Erdogan is aan het hitlerianiseren

In Istanbul werd zaterdag gevierd dat de stad 562 jaar geleden door de Turken (Ottomanen) werd veroverd. De Turkse president Erdogan zei tijdens een toespraak dat de vlag van de islam ook weer boven Jeruzalem moet wapperen. Er kwamen naar schatting een miljoen mensen naar de herdenking, die werd opgeluisterd door een show van de Turkse luchtmacht. beeld AFP

De Turkse president Erdogan heeft zaterdag tijdens een toespraak in Istanbul opgeroepen tot de verovering van Jeruzalem.

Het staatshoofd deed zijn uitspraken tijdens de viering van de inname van Constantinopel (het huidige Istanbul) door de Turken, 562 jaar geleden.

„Verovering gaat over Mekka, over Saladin. Het gaat over het opnieuw hijsen van de vlag van de islam boven Jeruzalem (…) Verovering betekent Turkije weer terug op de been brengen”, aldus Erdogan tot een menigte van circa een miljoen mensen.

De uitspraken van Erdogan zijn niet nieuw. Al diverse keren probeerde de Turkse president de afgelopen tijd politieke steun te verwerven door Jeruzalem en de islam nadrukkelijk aan elkaar te verbinden. Maar niet eerder riep hij openlijk tot de verovering van de Israëlische hoofdstad op.

Zondag kiezen de Turken een nieuw parlement. De uitspraken van Erdogan moeten dan ook vooral als verkiezingsretoriek worden beschouwd. Zijn AK-partij dreigt de absolute meerderheid in de volksvertegenwoordiging te verliezen. (Bron: Reformatorisch Dagblad)

Advertenties

One Comment to “Erdogan is aan het hitlerianiseren”

  1. Het is officieel Turks beleid. Mensen realiseren zich te weinig hoe moslimfundamentalistisch Turkije inmiddels is.

    http://likud.nl/2015/05/turkije-jeruzalem-mag-alleen-van-moslims-zijn/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: