De premier van de helft van alle Joden was niet welkom in Frankrijk

Joden in Frankrijk 3

Naar het schijnt vond de Franse president François Hollande, die zoals uit peilingen blijkt in geleende tijd presidentieel in vreemde bedden resideert, niet alleen dat een groot deel van de Fransen in Parijs niet tegen de islamitische moordpartij mocht komen demonstreren, maar besloot de laffe socialist  ook dat de premier van de helft van alle Joden in de wereld ook maar beter weg kon blijven. Dan valt ook wel te begrijpen dat de Joden zich niet langer thuis voelen in dat Frankrijk en juist vanuit dat land de grootste diaspora van Europese Joden plaatsvindt.

Misschien moet ook maar meteen de vraag gesteld worden hoe het toch mogelijk kon zijn dat een kerel met Kalasjnikov in het toch voor Joden steeds gevaarlijker wordende Frankrijk zomaar een Joodse winkel kon binnenstormen. Waarom wel twee politieagenten voor Charlie Hebdo maar niet voor een Joodse winkel? Joden hebben in het Frankrijk van François Hollande immers meer aanslagen door moslims te verduren gehad dan marxisten. Niet dat moslims, zoals nu gebleken is, marxisten sparen in hun moordlust. Maar de recente historie er op naslaande worden nergens in Europa Joden zo op de huid gezeten als in Frankrijk.

Voor de houding in deze van de Franse president zal ik het a-woord niet gebruiken, maar als je talloze totalitaire potentaten met een islamitische achtergrond wel welkom heet in een demonstratie tegen uitgerekend islamitische moordpartijen, maar de enige Joodse premier die de scepter zwaait over een land waar de helft van alle Joden van de wereld leven de deur weigert, kost het mij erg veel moeite de a hier weg te laten. En eerlijk gezegd spelen de Franse socialisten hier een net zo dubieuze rol als ze tijdens de Tweede Wereldoorlog gespeeld hebben, toen naast de diepgelovige antisemitische reactionaire Fransen, ook socialisten zitting hadden in het bestuursorgaan van het Vichy-regime, het Conseil national. In dat deel van Frankrijk was de jacht op Joden nog heviger dan in het door het Derde Rijk bezette deel van dat land.

Socialisten als Pierre Laval, Jacques Doriot, Marcel Déat en ja, ook François Mitterrand, hebben  Frankrijk geblameerd met hun collaboratie. De laatste was zelfs na de Tweede Wereldoorlog nog goed bevriend met de politiechef in oorlogstijd René Bousquet, die 13.000 Joden in een sporthal liet verzamelen om die uit te leveren voor vernietiging.

Van de Franse socialisten mogen Joden kennelijk geen thuisland hebben, maar zich ook niet thuis voelen in Frankrijk. Op de maan dan maar?

Joden in FrankrijkDoor de Fransen samengepakt voor de Endlösung der Judenfrage.

 

 

10 reacties to “De premier van de helft van alle Joden was niet welkom in Frankrijk”

 1. Frankrijk heeft Israël al een mes in de rug gestoken door een niet bestaand land met een verzonnen volk te erkennen.

 2. De Marokkaanse minister wilde niet komen vanwege de cartoons…..
  Dat moslims op grote schaal moorden vanwege enkele cartoons…. afschuwelijk.
  Die mensen horen dan toch niet in W-Europa

 3. Mijn “droom” van gistermiddag was geen bedrog en werd politiek misbruikt door de Europese consensus/standpunt over Israël versus Hamas/PLO dat gisteren ontkoppeld moest worden van de islam. Bovendien waren het de “bekende” enkelingen: de ontspoorden geestelijk gestoorden.

  “Je gaat het pas zien als je het door hebt.”

  Het voorgaande n.a.v. mijn eerdere posting elders:

  Honderdduizenden betogers in Parijs

  In Parijs is de Mars van de Republiek van start gegaan. Honderdduizenden mensen zijn bijeengekomen in de wijde omgeving van de Place de la République, het startpunt van de mars tegen terroristisch geweld. De politie houdt rekening met een miljoen deelnemers.

  De mars gaat naar de Place de la Nation, een route……..

  http://nos.nl/artikel/2012768-honderdduizenden-betogers-in-parijs.html

  “Onze wereldleiders” verenigd, die protesteren te Parijs over wat de door hén toegelaten islam, onze culturele levensvrijheid had aangetast………

  Een wereldwijde cameravertoning welke we niet hebben mogen waarnemen ten tijde van de aanslagen te Madrid 1) of Londen 2).

  Ik verzin het maar: Netanyahu mocht ook present zijn maar Abbas was wellicht nadrukkelijk uitgenodigd. Het kan de politieke druk op Israël wat verhogen…….

  Pontius Pilatus waste evenals de politieke vertoning heden, de handen in onschuld en zo lopen de daders “onbedoeld” voorop.

  1) 11 maart 2004. Er werden 191 mensen gedood en 1857 verwond, van wie velen ernstig.
  2) 7 juli 2005. Het aantal doden bedroeg 56, waaronder de 4 daders. Naar schatting waren er 700 gewonden, waarvan 22 ernstig gewond.

  Overigens vraag ik me ernstig af wat het nut is van “reacties” op blogs? Wordt het voor mij inmiddels geen tijd eens de grammofoonplaten (veel klassiek) weer eens te beluisteren (na de verhuizing alle aansluitingen te voltrekken) en de inhoud van de boekenkast grondig af te stoffen/door te nemen? Zit vast wel wat iets bij dat me ontglipt is.

 4. Aegolius, bij uw laatste opmerking ontglipt mij een moment van overpeinzing. Maar bedenk wel, het vleesch is zwak. Dat ondervond ik eergisteren ook toen tijdens een lange tocht door het Achterhoekse landschap een van mijn pony’s met haar hakjes een paar flinke karatetrappen aan mij uitdeelde. Gelukkig niet in mijn vooronder, want dan had ik zomaar een sopraanaria uit Le nozze di Figaro gezongen. U ziet, niets is zeker in het leven.

 5. VU-studente:
  “Antisemitisme vind ik verschrikkelijk. Daar zijn wij tegen, dat hebben wij op onze eerste informatiedag ook duidelijk gezegd. Ik vind Israël net zo vreselijk als IS – en ik ben zelf moslim.”

  http://www.nrc.nl/nieuws/2015/01/13/omstreden-studentendebat-over-boycot-van-israel-gaat-alsnog-door/

 6. De Israëlische premier Netanyahu was vanmorgen in Parijs voor de herdenking van de razzia waarbij meer dan 13.000 joden in 1942 in wielerstadion Velodrome d’Hiver samen werden gedreven. Hij was daar op uitnodiging van de Franse president Macron.
  Het was de eerste keer dat een Israëlische premier bij de herdenking aanwezig was.
  http://nos.nl/artikel/2183440-netanyahu-in-parijsbij-herdenking-razzia-vel-d-hiv.html

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: