Asiellarie (1)

Het opstalletje van Marcel van Dam

Het AZC van Marcel van Dam

De ene helft van Nederland wil asielzoekers bij de ander helft van Nederland op de stoep parkeren en trekt er een verongelijkt gezicht bij als deze uiting van menslievendheid daar niet gewaardeerd wordt. Harry Mulisch schreef al eens wat het dumpen van ellende bij de ander voor de deur teweeg kan brengen. Deze splijtzwam zal de komende jaren extreme gevolgen voor de maatschappelijke cohesie krijgen en in hogere politieke sferen tot een oorlogsstemming leiden.

Recentelijk zei de menslievende ex-minister Jan Pronk voor de radio dat als de situatie dat noodt, ook hij zijn grote huis aan asielzoekers ter beschikking zal stellen. Tussen zeggen en doen gaapt bij linkse mensen echter een enorme kloof. Zodra er een geldinzameling voor vluchtelingen is, blijkt de opbrengst dan ook niet in overeenstemming te zijn met het aantal rode stippen bij linkse partijen. Links stemmen blijkt dus heel wat vrijblijvender te zijn dan links doen. Per linkse stemmer een luttele euro aan vluchtelingen schenken, geeft nu niet bepaald het beeld dat links roepen neerkomt op links doen.

Van een PVV’er mag je niet verwachten dat die de deur wijd open zet voor asielzoekers. Maar waar blijven de open deuren bij links? Nu de asielophoping zo nijpend is dat zelfs de lekke tenten van Job Cohen tevoorschijn komen, zou je mogen verwachten als nobel voorbeeld dat in ieder geval de linkse grootwoners hun deuren gastvrij openzetten en de staatstelevisie daar dan ook meteen rijkelijk gewag van maakt. Maar dergelijke beelden hebben de beeldschermen van het volk nog steeds niet bereikt. Het zou zeker helpen als juist de linkse grootwoners die om barmhartigheid bij de burger schreeuwen, daar nu eens zelf het goede voorbeeld van gaven. Een blije televisieploeg van de VARA bij de voordeur van Jan Pronk, of bij andere grootwoners als Marcel van Dam en Youp van ’t Hek zou wonderen doen.

Links groot wonen schept namelijk morele verplichtingen. Als je de ander egoïsme en PVV’ers hilterianisme verwijt, moet het toch geen moeilijke stap zijn een barmhartig voorbeeld te geven. Misschien dat PvdA’er Jetta Klijnsma in haar goedkoop verworven krakerswoning wat asielzoekers kan herbergen. Of toch liever samendrommen in de lege te koop staande villa van grootvorst Frans Timmermans? Je zou kunnen denken aan tijdelijke noodopvang binnen het beveiligde bastion van de PvdA’er met weinig risico voor bivakmutsen met rotjes en eieren. Maar er kunnen natuurlijk wel krassen op het parket en de fraai gestuukte muren komen.

Maar nee, parkeer uit goedertierenheid de asielzoekers maar bij een ander op de stoep en doe verongelijkt als die daar niet verrukt over is. Socialisme is de gemakkelijkste manier om menslievendheid te betrachten. Zij de eer, de ander de ellende.

Tags:

4 reacties to “Asiellarie (1)”

 1. Wat te denken van grootsmoel en professioneel PVV basher P.D Vries en vriendje Pechtold, die het als missie ervaren om anderhalf miljoen mensen weg te zetten, dat wat Wilders door die zelfde constant als verwijt vr de voeten wordt gesmeten.
  En de tranen van de BNRers die het allemaal zo intens zielig vinden maar hun huizen hermetisch gesloten houden vr vluchtelingen.
  En O WEE als je eerlijk zégt deze asieleisers niet in je wijk te willen, dan dreigt BNld zelfs niet meer te komen winkelen!
  Ja alsof ze überhaupt weten waar Oranje ligt of zelfs ooit in Purmerend boodschappen deden.
  De huichelaars denken inderdaad dat zij alle liefde en barmhartigheid hoog in het vaandel en in het hart dragen, maar dat vaandel liever niet in mijn mooie achtertuin.

 2. Laat de Exota flessen maar exploderen, moet Marcel gedacht hebben… Desnoods schieten we ze op afstand stuk voor zijn “informatieve”programma.

  Armoede grijpt links zeer naar de keel, wetend wat die arme stakkers node moeten missen:

  Boefjeslijst

  http://www.ikkie.org/md/boefjes/boefjes.php

 3. Moest even heel hard denken: asiel larie heb ik toen uit de titel weten te vissen. Nieuwe tijden, nieuwe woorden. Er is maar een oplossing: grenzen dicht. En dan de buitengrenzen van de hele EU eveneens. De verrijkende cultuur die deze zoekers binnenbrengen is niet om mee samen te leven. Niet voor de westerse beschaving althans.

 4. Turkse politie arresteert mensensmokkelaars & neemt 1050 paspoorten in beslag.
  Fotos tonen tientallen NLse paspoorten.

  http://www.hurriyetdailynews.com/eight-suspects-detained-for-migrant-smuggling-in-istanbul.aspx?pageID=238&nID=94709&NewsCatID=509

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: