Boycots? Welke boycots? De Israëlische economie doet het beter dan ooit!

israel-invest

In weerwil van de anti-Israëlische boycotbeweging, diplomatieke druk, regionale en mondiale geopolitieke instabiliteit, wereldwijde economische onzekerheid en de algemene anti-Israëlische prietpraat, laat Israël een robuuste groei zien.

Dit blijkt uit de toename van de netto-immigratie en een sneller dan verwacht economisch herstel van de oorlog in 2014 tegen de terroristen van Hamas in Gaza.

Een rapport van Economist meldt:

“De oorlog van juli-augustus tegen Gaza lijkt slechts een voorbijgaand effect op de economie te hebben gehad.
De private sector heeft een belangrijke rol gespeeld in het scheppen van werkgelegenheid, door grote expansie. De werkgelegenheid in deze relatief goed betaalde sector steeg met 5,2% op jaarbasis.
De daling van de werkloosheid komt ondanks een stijging van de participatiegraad van leeftijdsgroep van 25-64, van 75,1% naar 75,8%
De werkloosheid was gemiddeld 5,9% in 2014, vergeleken met 6,3% in 2013, en is gedaald tot een laagterecord van 5,7% in het laatste kwartaal van 2014.”

Israël staat bekend als het tweede meest innovatieve land in de wereld, na de Verenigde Staten, waardoor het een groeiend aantal internationale bedrijven en investeerders aantrekt.
In 2014 wisten Israëlische startende bedrijven een recordbedrag van $ 3,4 miljard financiering op te halen, vergeleken met $ 2,3 miljard in 2013.

Bijvoorbeeld Young Sohn, de voorzitter van de Zuid-Koreaanse elektronicagigant Samsung, verklaarde:

“Israël moet alleen Silicon Valley voor laten gaan bij de investeringen door Samsung.”
In 2014 heeft Samsung zwaar geïnvesteerd in Israëlische bedrijven, omdat “Israël is een van de mondiale centra van ondernemerschap en innovatie, een basis voor toekomstige technologieën die de levens van miljoenen mensen kunnen beïnvloeden.”

Samsung investeerde in Israëlische technologie-bedrijven, zoals StoreDot, dat smartphones in twee minuten oplaadt, Replay, dat driedimensionale 360 graden video ontwikkeld, en EarlySense dat smartphone apparatuur ontwikkeld die vitale functies van een patiënt bewaakt zonder dat daar verdere apparatuur op het lichaam voor nodig is.

Microsoft heeft zijn afhankelijkheid van Israëlische research vergroot. Naast de twee grote onderzoekscentra die het al heeft in Israël, nam het nog een aantal Israëlische bedrijven over.

En niettegenstaande het heftige anti-Israël-beleid van Turkije onder Erdogan steeg de handelsbalans tussen beide landen van $ 2,6 miljard in 2009 naar $ 5.6 miljard in 2014.

[Toevoeging Likoed Nederland, uit andere bronnen:

De export van Intel in Israël bedroeg $ 4,25 miljard. In de 41 jaar van zijn bestaan in Israël, heeft Intel Israël voor $ 39 miljard in totaal geëxporteerd. Het heeft toegezegd om de komende tien jaar jaarlijks $ 1,87 miljard in Israël te zullen investeren.

Het BNP van Israël verdrievoudigde vrijwel tussen 2003 en 2014, van $ 104 miljard naar $ 300 miljard.
Per hoofd van de bevolking werd het inkomen van onder meer Spanje en Italië ingehaald, en in 2014 ook dat van Japan.]

De ‘B’ blijkt niet te staan voor boycot maar voor Bloei.

 

innovation

Door Yoram Ettinger. Ingekorte vertaling: Likoed Nederland, 23 februari 2015.

One Comment to “Boycots? Welke boycots? De Israëlische economie doet het beter dan ooit!”

  1. Hoe kan het ook anders dat ik zeer verheugd reageer op dit uitstekende bericht! De wereld kan niet buiten Israëls wetenschap/technologie. Zelfs Turkije, maar dat is logisch.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: