Belgische universiteiten organiseren academische en culturele boycot van Israël

nazi-boycot2Krantenkoppen in de VS naar aanleiding van de economische boycot van Joodse handelaars in 1933 in nazi-Duitsland: “Joodse handel verlamd door nazi boycot” en ook: “Hoogtepunten van gisteren van de Rijksboycot jegens de Joden.” Weliswaar tachtig jaar geleden maar de boodschap van toen is dezelfde van vandaag.

In de Vlaamse krant De Standaard van 16 mei 2015 werd een oproep gepubliceerd tot een academische en culturele boycot van Israël. Ruim 200 Belgische academici willen Israël op die manier onder druk zetten “opdat het stopt met zijn voortdurende schendingen van de mensenrechten van de Palestijnen”, aldus de ondertekenaars, met bovenaan de lijst auteur Ludo Abicht.

BACBI

De drijvende kracht achter deze Belgische actie is de BACBI (Belgen voor een Academische en Culturele Boycot van Israël) waarvan de oproep wordt ondersteund door de Palestinian Federation of Unions of University Professors and Employees (PFUUPE) en meer dan 70 andere organisaties.

De BACBI erkent openlijk dat zij de boycot-Israël campagne van de internationale antisemitische BDS beweging (boycot, desinvestering en sancties) steunt, die zoals iedereen weet al jaren ijvert voor een volledige boycot van Israël op alle terreinen en dus niet enkel van producten of diensten van Israëlische bedrijven en instellingen die zich bevinden in de gebieden voorbij de Groene Lijn, ook gekend als Obama’s “pre-1967 lijn”  (cfr. de Westelijke Jordaanoever, ‘Oost’-Jeruzalem, Golan enz.)

De argumentatie van de BACBI luidt als volgt:

“Na de jongste verkiezingen is er geen enkele kans dat Israël van binnenuit werk maakt van een rechtvaardige vrede met de Palestijnen. Premier Benjamin Netanyahu was daaromtrent heel expliciet. Israël moet dus van buitenaf onder druk worden gezet. Een internationale boycot is daartoe het aangewezen, geweldloze middel. Zoals eertijds bij het apartheidsregime in Zuid-Afrika, kan een boycot een grote impact hebben. Het doel is een einde te maken aan Israëls voortdurende schendingen van het internationaal recht en de mensenrechten.”

Opmerkelijk is de volgende zin van initiatiefnemer Herman De Ley, die zich op voorhand tracht in te dekken tegen eventuele kritiek op deze eenzijdige boycot-Israël actie die in wezen doorspekt is met antisemitische motieven jegens de Joodse staat:

“Wij willen hierbij benadrukken dat wij elke vorm van antisemitisme onvoorwaardelijk veroordelen. Wij verwerpen het amalgaam dat steeds weer gemaakt wordt tussen antisemitisme en kritiek op de Staat Israël.”

Eerst en vooral heeft niemand een probleem met ‘kritiek’ op de staat Israël maar een soevereine staat cultureel en academisch boycotten gaat heel wat verder dan louter ‘kritiek’ geven op het beleid van de Joodse staat. Dit gaat niet meer over woorden maar over daden.

Kritiek geven op de Joodse staat is op zich geen daad van antisemitisme maar uit de meer dan 200 natiestaten in de wereld, waarvan tientallen staten een indrukwekkend en met bloed doordrongen palmares van repressie, moord en schendingen van mensenrechten hebben, daar enkel en alléén Israël uithalen en het voorwerp maken tot een internationale boycot, dat apart isoleren van Israël ten aanzien van al die anderen, dàt is wèl een antisemitische daad.

“Ondanks alles wat tot het tegendeel wordt beweerd, bestaat er niet zoiets als een pro-Palestijnse beweging, niet bij de Verenigde Naties, niet op de universitaire campussen, niet onder ‘pro-Palestijnse’ demonstranten, niet onder politici van de wereld en zelfs niet aan de Israëlische ‘pro-Palestijnse’ extreemlinkerzijde. Er bestaat alleen een anti-Israël beweging, geboren uit antisemitisme en gevoed door idiotie en onwetendheid. [Fred Maroun, 16 mei 2015 – bron]”

Kortom
Wat mij betreft is deze boycot-Israël actie simpelweg een zoveelste variant op de academische en culturele boycot van de Deutsche Reichskulturkammer van nazi-propagandist Jozef Goebbels in de aanloop van en tijdens WOII.

Wie denkt dat Jodenhaat enkel een zaak is geweest van half- of compleet ongeletterde randdebielen, is al die tijd naïef of aartsdom geweest of beiden. Academici, professors en dokters nemen het voortouw om onder het mom van Israëlhaat en vermeend pro-Palestinisme hun anti-Joodse gal te spuien. Het uiteindelijke doel is de Joodse staat beschadigen en Joden in de Diaspora zijn lokaal de pineut van dit alles.

Net zoals in het Midden-Oosten anti-Zionisme en antisemitisme gewoon synoniemen zijn van elkaar – zoals je een kat een poes noemt en andersom – zal het niet lang meer duren vooraleer de Israëlbashers openlijk zullen toegeven dat louter en alleen Jodenhaat hun brandstof is geweest en nog steeds is.

Tot slot: Martien
Wie een pittige commentaar op dit alles wil lezen kan bijvoorbeeld deze nemen van veelschrijver Martien Pennings, die in zijn gekende rauwe stijl virtueel komaf maakt met deze Belgische half doorbakken biefstuk-met-frutten in zijn artikel “Tweehonderd Belgische ‘academici’ blijken antisemieten wier domheid misschien net niet erg genoeg is om ze ontoerekeningsvatbaar te verklaren.”

Met dank aan  Brabosh.com

Advertenties

One Comment to “Belgische universiteiten organiseren academische en culturele boycot van Israël”

  1. Hoop dat deze studenten dan ook alle producten, ontworpen in Israel, in de prullebak gooien en verder zonder deze middellen zullen doorleven. Ik denk alleen niet dat ze de universiteit door komen. Wat een gezwam van die sukkels.
    I stand with Israel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: