Bas Heijne op zijn Turks

BasJe hebt nog steeds van die onnuttige idioten van ander volk eerst. Zoals het huilmannetje van de NRC Bas Heijne, die het volste vertrouwen in Turken lijkt te hebben, maar de Nederlanders graag de das om laat doen. Natuurlijk is hij heel erg anti PVV, maar staat hij de Turken graag bij.

Bas Heijne is vreselijk anti-nationalistisch maar niet tegen het nationalisme in andermans land, zoals de Turken dat graag in Nederland manifesteren. Mogen autochtone Nederlanders wel de PVV aanhangen en Nederlandse Turken niet Milli Görüs? Als Nederlanders vrijuit neo-nationalistisch mogen zijn, mag Nederlandse Turken dat recht ontzegd worden vanwege „gebrekkige integratie’’?

Hoho, de PVV is een Nederlandse politieke partij in Nederland. Milli Görüs zit in andermans land en is bovendien helemaal niet verboden.

Maar wat nog interessanter is, is dat Bas Heijne een stukje historie over het hoofd ziet. Voor een literator die zich begeeft op het glibberige terrein van de islamisering van Nederland behoor je natuurlijk wel goed geïnformeerd te zijn.

Dat twee PvdA-Turken die zich de laan uit lieten sturen liever de Turkse dan de Nederlandse belangen behartigen stond niet in de sterren of in een glazen bol te lezen, maar was al in 2010 aangetoond. Alleen heeft de nationale politiek dat toen verder laten versloffen. Verder dan een Kamervraag is het niet gekomen. Nadien zijn doodgewoon verkiezingen gehouden met politici die hoogstwaarschijnlijk in Instanbul even geestelijk kwamen bijtanken.

Nou, lees zelf maar:

18 maart 2010

DEN HAAG – Het CDA wil opheldering over berichten dat de Turkse regering Turkse politici in Europese landen probeert te beïnvloeden. Tweede Kamerlid Mirjam Sterk van die fractie vindt dergelijke inmenging ongewenst.

Ongeveer 1500 Turkse politici zouden vorige maand op uitnodiging en kosten van de Turkse regering een conferentie in Istanbul hebben bijgewoond.

Volgens het Duitse weekblad Der Spiegel heeft de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan hen daar opgeroepen niet te integreren in het land waar ze wonen, maar juist politiek actiever te worden.

Het CDA wil van de demissionair ministers Eimert van Middelkoop (Integratie) en Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) weten of er ook (Turks-)Nederlandse politici bij betrokken zijn geweest. Ook wil Sterk dat de bewindslieden een signaal aan de Turkse autoriteiten overbrengen dat inmenging niet wenselijk is.

Door: ANP

Meer Bas:

https://filantropius.wordpress.com/2013/12/23/geert-wilders-bij-bas-heijne-over-de-tong/

https://filantropius.wordpress.com/2013/11/17/de-dikke-tranen-van-bas-heijne/

Advertenties

5 reacties to “Bas Heijne op zijn Turks”

  1. Heijne is een regelrechte NSB-er. Die gaven hun Nederlandse identiteit wrg voor de Duitse. Heijne doet dat nu voor de Turkse.

  2. Helemaal off topic Filantroop, maar aangezien ik weinig mensen ken die zo veel verstand hebben van onze Flora en Fauna heb ik een vraagje, in al die jaren dat ik hier woon nog nooit gezien, dus een waarschijnlijk verdwaald ijsvogeltje wat nu al een dag of tien bij onze vijver verblijft, het beestje vliegt telkens tegen de serre deuren, vis vangen lijkt me moeilijk vanwege het net over de vijver, teneinde de vissen te beschermen tegen een koppel vraatzuchtige reigers, ben mischien wel teerhartig, maar vind het zielig, weet jij misschien wat ik er aan kan doen?

    groet

    Willemientje

  3. Wil

    Jouw ijsvogeltje is een dommerd door daar te blijven hangen. Maar zodra het wat kouder wordt zal het beestje waarschijnlijk wijselijk besluiten een plekje te zoeken waar het zich beter in leven kan houden omdat daar het water niet bevriest. Naast aan visjes, zal het zich ook verlustigen aan waterinsecten. En die plekken komen in winters toch voor. Mocht die wijsheid ontbreken dan zal het beestje het moeilijk krijgen. Maar soms zijn vogels veel wijzer dan mensen. Er is dus goede hoop.

  4. dus ik hoef geen dierenambulanc te bellen, er is wel een grote kreek vlak in de buurt, maar ik ben bang dat het steeds tegen de ramen aanvliegen toch niet zo best is, als hij, of zij niet verdwijnt als het vriest kan ik mischien naast vogelzaad, en vetbollen een schaaltje meelwormen neerzetten…lol, ik hoop dan ook dat het beestje wijs word, bedank voor de wijze les

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: