Waarom moslims zo snel beledigd zijn

beledigde moslimsDe landing van Napoleon op de kust van Egypte aan het eind van de 18e eeuw bracht de moderne tijd naar het Midden-Oosten. Maar de islam er nog altijd niet in geslaagd zich te bevrijden van de ketenen van minderwaardigheid en van de zelfdestructieve primitieve woede, die de haat van het huidige islamitisch radicalisme tegen de westerse beschaving kenmerken.

De Deense psycholoog Nicolai Sennels heeft – op basis van zijn uitgebreide ervaring met het behandelen van moslimjongeren – vier belangrijke patronen geïdentificeerd om het gedrag van moslims te begrijpen en hoe die omgaan met Westerse invloeden:WoedeWesterlingen zijn opgevoed om van woede te zien als een teken van zwakte, onmacht en gebrek aan zelfbeheersing.
In de islamitische cultuur echter wordt boosheid gezien als een teken van kracht. Voor moslims is agressie een manier om respect te krijgen.
Als we foto’s zien van bebaarde mannen die woest heen en weer springen en in de lucht schieten, moeten wij ons realiseren dat dit rolmodellen zijn van acceptabel gedrag.

 

Zelfvertrouwen

In de westerse cultuur blijkt zelfvertrouwen uit het kunnen omgaan met kritiek en daarop rationeel kunnen reageren. Wij worden opgevoed met het idee dat mensen die snel boos worden door kritiek vermoedelijk onzeker en onvolwassen zijn.
In de islamitische cultuur is het tegenovergesteld. Het is eervol om agressief te reageren, om te strijden, om critici bang te maken zodat zij zich terugtrekken en om te gaan vechten, ook als dit kan leiden tot een gevangenisstraf of zelfs de dood.
Zij zien niet-agressieve reacties op bedreigingen als een teken van een kwetsbaarheid die moet worden benut.
Ze hebben niet geleerd om een rustige respons te interpreteren als een uitnodiging tot het aangaan van een dialoog, diplomatie, debat, compromis of vreedzame co-existentie. Juist het tegenovergestelde.

 

Gevoel van controle

In de westerse cultuur zijn we opgevoed om een innerlijk gevoel van controle te hebben. Dit houdt in dat wij onze eigen innerlijke emoties, reacties, beslissingen en standpunten zien als de belangrijkste besluitvormingsfactor in ons leven te zien. Er kunnen omstandigheden zijn die onze situatie beïnvloed, maar uiteindelijk is het ons eigen oordeel van een situatie en de manier hoe wij daarmee omgaan. Dit leidt tot een grote eigen verantwoordelijkheid en motiveert mensen om hun eigen problemen op te lossen.

Moslims worden opgevoed met een extern gevoel van controle. Het blijkt uit het voortdurende gebruik van de term inshallah (“Als Allah het wil”) als het over de toekomst gaat. Veel aspecten van het leven worden bepaald door eeuwenoude tradities, de clancultuur en de leiders van de clan. Dat laat weinig ruimte voor individuele vrijheid.
Individueel initiatief wordt soms zelfs zwaar gestraft. Dat leidt er toe dat als dingen fout gaan, het altijd de schuld van anderen is, of van de situatie.

 

Identiteit

Tot slot speelt identiteit een belangrijke rol. Westerlingen wordt geleerd om open en tolerant te zijn tegenover andere culturen en religies en om daarvan te leren. Daardoor zijn wij daarop minder kritisch op negatieve aspecten.

Moslims echter wordt geleerd dat ze superieur zijn, en dat alle anderen zo slecht zijn dat Allah hen na hun dood naar de hel zal sturen.

 

Foute zet van Obama

In juni 2009 ging de toen net gekozen president Obama naar Egypte waar hij een uitspraak deed die een verkeerde verwachting schiep in de Arabische wereld: “Ik beschouw het als een deel van mijn verantwoordelijkheid als president van de Verenigde Staten om te vechten tegen negatieve stereotypen van de islam, waar zij zich ook voordoen.”

Obama suggereerde daarmee ten onrechte voor de islamitische wereld dat hij de media in Amerika onder controle had – zoals de dictators in de Arabisch-islamitische landen.

Het typeert de westerse neiging om al te vergevingsgezind zijn als reactie op islamitisch slachtofferdenken. Het is de psychologische koevoet om juist meer moslimgeweld op te roepen.

 

Conclusie

Men kan islamisten niet verzoenen met een seculier systeem van wetten. Ze kunnen de Westerse aanwezigheid in de Perzische Golf of het bestaansrecht van Israël niet tolereren.
Ze kunnen de vrijheid van meningsuiting, de vrijheid van godsdienst, of de vrijheid voor vrouwen niet accepteren. Kortom, hun eisen zijn onverenigbaar met de moderne wereld.

Wat wij ons zouden moeten afvragen is waarom wij eigenlijk allerlei extremisme in de wereld zouden moeten goedpraten? Waarom zouden wij daaraan toegeven, terwijl die alleen maar erop gericht is om elke kritiek op de radicale islam te verwerpen als godslastering?

Die toegeeflijkheid zou namelijk wel eens het beste kunnen verklaren waarom Arabieren zo snel beledigd zijn.

 

poll conspiracy

 

Door Ron Jager, consultant voor psychotrauma’s. Vertaling: Likoed Nederland.

Advertenties

50 reacties to “Waarom moslims zo snel beledigd zijn”

 1. Chapeau… goed stuk !
  Zo krijg je meer inzicht in het gedrag v/d moslims.

  Kipling: “Oh, East is East, and West is West, and never the twain shall meet….”,
  Ergo: pas op met immigratie van horden moslims

 2. Pruttelaar Janneke Nijboer in het dagblad Trouw:

  http://www.trouw.nl/tr/nl/4492/Nederland/article/detail/3832722/2015/01/19/Ook-het-christendom-heeft-gewelddadige-kanten.dhtml

  “Ik heb zelf benadrukt dat ook het christendom gewelddadige kanten heeft”.

  Met deze boodschap waren de moslims erg blij.

 3. Zou zijn heiligheid , nu wel wat durven zeggen ?
  Nu de maagd zelf het loodje legt en de kerk zich met haar vereenzevigt .
  Hij zei toch grappig bedoeld (sic)als zijn moeder beledigd zou worden , hij zijn handen zou gebruiken .
  Niet dat ik er als niet gelovige er een jota vanaf weet , maar ik ben benieuwd hoe consequent deze paus is .

 4. nou niet bepaald jongens van stavast die politici ,

 5. Mijn beste en zeer gewaardeerd Filantropius:

  Het is een “linke boel” op uw site geworden. Vanwaar deze verandering zonder enkele tekstformat?

 6. Verklaar u nader heer Aegolius met “linke boel”?

 7. Slecht een woordgrapje, mijn waarde.

  Een inleidende tekst zou de link beter kunnen verklaren, om het aan te klikken of niet.

 8. Vrij Nederland geeft Appa een warm bad met leugens en slachtofferschap:

  Hoe geloofwaardig is het om jou iets te horen zeggen over ‘inslikken’? Je hebt ooit gezegd dat je het niet erg zou vinden als Wilders zou worden vermoord.

  ‘Dat was ook actie-reactie, hè. Hij riep dat Marokkaanse relschoppers een kogel door hun knie moesten krijgen. Toen werd mij door een journaliste de vraag gesteld of ik het erg zou vinden als Wilders een kogel door zijn kop zou krijgen. Ik zei nee. Het was een antwoord op een vraag, maar het kwam in de krant als een volzin uit mijn mond. Het was 2007. Ik was jong, ik was dom, ik had veel woede in me. Ik wilde zijn belachelijke opmerking weerkaatsen, spiegelen. Dat was mijn intentie.’

  Alleen heeft Wilders dat nooit gezegd en er evenmin Marokkanen mee bedoeld:

 9. Linkse roep om meer zelfcensuur bij de Beobachter, met terugwerkende kracht een verbod op “Zo is het toevallig ook nog eens een keer”?

  http://www.trouw.nl/tr/nl/33627/Aanslag-Charlie-Hebdo/article/detail/3836767/2015/01/25/Zelfcensuur-wen-er-maar-aan.dhtml

 10. Staaltje westerse zelfkastijding bij de Beobachter:

  http://www.trouw.nl/tr/nl/33627/Aanslag-Charlie-Hebdo/article/detail/3842658/2015/02/02/Graag-iets-minder-westerse-arrogantie.dhtml

  Vreselijk jammer dat de historicus de islamitische agressie sedert Mohammed de islam uitvond buiten zijn beschouwing laat.

 11. In uw link staat als slotalinea:
  “Eern woordvoerder van de gemeente Gouda laat weten dat het verhaal in De Telegraaf is ‘achterhaald door de tijd’. Sinds het gesprek waar de krant aan refereert zijn er meerdere gesprekken tussen alle betrokkenen geweest en nu is er voldoende vertrouwen in de samenwerking.”

  Dat “achterhaald door de tijd ” van dat stadsbestuur lijkt me in flagrante tegenstelling met hetgeen wij aan nieuws zagen. Tenminste ik heb nergens gelezen dat de moskeeën hun boek bij het vuil hebben gezet.
  Ik hoop voor die scholen dat ze buren krijgen, waar ze wel mee door een deur kunnen.

 12. Zo gaat dat dan:

  Dader eerwraak opnieuw gruwelijk in de fout

  door Jan Colijn
  ALMELO –
  Het was destijds een misdrijf dat de Nederlandse samenleving schokte en de discussie over eerwraak op gang bracht: de moord op de Almelose scholiere Zarife. De 18-jarige Almelose werd in 2003 door haar vader Özkan G. (53) met een jachtgeweer doodgeschoten vanwege haar westerse opvattingen. G. moest gisteren andermaal voor de rechtbank verschijnen. Deze keer omdat hij een man, die hem had gesommeerd hem in het Nederlands aan te spreken, met een kapotgeslagen glas zwaar had toegetakeld.
  Tegen G. werd gisteren vier jaar cel en tbs met voorwaarden geëist. Het slachtoffer, een politiemedewerker, raakte dusdanig gewond dat zijn oor deels moest worden geamputeerd.
  De affaire-Zarife baarde destijds veel opzien. De vader had zijn dochter voor een vakantie meegelokt naar Turkije, waar hij haar met een jachtgeweer doodschoot. G. werd in Turkije aanvankelijk tot 30 jaar veroordeeld, maar ging hiertegen in hoger beroep. Sinds een aantal jaren is hij vrij en woont hij weer in Almelo.
  Het jongste incident speelde zich in september 2013 af in een kebabzaak in buurdorp Wierden. Het slachtoffer, een politiemedewerker die in zijn vrije tijd een bezoek bracht aan het eethuis, meende dat de man in het Turks een vervelende opmerking maakte en sommeerde hem daarop Nederlands te praten. Daarop raakten beiden slaags, waarbij Ö volgens justitie als eerste het geweld opzocht. Uiteindelijk greep hij een glas, sloeg dit kapot en stak het slachtoffer in zijn hals.
  Omdat de belager kon vermoeden dat het slachtoffer een slagaderlijke bloeding zou oplopen, vindt justitie dat er sprake is van poging tot doodslag. Hoewel het slachtoffer met zijn opmerking de aanstichter van de ruzie was, is er volgens de officier van justitie geen sprake van noodweer. Ö greep volgens justitie het glas omdat hij zich gekrenkt voelde en niet uit noodzaak om zich te verdedigen.
  De verdachte vluchtte na de caféruzie naar Turkije. Toen hij vorig jaar terugkeerde en zichzelf aangaf op het politiebureau werd hij aangehouden. Het OM eiste bovenop de celstraf tbs met dwangverpleging om de maatschappij tegen G. te beschermen. De man heeft een fors strafdossier met meerdere geweldsdelicten, waaronder de eerwraak op Zarife.
  Uitspraak: 17 februari.

 13. Ironie: toetsenbordheld Han van der Horst van VARA’s Joop verwijt toetsenbordheld dat die toetsenbordheld is:

  http://www.joop.nl/opinies/detail/artikel/30638_piloot_moaz_al_kasasbeh_een_geloofsheld/

 14. Bezetting van een moskee in aanbouw in Lieden schokt de “raad van moskeeën”. Wat heel erg raar is, want toen Turkse moslims in Den Haag aan de Wagenstraat een synagoge bezetten die al 1844 voltooid was maar wegens de Shoah buiten gebruik was, vonden moslims bezetting doodnormaal en werd de synagoge ook nog eens een moskee.

  http://www.volkskrant.nl/binnenland/bezetting-schokt-raad-van-moskeeen~a3846914/

  Hier de synagoge die een moskee werd. De Haagse welstandscommissie keek even de andere kant op:

  http://www.haagsetijden.nl/entry/426/synagoge-wordt-moskee#.VNZH8PmG854

 15. Daar heb je die ook weer:

  Ahmed Marcouch مركوش @ahmedmarcouch
  Follow
  Extreem rechtse idioten bezetten moskee. Zijn uit op ontwrichten samenleving. aanpakken en Lik op stuk! #moslimhaat

 16. Kuzu en Oztürk willen een museum voor de Turkse genocide op de Armeniërs. O sorry, een vergissing, het is anders:
  “Om begrip te kweken voor de tegenstanders van Zwarte Piet moet er een museum over het Nederlands slavernijverleden komen.”

  Lees en huiver:
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/23659568/___Allochtoon__moet_verdwijnen__.html

 17. Standaardprocedure:

  Afghanistan Taliban Muslims destroying Bamiyan Buddha Statues

 18. Ds. Van der Spoel: Christen bidt ook altijd voor vervolger

  „Gebed voor vervolgde christenen mag niet leiden tot afkeer van moslims”, zegt ds. R. van der Spoel, ambassadeur vervolgde kerk bij Open Doors, in het jongste themanummer van Ideaz, dat donderdag verschijnt.

  http://www.refdag.nl/kerkplein/kerknieuws/ds_van_der_spoel_christen_bidt_ook_altijd_voor_vervolger_1_895376?localLinksEnabled=false

  Zo zal vrede uiteindelijk ontstaan.

 19. De islam zorgt ervoor dat alleen de islamitische geschiedenis overblijft. Nu Nederland nog met dank aan Islam66:
  http://www.volkskrant.nl/dossier-islamitische-staat/is-blaast-weer-ruines-van-duizenden-jaren-oud-op~a3890729/

 20. Ayaan Hirsi Ali haatster Xandra Schutte weet er een verklaring voor.

  Hier Xandra Schutte in een eerdere actie: https://filantropius.wordpress.com/tag/ehsan-jami/

  Hier bij Vrij Nederland: http://www.vn.nl/Archief/Samenleving/Artikel-Samenleving/Waarom-pubers-zo-ontvankelijk-zijn-voor-de-lokroep-van-extremisme.htm

 21. Komt er een moslimholocaust ?

  http://politiek.thepostonline.nl/column/zitten-moslims-en-joden-hetzelfde-schuitje/

  Nou, om eerlijk te zijn, is het toevallig wel zo dat de moslimimmigratie naar Nederland en andere delen van Europa niet te stoppen is, waar juist blijkt dat de Joden bezig zijn weg te trekken.

  Dus…

 22. “Obama: IS gevolg van onze invasie in Irak”

  Welnee, ver daarvoor waren de voorgangers van IS, Mouvement Islamique Armé en (MIA) en Groupe Islamique Armé (GIA) in Algerije al bezig 150.000 moslims uit te roeien.

 23. Nu maar wachten op het kopschoppen van een scheidsrechter of tegenstander:

  http://www.telegraaf.nl/telesport/voetbal/ajax/23811206/__Ajax_laat_A-junioren_blijven__.html

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: