“Elektronische Holocaust” door de hackersgroep Anonymous mislukt

anonymousDe “elektronische Holocaust” die de hackersgroep Anonymous voor vandaag aankondigde tegen Israel is er tot nu toe slechts in geslaagd wat musici uit de lucht te halen.

De afgelopen jaren doen extremistische pro-Palestijnse hackergroepen op 7 april een aanval op  websites van de Israelische regering en bedrijven, veelal zonder resultaat. Ook dit jaar bleken websites van de Israelische overheid, zoals de Knesset, het Ministerie van Onderwijs en de algemene internetpagina van de Israelische regering, voldoende beschermd. De groepen slaagden er wel in websites van muzikanten, het onderwijs en de vereniging van urologen te treffen.

Volgens een persbericht van het Israelische Instituut voor Nationale Veiligheid Studies zijn ook de sites van Israelische banken en militaire websites doelwit voor de hackergroepen, die al een paar dagen dreigen met een “Elektronische Holocaust”.

De grootste groep hackers die het voorzien heeft op Israelische websites, AnonGhost, is aangesloten bij de bekende hackersgroep Anonymous. AnonGhost liet weten de cyber-aanvallen uit te voeren om de Israelische acties in Gaza te wreken.

Hoewel de poging websites van de overheid te hacken grotendeels mislukte, werden er wel veel privé-sites getroffen. Daarop was dan de zinsnede “Hacked by Anonghost” te lezen. Onder de getroffen sites zaten onder andere die van de zangers Shalom Hanoch, de populaire band Hadag Nahas, en de Israelische Vereniging voor Urologie. De hackers beweerden daarnaast ook e-mailaccounts te hebben gecompromiteerd en publiceerden een lijst van websites en e-adressen. Op deze lijst staat ook de site van Justitie, maar deze was vanochtend gewoon te bezoeken en te gebruiken.

De meeste hackpogingen komen in de vorm van een ‘denial of service-aanval’.Het doel van deze jaarlijkse actie, ook bekend als “#OpIsrael”, is om Israelische burgers, groepen en organisaties overlast en ongemak te bezorgen. AnonGhost heeft op YouTube een videoboodschap geplaatst waarin zei zeggen: “zoals we al vele malen hebben gedaan, zullen we uw servers neerhalen”. In het filmpje dreigen zij dat zij doorgaan met het aanvallen van “websites van de overheid, Israelische militaire websites, en Israelische instellingen”.

 

Bron: CIDI

One Comment to ““Elektronische Holocaust” door de hackersgroep Anonymous mislukt”

  1. Eerlijk gezegd zou het me tegengevallen zijn indien de Israëli onvoldoende beschermd zouden zijn geweest.
    We mogen natuurlijk niet vergeten dat Israël in feite al vele jaren op voet van oorlog leven, ze zijn daar zelf gelukkig voor de volle 100% van doordrongen en bereid de gevolgen te dragen.
    Dat ze daarin succesvol zijn blijkt uit het feit dat ze nog altijd bestaan en dat de omringende vijanden het nog steeds niet aandurven om een echte aanval te lanceren.
    Dat is maar goed ook want ze zouden van een koude kermis terugkomen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: