In het land der blinden is éénoog koning

PechtoldAls je sommige reacties van de traditionele islamknuffelaars geloven mag, is zelfs de aanslag op het satirische blad Charlie Hebdo geen reden islamcriticus te worden. Zij die het voordien al waren kregen dan ook meteen na de aanslag en om de islam nog eens te verdedigen een extra trap in de rug toegemeten. Het is inderdaad moeilijk te verteren dat extremistische moslims zelfs linkse instituten niet buiten hun moorddrift houden. Op deze plek werd al eerder uit de glazen bol geplukt, dat de islam zodra dat opportuun geacht wordt, ook het marxisme een flinke scheet zal laten ruiken.

De PvdA kreeg dat al in het Rotterdamse Feijenoord voor de kiezen, en nog recentelijk inzake Lodewijk Asscher. Het luisteren naar de islam want anders mag dan in het mondaine links geleidelijk afgezwakt worden, bij de radikalinski’s blijft het nog wel even hangen. Daar waagt men zich wél aan wraaklust jegens islamcritici, maar islamkritiek is er van de lucht. Het blijft er voorlopig zoete broodjes bakken en het aanmoedigen van de islamitische verongelijktheid, die toch voor een belangrijk deel de motivatie voor gewelddadigheid is. Als er maar lang genoeg over je gezegd wordt dat je slachtoffer bent, ga je je uiteindelijk als slachtoffer gedragen en terugslaan.

Hier en daar werden bij het linkse broedergilde de jihadisten ook als zielepoten neergezet. Er waren mevrouwen en meneren die de hele mikmak van bedreiging door teruggekeerde jihadisten met lieftallig therapeutisch medeleven meenden te moeten bejegenen.

Dat het deze keer geen rechtse of Joodse slachtoffers waren maar juist linkse, werpt echter wel een ander licht op de beklemmende situatie van de jihadistendreiging. Werd in Nederland onze eigen Charlie Hebdo Gregorius Nekschot nog door het linkse broedergilde virtueel in de nek geschoten, bij Charlie Hebdo meed men niet op een Youp van ’t Hek-achtige manier islamkritische uitingen, maar gingen ze er volop in.

Wat dat betreft hebben de Nederlandse satirici en cartoonisten (een enkele durfal daargelaten)  weinig van de jihadisten te duchten. Voorlopig blijven de veilige doelwitten als GeenStijl, Wilders, PVV’ers, Joden en Israël favoriet. In een land waar het veiliger is satire over Wilders dan over de islam te maken, is éénoog koning, zullen we dan maar zeggen.

 

 

 

44 reacties to “In het land der blinden is éénoog koning”

 1. Peter R. begrijpt woede om cartoons Charlie Hebdo
  Geplaatst op Thu 08 Jan 2015 om 9:21

  Peter R. de Vries vindt dat het Franse weekblad Charlie Hebdo de woede van moslims heeft uitgelokt. Dat zei hij woensdag in RTL Boulevard. Charlie Hebdo was woensdag het slachtoffer van een aanslag, waarbij twaalf doden vielen. “Je moet je realiseren dat Charlie Hebdo in Frankrijk een bepaalde reputatie had. Ze hebben bij herháling spotprenten geplaatst die de profeet beledigden. Het is zo in het islamitische geloof dat je die niet mag afbeelden“, aldus de misdaadjournalist.
  Daar had en heeft Charlie Hebdo geen boodschap aan. “Op het moment dat je dat toch doet en je beeldt hem zelfs af in compromitterende situaties, zelfs naakt, dan roept dat heftige situaties op“,

 2. Dat de MSM de dhimmie Peter R. de Vries opvoeren zegt wel genoeg. Laat alle hoop maar varen.

 3. Jammer dat scribent maar niet los komt van het links-rechts hokjes denken .

  • Ik vind link-rechts ook niet meer van deze tijd. Het doet er feitelijk ook niet veel toe of men een voorstander is van een maatschappij die het geld voor de mens stelt of wat moderner denkt en men de persoonlijke vrijheid en ontplooiing het belangrijkst vindt.

   Links-rechts is gewoon geen optie meer, totaal verouderd denken, weg ermee!

   • VanhetGoor

    Het zal u wellicht verwonderen, maar het raspaardje dat u van stal haalt blijkt een oude knol te zijn. Het idee was feitelijk al geboren tijdens de bezetting met de “Nederlandse Volksbeweging” en vervat in de in 1946 gestichte “Doorbraakpartij” PvdA, waarin SDAP’ers, liberalen en christenen clusterden met de bedoeling de vooroorlogse ideologische en religieuze stromingen te verlaten. Dat liep voor anderen dan de socialisten minder gunstig af dan gehoopt werd. Algauw kwamen de ideeën van de SDAP bovendrijven en namen vooraanstaande liberalen als Oud en Joekes de benen om de VVD te stichten. Het heeft bovendien maar een haar gescheeld of de KVP was ook in die “Doorbraak” meegegaan. Dat het zaakje nogal tegen het corporatisme aanleunde, was ook niet zo verwonderlijk. Van Doorbraak kwam echter helemaal niets meer nadat Nieuw Links de PvdA verzwolg.

    Maar ga gerust uw gang. Misschien lukt het u PvdA, SP en GroenLinks op andere gedachten te brengen, maar met de nauwe paus Thomas Piketty geef ik u weinig kans van slagen.

    https://filantropius.wordpress.com/2014/05/04/groenlinkser-jesse-klaver-gaat-op-jacht/

 4. Hoe zou dat toch komen, Jean-Claude?

  • Misschien lijdt hij aan hollandse kneuterigheid ,
   Hij denkt misschien dat onze overheid betrouwbaar is .
   Of althans als anderen het voor het zeggen krijgen .

 5. 8 JANUARI 2015 DOOR BRABOSH
  Israël over Charlie Hebdo executies: Jullie pijn is al decennialang ONZE pijn, leer er uit:

  http://brabosh.com/2015/01/08/pqpct-zhb/

 6. De anders zo “heldhaftige” Trouw, bijvoorbeeld als het om gaat om een partijverbod gaat:

  http://www.trouw.nl/tr/nl/6869/Hans-Goslinga/article/detail/3822343/2015/01/04/Wie-zijn-de-vijanden-van-de-democratie.dhtml

  dook even weg:

  “Ook Cees van der Laan, hoofdredacteur van Trouw, heeft zijn bedenkingen. “Ik heb hier mijn vraagtekens bij. Een krant schuurt, doet soms pijn. Ze legt verbanden, beschouwt zowel het aangename als het pijnlijke. Het hoort er beiden bij.” Trouw plaatste zelf geen Charlie Hebdo-cartoon op de voorpagina. “Dat hebben we wel overwogen”, vertelt Van der Laan. “Maar uiteindelijk hebben we ervoor gekozen om de emotie van het moment te tonen. Er staat wel een foto van een Charlie Hebdo-cartoon op de voorpagina van de Verdieping en in dit katern staan ook verschillende cartoons.”

 7. In Den Haag wordt de demonstratie tegen de aanslag op Charlie Hebdo op het Plein gegijzeld door Jozias van Aartsen van Jihadcity en Lex Oomkes van Trouw en Nieuwspoort.

  Daarna weer oogjes toe.

  http://www.omroepwest.nl/nieuws/08-01-2015/hier-wordt-gedemonstreerd-tegen-de-aanslag-op-charlie-hebdo-parijs-onder-andere-bi

 8. De stille tocht start op de Markt en eindigt bij het Frans herdenkingsmonument van de Eerste Wereldoorlog aan de Nieuwenhofstraat.
  https://www.facebook.com/events/643574202453050/?ref=notif&notif_t=plan_user_joined

 9. Het is maar dat u het weet: “Extreemrechts doet daar zijn voordeel mee en dat maakt Wilders momenteel ironisch genoeg de grootste bondgenoot van religieuze extremisten”.

  http://www.joop.nl/opinies/detail/artikel/30272_moslimgemeenschap_sluit_de_ogen_voor_religieus_extremisme/

 10. Volgens Peter Buwalda plegen Joden aanslagen bij grappen over Anne Frank.

  http://www.geenstijl.nl/archives/images/peterbwwwwuuuuhhhrrghwald.html

 11. Alle joodse synagogen in Parijs hebben vanavond hun diensten uit veiligheidsoverwegingen afgelast.
  De vrees voor een aanslag of gijzeling zoals vandaag in een joodse winkel was te groot.
  Directeur Esther Voet van het CIDI zei op NPO Radio 1 dat het voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog is dat de sabbatdiensten in Parijs niet doorgaan.

  http://nos.nl/artikel/2012523-geen-sabbatdiensten-in-parijs-vanavond.html

 12. Verwarde mannen waren het,
  verkeerd begrepen door het Westen.
  Daar wonen immers allemaal racisten
  die hun kansen op de arbeidsmarkt verpesten

  Verwarde mannen waren het,
  die dapper als leeuwen
  hun profeet verdedigen
  terwijl ze “Allah Akbar schreeuwen”

  Verwarde mannen waren het,
  geprovoceerd door een cartoon
  met een IQ, niet groter
  dan de maat van hun schoen

  Verwarde mannen waren het,
  “lone wolfs”, gevaarlijker dan echte dieren,
  gespeend van humor, moorden ze
  om hun Allah te plezieren

  Verwarde mannen waren het,
  als adders gekoesterd
  aan de borst van het Westen,
  terwijl ze als dank onze vrijheid verpesten

  Verwarde mannen waren het,
  12 doden zijn er te betreuren,
  maar verder moeten we niet zeuren,
  een incident, en ach, dat kan gebeuren

  Verwarde mannen waren het,
  dus de regering zal wel weer
  het statement maken:
  “In de kern heeft het niets met de islam te maken”

  Verwarde mannen waren het,
  Frau Merkel, meneer Rutte, en de rest.
  Wij zullen niet vergeten, dit hebben jullie op je geweten
  door de islam is ons mooie Avondland verpest!!

  Door:
  Willemientje

 13. het aantal doden is helaas al weer gestegen

 14. In Frankrijk resulteert de “Boel bij elkaar houden” in een: wel met de moslims maar niet met Marine le Pen. Die marxisten leren het ook nooit:

  http://www.volkskrant.nl/dossier-aanslag-op-charlie-hebdo/herdenkingsmars-parijs-verdeelt-franse-politiek~a3827062/

 15. ben blij dat er nu inrens zoveel goede moslims zijn
  Zou dat inhouden dat meisjes met hun Eigen keus kunnen trouwen ipv de keuze van de mannen in de familie
  Worden meisjes niet meer besneden
  Mogen moslimns openlijk homo zijn en mogen ze afvallig worden
  is een biertje bij een karbonaatje geen zonde meer
  Zijn niet gelovige geen honden meer en blanke vrouwen geen hoer

  Hoop maar vrees dat het niet zo zal werken ook niet bij de’ niet mijn islam sympatisanten’

 16. Uiteindelijk wint de islam, want hoe kan het anders uitgelegd worden dat na talloze Gaza-demonstraties door moslims de veiligheid van pro-Israël demonstranten niet gegarandeerd kan worden. Zo wordt de dreiging door moslims door de overheid geaccepteerd.

 17. Bij de VARA aankloppen helpt:

  “Nooit gedacht dat ik dit ooit zou mee maken. Nooit. (…) Dit is de eerste keer dat ik op zo een vernederende manier te maken heb gekregen met racisme. En dat op Amsterdam Centraal. Ik ben HE-LE-MAAL flabbergasted.”

  Nou, in Den Haag heb ik dat verscheidene keren meegemaakt, maar geen VARA te zien.

  http://www.joop.nl/leven/detail/artikel/30291_moslimas_belaagd_door_islamhaters/

 18. Het “Stabat Mater pour des religieuses” van Marc-Antoine Charpentier om de gekwelde ziel tot rust te manen:

 19. Marianne Thieme naast de Partij voor de Dieren nu ook partij voor de moslims:

  http://www.joop.nl/opinies/detail/artikel/30375_privacy_is_veiligheid/

  “Terrorisme in z’n huidige vorm is nauwelijks te bestrijden anders dan door het wegnemen van de voedingsbodem. In een samenleving waarin jongeren ontsporen, radicaliseren en ten einde raad tot alles in staat blijken, valt terrorisme niet te bestrijden via steeds verdergaande repressie.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: