Asiellarie (3)

illustratie

Hans de Boer van VNO-NCW maakt zich grote zorgen over het imago van Nederland door de enorme aantallen zetels die de PVV virtueel binnensleept. Voorts jubelt hij ongegeneerd over de asieltsunami om de vacatures opgevuld te krijgen. Nou moe, denk je dan. Jarenlang een hele hoop allochtone werklozen en geen zich haastende VNO-NCW om de nood onder de werkloze allochtonen te lenigen. Het ging zelfs zover dat vanuit linkse en allochtone kringen de werkgevers van discriminatie en racisme verdacht werden. Dat dwingt tot de vraag over hoeveel migranten Hans de Boer wil beschikken om vacatures bij VNO-NCW te vullen. Terwijl er toch jarenlang gegrasduind kon worden onder het grote potentieel van werkloze allochtonen, wil hij er dus nog veel meer om in te grasduinen, wat nuchter beschouwd neerkomt op nog meer ongelukkige werkloze allochtonen die wegens ledigheid dreigen te ontsporen.

De harde werkelijkheid is bovendien dat er alweer een recessie om de hoek staat te gluren en bij recessies, of zoals we na de drie op rij die we net hebben zien passeren, nemen de vacatures vanzelf af. We zien dat op dit moment de afname van de werkloosheid stagneert en er dus in het geheel geen behoefte is aan arbeidsmigratie. Het idee om de vergrijzing met de verbruining te bestrijden lijkt alleen maar meer werkloosheid gegenereerd te hebben. Het is als met gokverslaving: je moet steeds je inzet verdubbelen om je verlies terug te winnen. In Monte Carlo schijnt dat velen tot doodsdrift gedreven te hebben.

Wat het imago van Nederland zeker geen goed doet, is de vermiddeleeuwïsering. Het Nederland van de pioniers- en handelsgeest is ingeruild voor een tranendal van mislukkingen. Had maar beter opgelet en vooruit geregeerd. Dan zou bijvoorbeeld na het beëindigen van het melkquotum de melk niet in een bodemloze put verdwijnen, maar zou het voedselonzekere China er rijkelijk mee bediend worden en de Nederlandse moeders in de supermarkten niet misgrijpen. Geld stinkt niet, zure melk wel. Nederlandse babymelk tegen de vergrijzing van de Chinese eenkindgezinnen: heus het helpt.

Nederland ooit gewestelijk kampioen in de voedselproductie en -conservering is op de handen gaan zitten in plaats van als vanouds de wereld in te trekken. Hebben we aan de krijtstreepjespakken van VNO-NCW te danken.

Na de pleefabrikant Bernard Wientjes, die meende dat Nederland door de PVV in de risee zou raken, hebben we alweer een waardeloze losbol aan het hoofd van VNO-NCW die Nederland naar de middeleeuwen helpt. Dus op naar de Hoekse en Kabeljauwse twisten onder aanvoering van Hans de Boer.

 

 

 

Tags:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: