Het ontembare monster van het antisemitisme in Europa heeft nieuwe vleugels gekregen: Israël

jodenhaatmadeBHet moderne antisemitisme: “Israël, de Jood onder de naties”

Afgelopen week sloot ik mij aan bij 1.000 activisten, Joodse leiders en deskundigen van over de hele wereld, samen met Europese juristen, Knessetleden en Israëlische overheidsambtenaren, om deel te nemen aan het 5th Global Forum on Combating Anti-Semitism, dat van 12 tot 14 mei 2015 werd gehouden in Jeruzalem onder de auspiciën van Israël ‘s ministeries voor Diaspora Zaken en van Buitenlandse Zaken.

Het ontembare beest
Dit forum werd opgericht 70 jaren na de Holocaust. Toch zagen we het laatste jaar het hoogste aantal van registreerde antisemitische incidenten sinds het einde van het donkerste hoofdstuk van de Europese geschiedenis. Brussel, Parijs, Kopenhagen, Londen, Berlijn… virtueel geen enkel deel van Europa is vrij van dit ontembare kwaad.‎

gfcaHet enige verschil met vandaag is dat het niet enkel Joden aanvalt als individuen maar het valt ook aan en belastert het Zionisme en de Staat Israël. Het ene sluit naadloos bij het andere aan alsof de vest van een pak er thans een broek heeft bijgekregen gesneden vanuit hetzelfde laken.

Het is wellicht enkel een meer ‘sociaal aanvaardbare’ manier, in het bijzonder in Europese kringen, om iemands haat en weerzin van Joden uit te drukken en in breder perspectief, de Staat Israël.

Het forum was opgedeeld in 12 aparte werkgroepen, die elk een verschillende verschijningsvorm van het moderne antisemitisme vertegenwoordigden. Ik nam namens het Israëlisch-Joods Congres (EJC), deel aan de werkgroep “Anti-Semitism in the Guise of Delegitimization and Anti-Zionism(Antisemitisme in de gedaante van delegitimisering en anti-Zionisme).

Jodenhaat en Israëlhaat, twee kanten van dezelfde munt
Laat er geen ‘als’, ‘maar’ of ‘misschien’ bestaan omtrent dit: de aanval op Israël ‘s legaliteit als een natiestaat van het Joodse volk, met inbegrip van het gebruik van valse beweringen en kwaadwillige verdraaiingen van de waarheid als een aanvaardbare kritiek ten aanzien van het Zionisme en Israël, is de hedendaagse manifestatie van antisemitisme. ‎

kill_jewsDe façade is volledig onthuld, de aap uit de mouw gekropen: anti-Zionisme = antisemitisme.

Zoals de Franse premier Manuel Valls zei in het aanschijnvan de gewelddadige aanslagen tegen Franse synagogen en Joodse handelszaken tijdens Operation ‎Protective Edge afgelopen zomer: : “Er is een onbetwistbaar verband tussen anti-Zionisme en antisemitisme.”

Tezelfdertijd hoorden we slogans roepen zoals “Dood aan de Joden” afgewisseld met “Zionisten branden in de Hel” en zelfs in Zwitserland stormde een betoger de grootste synagoge van Genève binnen met een plakaat in haar handen waarop te lezen stond“Elke synagoge is een ambassade van de Staat Israël.”

Jood of Israëliër, in de straten van Europa bestaat er voor velen helemaal geen onderscheid (meer). Ze zijn een en hetzelfde.  ‎

Hoe het veelkoppige monster van het antisemitisme bedwingen
Dus, wat kan er worden gedaan ter bestrijding van deze verderfelijke en niet aflatende aanval tegen zowel de Joodse staat als tegen het Joodse volk?

‎1. Voor de beginnelingen onder ons moeten we beginnen met de delegitimiseerders te delegitimiseren door hen er apart uit te lichten, deze groep haters aan de kaak stellen, met inbegrip van al diegenen die hen steunen en financieren.

‎2.‎ Europa moet een alomvattende bindende definitie van antisemitisme opstellen en in een  wetgeving gieten, rekening houdende met het feit dat de delegitimisering van Israël, die veel verder gaat dan gewettigde kritiek, een vorm is van antisemitisme.

‎3.‎ Ten aanzien van de campagne van de BDS-beweging, boycot, desinvesteren en sancties, de lieveling van de delegitimiseringsbeweging die op gang werd gebracht door linksextremisten en radicale islamisten, moeten we expliciet duidelijk maken dat ‘indien jullie pro-BDS zijn, dan zijn jullie tegen vrede en tegen de tweestatenoplossing‘.

Europese staten zouden ook een voorbeeld moeten nemen aan Frankrijk dat de BDS beweging als illegaal beschouwt, en bestempeld als zowel crimineel en racistisch, met een aantal succesvolle rechtsvervolgingen.

‎4. Wij moeten parlementaire steun in Europa mobiliseren, met inbegrip van het hebben van pro-Israël parlementariërs die resoluties indienen gericht tegen de BDS-beweging en hun collega’s discrediteren die Israël aanvallen, terwijl tegelijkertijd de bilaterale betrekkingen met de Joodse staat verder worden versterkt.

Tegelijkertijd is het belangrijk om te erkennen dat enkel de toevlucht nemen tot rechtsinstrumenten, deze internationale delegitimiseringsbeweging niet zal kunnen verslaan worden.

‎5.‎ We moeten ook het debat en het gesprek over Israël herkaderen en verbreden. De meeste Europeanen bekijken Israël voornamelijk door het prisma van het conflict met de Palestijnen, dat naar het continent werd geëxporteerd via extreme propaganda onder leiding van meestal radicale islamitische immigranten en thans als een cause célèbre wordt gekoesterd door veel Europese elites. Vele anderen zijn gewoon bestand tegen harde feiten.

Dus, laten we dit gesprek verbreden door meer te praten meer over de positieve resultaten die in Israël werden bereikt (inclusief in high-tech, innovatie, culturele gebieden) en de potentiële winst voor Europa door de versterking van deze relatie.

Pro-Israël advocaten zullen nog altijd Israël moeten blijven verdedigen, maar laten we ook meer pro-actief worden en anticiperen op trends en ons eveneens focussen op positieve ontwikkelingen.

‎6. Meer steun moet ook worden geboden aan het bedrijfsleven in Europa en Israël tegen BDS aanvallen en aan het bevorderen van verdere handels- en researchbanden.

‎7.‎ Eén grote olifant in de kamer dendert onverminderd verder dankzij de financiering door de Europese Unie van niet-gouvermentele organisaties die openlijk Israël aanvallen en delegitimiseren. Er moet een veel grotere monitoring en verantwoordingsplicht komen binnen de Europese Unie om aldus efficiënter te controleren waar het belastinggeld van de EU onderdanen naar toe gaat.

‎8.‎ Het is ook van cruciaal belang voor pro-Israël en Joodse organisaties om bruggen te bouwen en het smeden van allianties met andere minderheden, NGO’s en religieuze groeperingen, met inbegrip van gematigde moslims en kerken, evenals met het maatschappelijk middenveld, om te helpen de gemeenschappelijke kwestie te bestrijden en die tevens namens ons hun stem kunnen verheffen tegen deze haat.

Het lijkt erop dat we thans al zolang hebben gesproken over de delegitimisering van Israël als het ‘nieuwe anti-semitisme’ dat het in feite niet langer meer ‘nieuw’ is. Vandaag, is het tijd om de stippen met lijnen te verbinden en actie te ondernemen tegen deze haat.

door Arsen Ostrovsky


in een vertaling van Brabosh.com van een artikel op Israel Hayom van 19 mei 2015

Arsen Ostrovsky is the director of research at the Israeli-Jewish Congress, an ‎independent Israeli-based organization devoted to promoting the principle of Israel as ‎the state of the Jewish people and strengthening ties between Israel and the Diaspora.‎ These comments solely reflect the views of the IJC’s representative to the Global Forum’s Anti-Semitism in the Guise of Delegitimization and Anti-Zionism working group, and are not the official positions of that working group.

Advertenties

4 reacties to “Het ontembare monster van het antisemitisme in Europa heeft nieuwe vleugels gekregen: Israël”

 1. In voorbeeld van niet alleen westerse politieke (geloof) leiders, media of anderszins, wordt de volgzame massa wederom geïnfecteerd met een eeuwenoude ziekte.

  Voorgaand proces kan ook omgekeerd werken (…) en zal extreem schadelijk blijken te zijn!

  Zoals het artikel over het forum schrijft, is het de hoop dat minstens de EU de geboden aandachtpunten in daden zal omzetten. De EU provincies zullen wellicht of zo nodig bestuurlijk dwingend volgen.

  Edoch heeft de wereldpolitieke democratie ook zijn (on)mogelijke grenzen.

  Als iedereen het “weet” maar het bij een mogelijk internationaal vermoeden blijft, zal Iran onder “toezicht” met niet aflatende inspanning haar vrede-atoomstroomproject voortzetten:

 2. Geen comment?! Heb ik me onjuist uitgedrukt met het liegen van de waarheid?

  Iran’s leader rejects foreign access to military sites, scientists

  TEHRAN, Iran – Iran’s supreme leader vowed Wednesday he will not allow international inspection of Iran’s military sites or access to Iranian scientists under any nuclear agreement with world powers.
  Ayatollah Ali Khamenei told military commanders Wednesday that Iran will resist “coercion and excessive demands” from America and other world powers.

  Negotiators from Iran and a six nation group — the U.S., Russia, China, Britain, France and Germany — have launched a new round of talks in

  http://www.foxnews.com/world/2015/05/20/iran-supreme-leader-rejects-idea-foreign-access-to-military-sites-or-scientists/

 3. Verdomme: als de waarheid gelogen wordt is dat kennelijk beter voor onderhandelingen!

  4 Uilen op rij: tot blijdschap van menigeen ben ik een aantal dagen verstoken van internet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: