Stedenband Amsterdam – Tel Aviv + veiliger petitie

tel-aviv-skylineIn mei 2014 ging de gemeenteraad van Amsterdam akkoord met het voornemen om een stedenband aan te gaan met Tel Aviv. Het idee kwam destijds van voormalig CIDI directeur Ronny Naftaniel en paste in het internationale beleid van de stad.

In het najaar van 2014 besloot de gemeente Amsterdam om de plannen voor de stedenband in de ijskast te zetten als gevolg van het opgelaaide conflict tussen Israel en Gaza in de zomer van 2014. In januari van dit jaar begon de gemeente een nieuw onderzoek en werd ook de mogelijkheid meegenomen om een stedenband relatie met Ramallah aan te gaan.

Burgemeester Eberhard van der Laan schreef in zijn column in Metro van 17 juni hierover. ‘We kunnen elkaar verder helpen op maatschappelijk en economisch gebied. Tel Aviv is na Silicon Valley dé start-up stad. En Ramallah is net als Amsterdam een stad met een diverse bevolking en veel ICT-experts.’
Amsterdam is voornemens om met beide steden de handen ineen te slaan op de thema’s economie, cultuur en onderwijsbeleid. Op het onderwerp LHBT (Lesbisch, Homo-, Bi-, en Transgender) zal alleen met Tel Aviv worden samengewerkt aangezien beide steden bekend staan als homovriendelijke stad.

Vanavond komt de gemeenteraad bij elkaar om het plan van een stedenband met Tel Aviv en intensievere samenwerking met Ramallah te bespreken. Op 1 juli volgt het besluit.

Inmiddels zijn tegenstanders van een samenwerking tussen Amsterdam en Tel Aviv begonnen met het tegenwerken van het initiatief. Er wordt enorm van leer getrokken tegen de kandidatuur van Tel Aviv. Oneigenlijke en veel onjuiste argumenten worden hierbij gebruikt.  Er is zelfs een demonstratie aangekondigd en een online petitie gestart. Dit heeft geleid tot een petitie vóór een stedenband tussen Amsterdam en Tel Aviv.

Update: toen er al ruim 1200 handtekeningen op de petitie stonden, werd die gehackt en werden handtekeningen gehackt. De makers hebben hem nu op een veiliger platform gezet: alleen al die hackpoging is een goede reden om de nieuwe petitie te tekenen, naast alle andere uitstekende redenen die er al zijn.

Indien u uw stem wilt laten horen kunt u hier klikken om de nieuwe, veiliger petitie te ondertekenen.

Bron: CIDI

Uw handtekening is een pennenstreek tegen onderstaande Israël-haters en verkapte antisemieten:

Anti-Israël-demo bij de Stopera houdt geen rekening met de ramadan

Frank van der Linde

Donderdag 18 juni 2015, om 18:30 uur, demonstreren de Frank van der Lindes, de Al-Jaberi’s, de Meulenbeltjes , Rene Danen en de hele anti-Israëlische beweging van Nederland weer eens tegen iets, bij de Stopera te Amsterdam.. Deze keer gaat het tegen de stedenband Amsterdam-Israël.

Opvallende organisator is de ex-Greenpeace-beleidsmedewerker, ex-Fair-Food-directeur, Frank van der Linde, die hierdoor de massa’s in beweging hoopt te krijgen. Na de demonstratie vergadert de Gemeenteraad van Amsterdam over de stedenband en de peilingen staan goed. De SP, D66, PvdA, en  VVD doen mee. Alleen de Groenlinks is weer eens tegen.

Op de sociale media wordt vooral tegen de SP tekeer gegaan. Aangezien er ook een stedenband met Ramallah op de ‘tegen het internationaal recht, illegaal, bezette Westelijke Jordaanoever’ wordt gesloten, vindt de Socialistische Partij de stedenband aanvaardbaar.

Wat Frank van der Linde niet heeft bedacht is, dat de moslims die hij zo graag de straat op wil krijgen, vanaf zonsondergang lekker thuis zitten te eten: Ramadan.   Dus er zullen straks alleen maar extreem-linkse demonstranten en natuurlijk de verzamelde pers aanwezig zijn.

Frank van der Linde vergadert sinds de Gazaoorlog van 2014 (Operation Protective Edge), namens de organisatie ‘Youth for Palestine’, met burgemeester Eberhard van der Laan over een vreedzaam samenleven tussen Joden en Moslims. Met deze demonstratie laat Frank van der Linde zien, wat hij onder vreedzaam samenleven verstaat.  Als zelfs een stedenband al teveel is!

Bron: Keesje Maduraatje

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: