Schandalig hoe Nederland buigt voor de islamitische landen

Artikel van Likoed Nederland in het kader van ‘ongehoord nieuws’, 29 mei 2015.

Syrian

In de jaarvergadering van de Wereld Gezondheids Organisatie (Engelse afkorting: WHO) van de Verenigde Naties werd slechts één land veroordeeld.
Degenen die bekend zijn met het machtsblok van de (57) islamitische landen in de VN weten dan wel welk land dat is: Israël.

Israël werd onder meer veroordeeld vanwege “de slechte medische zorg van Palestijnen in Israëlische gevangenissen” en “de slechte medische situatie van de medische zorg op de Golanhoogvlakte”.

Volgens de VN zijn dat dus twee van de grootste gezondheidsproblemen in de wereld. En dus niet de medische situaties in Jemen, Irak of Syrië – waar de bevolking door het eigen bewind met vatenbommen wordt gebombardeerd.

Het is ook totaal ridicuul, omdat de medische zorg op de Golan meer dan uitstekend is en de zorg voor gevangenen in Israël voldoet aan alle internationale standaarden: Palestijnen kunnen zelfs een studie volgen tijdens hun gevangenschap.

Dat deze motie is aangenomen, verbaast niet, op grond van het machtsblok van (islamitische) dictaturen in de VN. Een jaar of veertig geleden zei de toenmalige Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Abba Eban al:

“Als Algerije een resolutie zou indienen dat de aarde plat is omdat Israël de aarde heeft platgedrukt, zou die aangenomen worden met 164 stemmen voor, 13 tegen en 26 onthoudingen.”

Wat wel verbaast, is dat Nederland met die dictaturen meestemde en zo zichzelf tot een spreekpop maakt van die dictaturen in de VN.

Gelukkig is de stem van Nederland vóór de WHO-resolutie een aantal Tweede Kamerleden ook te gortig: Van der Staaij (SGP), Ten Broeke (VVD) en Voordewind (CU) hebben PvdA-minister Koenders gevraagd:

“Is de Nederlandse regering van mening dat Israël de ergste schender van gezondheidsrechten ter wereld is? Kunt u verklaren waarom de assemblee zich niet middels een resolutie heeft uitgesproken over de gezondheidstoestand in bijvoorbeeld Syrië, Oekraïne of Jemen, waar de gezondheidstoestand van de bevolking door lokale hulpdiensten doorgaans als ‘alarmerend’ wordt omschreven?

Op 12 september 2013 zei uw ambtsvoorganger Timmermans over de VN-Mensenrechtenraad: ‘Ik geef toe dat Israël vaak een gemakkelijke afleidingsmanoeuvre is […] als het af en toe in een bepaalde regio niet lekker gaat, krijgt Israël vaak de schuld. Ook als Israël er niets mee te maken heeft, wordt er al heel snel naar Israël gewezen.’

Deelt u het vermoeden dat de World Health Assembly zich door een vergelijkbare vooringenomenheid heeft laten leiden?

En zo ja, bent u dan ook bereid zich tegen dergelijke ‘Israël bashing’ te weer te stellen, zoals uw voorganger ook toezegde met betrekking tot dit fenomeen in de VN-Mensenrechtenraad?”

Een maand geleden viel Nederland ook al negatief op door een van de landen te zijn die de EU vroegen om speciale etikettering van producten uit betwist Israëlisch gebied. Zonder datzelfde te doen voor andere betwiste gebieden, zoals Tibet, de Krim, de Westelijke Sahara of Noord-Cyprus.

Ook dit was dus duidelijk een bezwijken voor de druk uit de islamitische landen.
Triest dat de Nederlandse regering daaraan blijkbaar steeds meer toe geeft.

 

De motie veroordeelde de ‘slechte Israëlische gezondheidszorg’ op de Golan en in gevangenissen. De video’s boven en onder geven een ander beeld.

— Reacties gesloten.

Advertenties
Tags:

3 reacties to “Schandalig hoe Nederland buigt voor de islamitische landen”

 1. Cyprus voorkomt aanslag op Joodse doelen
  29-05-2015 14:23 | ANP
  Cyprus voorkomt aanslag op Joodse doelen – Politie voor het huis van de verdachte. Beeld AFP
  Politie voor het huis van de verdachte. Beeld AFP
  De Cypriotische politie heeft een man aangehouden die van plan zou zijn geweest een aanslag te plegen op een Israëlisch doel in Europa. In de kelder van zijn huis werd twee ton ammoniumnitraat aangetroffen, een kunstmeststof die in combinatie met benzine of kerosine als explosief kan worden gebruikt.

  De verdachte is een 26-jarige man met een Canadees paspoort, die in Libanon is geboren. De autoriteiten onderzoeken of hij banden heeft met de pro-Iraanse beweging Hezbollah, die Israël als aartsvijand beschouwt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: