Hitler in herhaling: bevriend staatshoofd mag antisemiet zijn

Verboden voor Joden

 

De Nederlandse regering in bange dagen noemde Adolf Hitler een bevriend staatshoofd. Dezelfde status die Recep Tayyip Erdoğan bekleedt.

Lees hierover het Reformatorisch Dagblad:

De Nederlandse regering vindt de uitspraak van de Turkse president Erdogan om Jeruzalem te veroveren en daar de islamitische vlag te hijsen, „ongepast.”

Toch zal minister Koenders van Buitenlandse Zaken geen nadere maatregelen nemen tegen het land. Dat schrijft de bewindsman in antwoord op schriftelijke vragen van PVV-Kamerlid Van Roon en zijn SGP-collega Bisschop. De antwoorden gingen vrijdag naar de Tweede Kamer.

Deze krant meldde eerder deze maand dat Erdogan tijdens een verkiezingsbijeenkomst van zijn partij had opgeroepen om Jeruzalem in zijn geheel islamitisch te maken. Nu wonen er behalve moslims ook joden en christenen.

Volgens Koenders richtte Erdogan zich met zijn speech op zijn veelal religieus-conservatieve achterban die de ruggengraat vormt van zijn partij. Desalniettemin vindt Koenders ze ongepast.

Maar de bewindsman is niet van plan om actie te ondernemen. Volgens hem is de Turkse regering „zeer wel bekend met de opvattingen van Nederland en de Europese partners over dergelijke uitspraken.” Deze zijn al eerder gewisseld in contacten met de Turkse regering en via uitspraken van diverse organisaties.

Van Roon en Bisschop vinden dat de uitlatingen van een president van een NAVO-land en van een kandidaat-lidstaat van de Europese Unie niet zonder consequenties moeten blijven. Ze vragen om de toetredingsonderhandelingen van de EU met Turkije te stoppen tot Erdogan zich „royaal heeft verontschuldigd jegens Israël.” Koenders vindt dat niet nodig. Hij houdt vast aan het bestaande toetredingsproces.

Advertenties

3 reacties to “Hitler in herhaling: bevriend staatshoofd mag antisemiet zijn”

  1. Maar wel producten uit de Westbank willen etiketteren, en niet die uit Noord-Cyprus dat door Turkije bezet wordt.
    Hoe duidelijk een meten met twee maten.
    Israel wordt geofferd om de Jodenhaters tevreden te stellen.

  2. Geheel eens met het onderstaande!

    Van Roon en Bisschop vinden dat de uitlatingen van een president van een NAVO-land en van een kandidaat-lidstaat van de Europese Unie niet zonder consequenties moeten blijven. Ze vragen om de toetredingsonderhandelingen van de EU met Turkije te stoppen tot Erdogan zich „royaal heeft verontschuldigd jegens Israël.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: