De wereld gebruikt geld om Israël te chanteren [Giulio Meotti]

nazi-boycot2Berlijn, 1 april 1933. De nazi’s roepen economische boycot uit van Joodse handelszaken.
Anno 2015: De geschiedenis herhaalt zich…

Israëls economie zou jaarlijks $10.5 miljard kunnen verliezen en duizenden Israëli’s zouden hun baan kunnen verliezen als het land wordt onderworpen aan een volledige internationale boycot, volgens een rapport van de ministerie van Financiën (geschreven tijdens de regeerperiode van Yair Lapid), dat vorige week werd vrijgegeven.

Enkele dagen geleden, glunderde de media over een rapport van de Rand Corporation over het feit dat Israël jaarlijks zowat 9 miljard dollar jaarlijks zou kunnen verliezen bij gebrek aan een ‘vredesakkoord’ (met de Palestijnen). Het kan hen niet schelen dat, indien ooit een Arabisch-Islamitische staat wordt gecreëerd in Judea en Samaria compleet in uitgelijnd met Iran en Hamas, Israël vanuit het Oosten zal worden aangevallen, de luchthaven Ben Goerion zal worden gesloten en Jeruzalem en Gush Dan zal worden belegerd. Nee, ze willen Israël enkel geld geven om zelfmoord te plegen.

Van Rabin tot Sharon en Olmert, hebben opeenvolgende Israëlische regeringen aan Joden, die leven in Judea en Samaria, geld aangeboden om het gebied te verlaten, waarmee ze in feite instemden met het stereotype dat werd gepromoot door dokterJoseph Goebbels, die voorspelde dat indien de Joden een staat zou krijgen, zij deze zouden verkopen voor geld.

De Joodse linkerzijde, deze hedonistische, cynische en corrupte minderheid, maakt gebruik van de economische kwestie om Israël te verzwakken zoals zij deden met de chassidische gezinnen, door te zeggen zij ‘een last’ zijn. Zij zijn dezelfde kleine groep die de uitdrukking ‘levenskwaliteit van kolonisten’ hebben bedacht. Degenen die kwamen vanwege materiële voordelen, zouden vanwege hen het land verlaten, zo beweerden zij.De linkse Joden haten Judea en Samaria omdat het symbool staat voor de Joodse identiteit.  

Echte “vrede” heeft niks te maken met geld. Palestijnse moeders die hun kinderen in de dood sturen geven evenmin om geld. Ze weten dat ze hun huizen zullen verliezen, maar ze doen het toch omwille van hun haat tegen de Joden en Israël, die sterker is dan hun leven.

Wat is de boodschap van de wereld aan Israël? De last van de nederzettingen’ weggeven, honderden Joodse dorpen verkopen aan de Arabieren met Amerikaanse hulp, en Israël zal eindelijk een plaats krijgen onder de Naties? Onzin, helemaal fout. De wereld zal niet rusten vooraleer de laatste Jood Tel Aviv heeft verlaten. Het is dezelfde wereld die het niet kon schelen toen het Midden-Oosten miljarden Amerikaanse dollars in waarde van gronden en bezittingen  van de Joden in beslag hadden genomen, toen de Arabieren hen etnisch gezuiverd hadden uit hun huizen.

De ‘economische kwestie’ is een Fata Morgana, een illusie,  omdat Israël de dag nadien onmiddellijk zal gedwongen worden om anti-missile verdediging op te stellen, huizen, scholen en hospitalen dient te versterken, meer Iron Dome batterijen opstellen, de luchthaven Ben Goerion moet verhuizen naar de Negev en, last but lot least, de Joden die in Judea en Samaria wonen buiten de zogeheten ‘blokken’ zal moeten verhuizen en compenseren.

Niet alles kan gekocht worden met geld. Laat ons hopen dat Israël niet zal zwichten voor deze waanzin.

door Giulio Meotti


in een vertaling van Brabosh.com van een artikel in Arutz Sheva van 16 juli 2015


meotti-boekDe auteur Giulio Meotti, een Italiaanse journalist verbonden aan het dagblad Il Foglio, schrijft een twee-wekelijkse kolom voor Arutz Sheva. Zijn artikels verschijnen om de regelmaat in verscheidene publicaties zoals The Wall Street Journal, Frontpage, Commentary e.a.

Hij is de auteur van het bekende boek “A New Shoah” (2008), waarin een onderzoek werd gedaan naar de persoonlijke verhalen van Israël’s slachtoffers van de terreur, gepubliceerd bij uitgeverij Encounter. Onlangs publiceerde hij een nieuw boek omtrent het Vaticaan en Israël onder de titel “The Vatican Against Israel: J’accuse” (2013) uitgebracht bij Mantua Books. Lees hier een interview met de auteur omtrent zijn laatste boek.


Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: