J’accuse, ik beschuldig, door Bram Moszkowicz

BDS

Mijnheer de minister-president,

Zij hebben het gewaagd, dan zal ik het ook wagen. De waarheid zal ik spreken, volledig en totaal, want dat heb ik beloofd te doen bij mijn aantreden, in tegenstelling tot een schrikbarend groot deel van het Nederlandse parlement.

Het is mijn plicht te spreken, ik wil niet medeplichtig zijn.

Het antisemitisme viert hoogtij. Sinds 2005 waren er meer dan 1.000 antisemitische incidenten in Nederland alleen. In grote delen van onze hoofdstad is het inmiddels onmogelijk als herkenbaar joods over straat te gaan. Twintig procent van de geschiedenisdocenten uit de Randstad kan de Holocaust niet in de klas bespreken door agressie van allochtone leerlingen. En Turkse jongeren uit Arnhem prezen kort geleden Adolf Hitler openlijk op televisie. Zoals gesteld, het antisemitisme viert hoogtij.

Die wetenschap maakt het nog ondraaglijker dat de Nederlandse overheid subsidies verstrekt aan organisaties die indirect antisemitisme propageren. Zo verstrekte het mede door Nederland opgerichte en gefinancierde NDC subsidie aan Badil, dat al eens te maken kreeg met een subsidiestop vanwege antisemitisme. Gek genoeg werd de subsidie later gewoon weer hervat. Ook organisatie Al Haq, waarvan de directeur banden heeft met terreurorganisatie PLFP waardoor hij zelfs Jordanië niet meer in mag, ontving subsidie van het NDC.

Maar ook de meer bekende hulporganisaties als Oxfam Novib en ICCO faciliteren indirect antisemitisme. Zo gaf Oxfam in het recente verleden geld aan ‘Stop de bezetting’ dat een demonstratie organiseerde waar “Hamas, Hamas, alle joden aan het gas” werd gescandeerd. Ook ondersteunde ze de organisatie Miftah, dat een virulent antisemitisch artikel publiceerde waarin gesteld werd dat joden bij rituelen christelijk bloed gebruiken tijdens Pasen.

En ICCO ten slotte – ook geen onbekende hulpclub – ondersteunde ‘Electronic Intifada’, een entiteit die onder meer geweld tegen Joodse burgers rechtvaardigt en een zeer antisemitisch geschrift als ‘De Protocollen van de Wijzen van Zion’ als legitieme bron opvoert.

Het mag geen verrassing heten dat velen vinden dat er hier sprake is van een onwenselijke situatie: Nederlandse belastingbetalers die indirect antisemitisme bekostigen.

Maar links Nederland besloot hier in het parlement voor weg te kijken. Men besloot de ogen te sluiten en de motie van mijn VNL-partijgenoot Van Klaveren, die opriep directe en indirecte subsidiëring van antisemitisme stop te zetten, te verwerpen.

Een schande die bijna de helft van onze volksvertegenwoordiging onteert.

En het aangedragen argument om tegen te stemmen was nog eens onwaar ook. De motie zou kritiek op Israël gelijkstellen aan antisemitisme. Een aperte leugen. Het hele woord Israël kwam niet eens voor in de motie. Door tegen te stemmen en dit ook nog eens trachten te rechtvaardigen op oneigenlijke gronden is verdacht.

Ziedaar, minister-president, links Nederland: een schuldige die zijn best doet om onschuldig te zijn.

Maar deze brief is lang, mijnheer de minister-president, en het is tijd om tot een conclusie te komen.

Ik beschuldig links Nederland in het parlement. Ik beschuldig de SP, D66, de PvdD, GL en de PvdA.

Ik beschuldig ze van het salonfähig maken van antisemitisme. Ik beschuldig ze van het weigeren stelling te nemen tegen het kwaad dat antisemitisme heet. Neem stelling, niet alleen in woord, maar ook in daad.

Wat betreft de partijen die ik beschuldig, ik heb geen wrok tegen ze en geen hekel aan ze. Het zijn voor mij slechts nummers, geesten van sociale wandaden. Mijn brandende protest is slechts een kreet van mijn ziel.

Aanvaard, mijnheer de minister-president, mijn oprechte zorg en hoop dat u de aangenomen motie zult uitvoeren en alle subsidiëring van het kwaad dat antisemitisme heet, zult stoppen.

Hoogachtend,

mr. Bram Moszkowicz,
lijsttrekker van VNL

Advertenties

6 reacties to “J’accuse, ik beschuldig, door Bram Moszkowicz”

 1. De VARA vindt dat er nog niet genoeg antisemitisme is dus stookt de boel nog eens flink op:

  http://www.joop.nl/kijk-nou/detail/artikel/32422_nederlandse_wapenfanatici_krijgen_israelische_paramilitaire_training/

 2. Uitslag 77-73 Jammer dat het geen basketball uitslag is .
  Maar treurig (stemmend)gedrag van stemvee in de tweede kamer .
  Dat gesjoemel met subsidies moet ophouden .
  Doch “links”nederland wil het cliëntalisme kost wat kost behouden .

  MOTIE VAN HET LID VAN KLAVEREN 409
  Voorgesteld 20 mei 2015
  De Kamer, gehoord de beraadslaging, overwegende dat het kabinet heeft aangegeven dat het bereid is stappen te nemen tegen organisaties die antisemitische propaganda bedrijven en subsidie ontvangen; verzoekt de regering, subsidies stop te zetten aan organisaties die antisemitische uitingen doen of deze subsidies doorgeven aan organi-saties en/of individuen die zich hieraan schuldig maken,
  en gaat over tot de orde van de dag
  Van Klaveren

 3. Ziedaar, geen Volkskrant in beroering over broekjes in de branding, want islam:

  http://www.scholieren.com/blog/3607/scholen-willen-hotpants-verbieden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: