De obscene fixatie van de VN-Veiligheidsraad voor de ‘Kwestie Palestina’ in 2014

unsc-2014

De VN-Veiligheidsraad (UNSC) beleefde weer drukke tijden met ‘Palestina’ in 2014…

Aan de “Kwestie van Palestina” werden in 2014 door de 15 lidstaten van de UNSC maar liefst 18 samenkomsten belegd, het hoogste aantal van alle landen in de wereld. Wie er zin in heeft kan al de verslagen en rapporten hier inkijken: 20 January, 25 February, 18 March, 29 April, 20 May,23 June, 10 July, 18 July, 22 July, 28 July, 31 July, 18 August, 16 September, 21 October,29 October, 17 November, 15 December, 30 December met 1 presidentiële verklaring op 28 July

Om wat context mee te geven: in 2014 werden in Syrië 76.021 mensen gedood. De dodentol na meer dan 4 jaar burgeroorlog wordt in Syrië geschat van 220.000 (VN) tot meer dan 250.000 volgens verschillende mensenrechtenorganisaties In Irak vielen in 2014 meer dan17.073 doden; en in Afghanistan werden 7.600 mensen gedood het afgelopen jaar.

Tijdens Operation Protective Edge (50 dagen oorlog in juli/augustus 2014) werden in Palestinavolgens Hamas 2.310 mensen gedood waarvan 70 % burgers [?!]. Volgens Israël werden er ca. 2.100 Palestijnen gedood, waarvan 48% burgers bleken en minstens 52% gewapende militanten van Hamas, Islamitische Jihad en een dozijn andere terreurgroepen in Gaza. Daarnaast sneuvelden 66 Israëlische soldaten en 5 burgers.

Op 1 januari 2015 werd de samenstelling gewijzigd van de 15 leden tellende Veiligheidsraad van de Verenigde Naties. Naast de vijf permanente leden die tevens vetorecht hebben (VS, Groot-Brittannië, Frankrijk, China en Rusland) zijn er vijf nieuwe niet-permanente leden bijgekomen met name Angola, Maleisië, Nieuw-Zeeland, Spanje en Venezuela. Zij vervoegenTsjaad, Chili, Litouwen, Jordanië en Nigeria vervoegen In de Raad. Op hun beurt verdwijnen vijf andere lidstaten uit de lijst met name Zuid-Korea,  Argentinië, Rwanda, Australië en het Groot-Hertogdom Luxembourg.

Naast de VN-Veiligheidsraad heeft de VN ook nog de Raad voor de Mensenrechten (UNHRC) die naar verluidt 37 rapporteurs actief heeft, waarvan 15 zijn aangesteld voor specifieke landen. Maar Israël is het enige land tot wie een rapporteur permanent werd aangesteld.Het mandaat van deze Speciale Rapporteur focust zich enkel en alleen op Israëlische acties ten aanzien van de Palestijnen.

Daarnaast bestaat er natuurlijk de hoofdorganisatie, de Algemene Raad van de Verenigde Naties (UNGA), die haar partijdige en dwangmatige obsessie voor Israël niet wegsteekt. Over het hele jaar 2014 heeft de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties 20 resoluties goedgekeurd waarin Israël veroordeeld wordt tegenover slechts vier resoluties tav de rest van de wereld, waarvan telkens één betreffende Syrië, Noord-Korea, Oekraïne en Iran.

Er waren ZERO resoluties voor het veroordelen van grove en systematische schendingen die werden bedreven door China, Cuba, Egypte, Pakistan, Rusland, Saoedi-Arabië, Sri Lanka, Soedan, Turkije, Venezuela, Zimbabwe, noch tegenover vele andere belangrijke overtreders of grove schenders van de mensenrechten.

Op 23 juli 2014 veroordeelde de Raad voor de Mensenrechten van de Verenigde Naties (UNHCR) in Genève tijdens een noodsessie Israël als schuldig voor “grove schendingen van de internationale rechten van de mens” zelfs als het een bijzondere onderzoekscommissie opricht om zogezegd de feiten te onderzoeken. Maw: de Verenigde Naties beweren te willen ‘onderzoeken’ terwijl hun eindoordeel al klaarligt en enkel nog ondertekend moet worden.

Hillel Neuer van UN Watch in de VN op 23 juli 2014:

“Als u het afgelopen jaar geen kreet van verontwaardiging hebt geslaakt toen duizenden demonstranten werden vermoord en verwond door Turkije, Egypte enLibië, toen er meer slachtoffers dan ooit werden opgehangen door Iran, toen er vrouwen en kinderen in Afghanistan werden gebombardeerd, toen volledige gemeenschappen werden afgeslacht in Zuid-Soedan, toen er 1800 Palestijnenverhongerden en vermoord werden door Assad in Syrië, toen honderden mensen inPakistan werden gedood bij jihadistische terreuraanvallen, toen er 10.000 Irakezenwerden vermoord door terroristen, toen dorpelingen werden afgeslacht in Nigeria, en u alleen maar een kreet van verontwaardiging slaakte voor Gaza, dan bent u niet voor mensenrechten, dan bent u gewoon alleen maar anti-Israël.”

bias-israel

Met dank aan Brabosh

Advertenties

4 reacties to “De obscene fixatie van de VN-Veiligheidsraad voor de ‘Kwestie Palestina’ in 2014”

  1. Jodenhaat en of antisemitisme is van alle tijden (http://www.theologienet.nl/documenten/Keller%20Werner%20Geschiedenis%20van%20het%20Jodendom.pdf) en wereldwijd verspreid. En omdat nagenoeg alle landen lid zijn van de VN (http://www.un.org/en/members/index.shtml) bundelen zich hier de antikrachten. Het is als een omgekeerd vergrootglas dat in de zon (brandglas) een verzengende lichtbundel afgeeft.
    Ook in Europa is de Jodenhaat nooit echt weggeweest. Het was na de oorlog een tijdje een ondergrondse veenbrand, maar deze steekt nu steeds vaker de kop weer op. Het heet nu alleen geen antisemitisme meer, maar Israël kritisch en antizionistisch. Want dat laatste riekt naar nationalisme en daar horen we op tegen te zijn. Wat dat aangaat maakt Israël deel uit van de “weg met ons cultuur” die het westen al decennia lang domineert. Gecombineerd met al die andere landen in de VN die de Joden gewoon openlijk haten, geeft dan het voornoemde resultaat. Obsceen gefixeerd inderdaad.

  2. Nico Spaak
    maart 19, 2015 om 11:08 AM

    Sluit ik me bij aan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: