Wat gij niet wilt dat u geschiedt…

Christenen in het Midden-Oosten klagen over hun noodlottige situatie en dat is zeer begrijpelijk. Het is alleen erg jammer dat toen de Joden van het Midden-Oosten dat lot ondergingen, door de christenen in alle talen van het Midden-Oosten gezwegen werd. Misschien zou het van beschaving getuigen als de christenen van het Midden-Oosten zouden toegeven dat het enige land waar de Christenen van het Midden-Oosten niet vervolgd worden Israël is. Maar helaas, de christenen van het Midden-Oosten hebben ongeveer dezelfde afkeer voor Joden als de moslims voor christenen. Dus…

Hier de noodkreet van de christenen van het Midden-Oosten:

Noodkreet kerkleiders: help ons overleven in Midden-Oosten

door  KN

De Syrisch-katholieke patriarch Yousef III Yonan is een van de vijf patriarchen die een noodkreet deden uitgaan.Foto: AP

De wereld moet christenen in het Midden-Oosten helpen overleven. “Wij bevestigen meer dan ooit dat wij blijven.”

Dat hebben vijf patriarchen van Kerken in de regio maandag verklaard na een bijeenkomst in de Syrische hoofdstad Damascus, meldt Reuters.

Ideologie van Islamitische Staat
Het is volgens de vijf tijd de hardline ideologie van groepen als Islamitische Staat het hoofd te bieden. De ideologische bronnen van het radicale islamisme moeten opgedroogd worden door “een cultuur van openheid, vrede en geloofsvrijheid” te leren.

‘Oorlogen stoppen’
“Wij roepen iedereen die claimt een belang in ons geloof te hebben op ons te helpen te blijven”, zeggen de vijf in een appèl op de internationale gemeenschap. “Wij roepen haar op haar verantwoordelijkheid te nemen en de oorlogen in ons land te stoppen.”

Pauselijk nuntius
Aan de bijeenkomst namen de vijf patriarchen van de Kerken van Antiochië deel. Ook de pauselijk nuntius in Syrië was aanwezig.

‘Wij blijven’
“Wij zijn het authentieke (volk) van dit land, diepgeworteld in zijn bodem die werd bevloeid door het zweet van onze vaders en grootvaders, en wij bevestigen meer dan ooit dat wij blijven”, aldus de patriarchen.

Militair ingrijpen
Een Iraakse en een Syrische aartsbisschop vroegen recent om meer militair ingrijpen om het geweld van Islamitische Staat te stoppen.

Christenen Irak niet vergeten
De Chaldeeuws-katholieke patriarch van Bagdad, Louis Raphael Sako, deed een oproep in boekvorm om de christenen in Irak niet te vergeten.

Bron: Katholiek Nieuwsblad

Advertenties

2 reacties to “Wat gij niet wilt dat u geschiedt…”

  1. Ja inderdaad, zo had ik er nog niet naar gekeken maar de stelling snijd wel degelijk hout.

  2. Ik voel het precies zo.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: