Flaters van de Volkskrant

Berlijn, 25 november 1941. Groot-Moefti van Palestina Amin Al-Hoesseini op bezoek bij Adolf Hitler. Al-Hoesseini over die alliance met de Führer: "Onze belangrijkste voorwaarde om samen te werken met Duitsland was vrij spel te verkrijgen zodat we in Palestina en de Arabische wereld tot de laatste Jood konden uitroeien."

Netanyahu is niet de eerste die beweert dat de moefti achter de Holocaust zat. Enkele omstreden Holocauskenners suggereerden eerder al dit scenario, maar historici hebben die theorie altijd weerlegd. Dat de bewuste dialoog tijdens de ontmoeting tussen de twee leiders daadwerkelijk heeft plaatsgevonden is nooit bewezen. Bovendien, bedadrukken historici, was de Holocaust toen al in gang gezet. (tikfouten voor rekening van de Volkskrant)

Dat is nogal vreemd, want de ontmoeting tussen Haj Amin al-Husseini met Adolf Hitler vond in 1941 plaats, zoals de foto in de Volkskrant ook stelt. De historici weten dat de definitieve Endlösung der Judenfrage op de Wannseeconferentie op 22 januari 1942 besproken werd.

Bovendien wat en wie wordt bedoeld met omstreden Holocaustkenners? Namen graag, zodat ook dit “varkentje” gewassen kan worden.

Namen? Hier zijn er een paar:

Hans Jansen de arabist:

http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/06/weet_je_wie_ook_over_het_jodenvraagstuk_nadachten.html

Hans Jansen de theoloog:

http://www.vriendenvanisrael.nl/?page_id=1091

Afshin Ellian de rechtsgeleerde:

http://www.elsevier.nl/Algemeen/blogs/2012/4/Moslimbroeders-en-nazis-waren-goede-vrienden-ELSEVIER335198W/

11 reacties to “Flaters van de Volkskrant”

 1. Terwijl volgens eigen zeggen wegens oorlog, repressie en uitroeiing, een enorme stroom asielzoekers uit de islamitische gebieden wegtrekt, zet de landelijke pers vooral op Joden in. Wat nogal raar is, want aan de grenzen van Israel staan juist asielzoekers van ongeduld trappelen Israël binnen te vluchten. Wat nog raarder is, is dat moslims wel uit moslimlanden vluchten maar niet uit Israël.

  Toch maar even over nadenken.

  http://www.volkskrant.nl/opinie/een-palestijnse-staat-is-verder-weg-dan-ooit~a4167371/

 2. Om niet te vergeten:

  De Moefti van Jeruzalem, Hans Jansen en ik
  (Door: Martien Pennings)

  https://ejbron.wordpress.com/2015/06/08/de-moefti-van-jeruzalem-hans-jansen-en-ik/

  • Ondanks onderzoek door M. Pennings e.a., zullen we wellicht nooit achterhalen of Arabische invloed mede tot de Shoah zal hebben geleid, alhoewel de Moefti van Jeruzalem niet geregistreerd zijn instemming heeft betuigd .

   Overigens blijf de kerk buiten spel in dezen:

   Hitlers vrome paus

   In de Vaticaanse heiligenfabriek onder leiding van paus Johannes Paulus II zijn al bijna 1.000 zaligverklaringen en zo’n 300 heiligverklaringen van de lopende band gerold. De kandidaat-heilige moet wel minstens 2 “wonderen” hebben verricht. Johannes Paulus II wil ook Pius XII (letterlijk: de vrome XII), de meest omstreden paus van de twintigste eeuw, heilig verklaren. Zijn “wonderen” bestonden uit machtswellust, jodenhaat en collaboratie met het Duitse en Kroatische fascisme voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog.

   “96 concilies en 114 pausen hebben in de loop der eeuwen wetten geformuleerd om het joodse volk bespottelijk en belachelijk te maken, om hen te laten martelen en te verbannen, om hun goederen te onteigenen en hen als paria’s van de samenleving te beschouwen.” Het antisemitisme heeft diepe wortels in de kerkgeschiedenis. In die traditie stond Hitler.

   Leest u verder:

   http://www.doorbraak.eu/gebladerte/10701f42.htm

 3. Netanyahu beschuldigt voormalige Palestijnse leider van Holocaust

  De Israëlische premier Netanyahu heeft gezegd dat een Palestijnse moslimleider achter de Holocaust zit. Volgens hem haalde de Palestijn Haj Amin al-Husseini, moefti van Jeruzalem, Adolf Hitler over om Joden te vermoorden in plaats van hen te verbannen.

  De beschuldiging maakte deel uit van een toespraak van Netanyahu op het Zionistische Congres in Jeruzalem. In de toespraak refereerde hij aan het feit dat Husseini een bezoek bracht aan Hitler in 1941. Volgens hem speelde deze ontmoeting een grote rol in Hitlers beslissing om Joden te vermoorden.

  http://nos.nl/artikel/2064273-netanyahu-beschuldigt-voormalige-palestijnse-leider-van-holocaust.html

 4. @Aegolius
  Het is lastig te verklaren waarom iedere moslim, neonazi en marxist over Joden complottheorieën mag verkondigen, maar een enorm zandstorm ontstaat als een Jood zich er eens aan waagt. En dan ook nog aan eentje die helemaal niet zo zonderling is. Het minste dat je Haj Amin al-Husseini kunt verwijten is dat hij voor de Berlijnse radio de Duitsers smeekte hun werk in het af maken af te maken.

 5. Goh, dat ik de Groene Amsterdammer nog eens zou citeren. Maar bij deze dan:

  https://www.groene.nl/artikel/we-gaan-het-land-zuiveren

 6. Historical Evidence Shows Mufti Did Advise Hitler on Extermination of Jews, Says Middle East Forum Scholar, Author and Leading Holocaust Expert Wolfgang G. Schwanitz
  http://www.prweb.com/releases/2015/10/prweb13036296.htm
  Dr. A. Bostom:
  Palestinian Muslims: El-Husseini’s—And Muhammad’s—Willing Jew Executioners
  http://www.andrewbostom.org/2015/10/palestinian-muslims-el-husseinis-and-muhammads-willing-jew-executioners/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: