalt om er de NSB aan te relateren. Dat doet het sneue mens met het NSB-blad De Stormvogel. Nu wil het zo zijn dat de wetenschappelijke naam van de stormvogel Hydrobates pelagicus is en het beest dus in het geheel geen meeuw is. Dan mag de VARA mensen met hun Vroege Vogels hersenspoelen tot natuurliefhebbers, zelf heeft de VARA geen sjoege van de avifauna.

Het is zelfs nog erger, want de VARA stapte begin 1940 net zoals de NSB en bij monde van de omroepvoorzitter over naar de bezetter.

Eerder over de linkse meeuwenonzin schreef ik onderstaande op Het Vrije Volk van 11 juni 2008.

De meeuwenzang van de professor.

Je wordt vrijwel dagelijks op linkse humor getrakteerd: oud-hoogleraar nieuwste geschiedenis, gewezen Mao aanhanger en fervent SP’er, Gjalt Zondergeld, vergelijkt in het Historisch Nieuwsblad het logo van de PVV (de meeuw dus) met de meeuw die de NSB wel eens gebruikte.

Een hoogleraar nieuwste geschiedenis hoeft blijkbaar niets meer over de historie van voor 1945 te weten, want slechts een klein onderzoekje zou de man erop gewezen hebben dat de NSB stond voor antikapitalisme, antiplutocratie, anti-Amerikanisme en anti-jodendom. En dan kom je nooit uit bij de PVV maar bij de SP. Maar ja, met zo’n boodschap word je natuurlijk nooit hoogleraar.

Het vreemde is nu juist dat Gjalt Zondergeld als specialisatie de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog, fascisme en nationaalsocialisme, op zijn conto heeft staan.

Ronduit interessant is dat een vogel in een logo voor een historicus reden kan zijn een partij in politiek vuil vaarwater te loodsen.  Maar toch, wie wil vermijden op de NSB te lijken zou natuurlijk nooit een symbool van de NSB gebruiken, zou je in je argeloosheid kunnen stellen. Je zou toch alles doen om juist niet op de NSB te lijken. Welnu, als er een partij in Nederland is die er alles aan gedaan heeft juist wel op de NSB te lijken, is het toch de SP. Juist daarom prijkt er geen meeuw in het logo van die partij, maar zijn veel betreurenswaardige overeenkomsten met de NSB bespeuren, zoals de afkeer voor het kapitalisme, Amerika en de plek waar zich de hoogste concentratie Joden bevindt.  En natuurlijk de bewondering voor moordregimes (in het verleden en nu).

Zou een historicus nieuwste geschiedenis toch over moeten vallen, tenzij die natuurlijk zelf SP-lid is, of wellicht aan het dementeren is geslagen.

Mussert en de zijnen hadden geen bezwaar tegen de moordpartijen door verwante dictaturen. Mussert hoorde je niet klagen over het gebruik van gas om de Abessijnen eronder te krijgen, of over het bombardement op Guernica.

Marijnissen had het zeer op met Mao, terwijl die doodleuk aan het massa-liquideren was. Sommigen in de SP hebben het nog steeds op met Mao. De SP-jugend, ook wel bekend onder de titel Internationale Socialisten, schuimen reeds jaren de straten af op een wijze die we ons nog herinneren van Musserts WA.

De onder-het-bureau-copulant Harry van Bommel, was zelfs graag bereid zijn lichaam als levend schild rondom Koerdenvergasser Saddam Hoessein aan te bieden. De jodenjagers van Hamas en Hezbollah krijgen nergens zo veel handen op elkaar als in de SP.

De geestverwanten van de SP hebben het decennialang zonder kritiek van de SP moeten stellen tijdens het uitroeien van miljoenen onschuldige burgers. Kijk, dat is andere koek dan een meeuw.

Een hoogleraar nieuwste geschiedenis zou toch ook moeten weten dat vogels van allerlei pluimage door politieke stromingen van allerlei pluimage gebruikt zijn in logo’s. De socialisten waren daar ook allerminst scheutig mee, zoals de vogels van de Arbeiders Jeugd Centrale (zie het plaatje hierboven met het gezellige naaldwerk der socialisten).

Deze Troelstra-jugend hield zich net zoals de jeugdstorm van de NSB bezig met antikapitalistische spelletjesvreugde. Hier steekt de overeenkomst tussen het nationaalsocialisme en het socialisme natuurlijk ook de kop op. De jeugd moest en zou gehersenspoeld worden. Of Gjalt Zondergeld ook zo gehersenspoeld is, weet ik zo even niet. Maar op voorhand uitsluiten wil ik het evenmin.

Meneer de hoogleraar was zelf vele jaren actief in de schimmige vredesbeweging, die vooral haar aanhang putte uit kringen van de CPN, PSP en PPR, en nog extremere clubjes. U weet wel, vrede voor de sovjets, en wij in de rode ellende. Zeg maar, het gebroken geweertje, maar dan naoorlogs. Met dat verschil, dat vooroorlogse naïviteit nog enigszins te billijken was, maar miljoenen slachtoffers gevorderd in de historie, kan er niet meer van naïviteit maar van vijfdecolonne-gedrag gesproken worden. En daar waren ze in het Kremlin niet afkerig van.

Gaan we neuzen in symbolen die terug te voeren zijn op moordregime’s, dan spannen de linksen de kroon. Onder Stalin en Mao vielen, zoals sommige rekenaars stellen, 100 miljoen slachtoffers. Je zou dus verwachten dat iedereen die zich verschoond wil zien van de kleur die symbool stond voor de grootste slachtpartij in de historie, deze kleur zou mijden als de pest, of tenminste uit piëteit. Mooi niet. Het wordt je rood voor ogen als je de linkse symbolen bekijkt. De rode vlaggen en de blom van de PvdA, en het rood van NU SP en de tomaat, doen pijn aan de ogen maar niet aan het geweten van de gebruikers.

Dus, als er iemand kaalgeschoren moet vanwege obscure banden met een misdadige ideologie, dan toch zeker meneer de professor.

Foto boven: links gevogelte.

Advertenties
Tags: ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: