Seksueel racisme

Op zwart

In de Duitse stad Keulen zijn in de nieuwjaarsnacht tientallen vrouwen aangerand. Bij het centraal station en de dom van Keulen had zich een groep van zo’n duizend jonge mannen van vermoedelijk Arabische en Noord-Afrikaanse komaf verzameld. De groep viel vrouwen op ernstige wijze lastig. Burgemeester Henriette Reker van Keulen heeft een crisisberaad bijeengeroepen. Dat meldde de Frankfurter Allgemeine Zeitung maandag.

De vrouwen werden pal naast de domkerk ingesloten, beroofd van zaken als geld en telefoons, en seksueel aangerand. Veel mannen zouden dronken zijn geweest. (Bron: Reformatorisch Dagblad)

Lees hier het hele artikel.

Advertenties
Tags: ,

10 reacties to “Seksueel racisme”

 1. VARA’s-Joop nog steeds bezig aan verkrachtingsontkenning, want daders getint slachtoffers blank

  http://www.joop.nl/

 2. Een deel van de mannen die op oudejaarsavond in de Duitse stad Keulen vrouwen hebben aangerand, verkracht en beroofd, was in beeld bij de politie. De politie in Keulen waarschuwde al eerder voor ‘wetteloze gebieden’ in de stad waar grote groepen allochtonen de dienst uitmaken.

  http://www.elsevier.nl/Buitenland/achtergrond/2016/1/Daders-Keulen-waren-in-beeld-bij-de-politie-2740973W/?masterpageid=158493

 3. Bij de Volkskrant is het grote ontkennen al begonnen:

  Afkomst

  Op Duitse sociale media wordt volop gespeculeerd over de daders. Door hun Arabische en Noord-Afrikaanse uiterlijk leggen velen de link met het grote aantal vluchtelingen dat in Duitsland is. ‘Op internet vormt zich een racistische menigte’, stelt NDR-journalist Andreas Hilmer vast.

  Minister van Binnenlandse Zaken Thomas de Mazière waarschuwt om niet te generaliseren en niet alle migranten de schuld in de schoenen te schuiven. Ook de antropoloog Hansjörg Dilger, die is verbonden aan de Vrije Universiteit van Berlijn, stelt dat er geen overhaast verband moet worden getrokken met de afkomst van de daders. ‘Een religie of cultuur is op zich nooit vrouwonvriendelijk. Dat heeft altijd meerdere kanten’, benadrukt hij.

 4. De Duitse schrijfster Katja Schneidt plaatste naar aanleiding van de bijzonder onfeestelijke gebeurtenissen een open brief aan haar regering op facebook. Het bericht wordt massaal opgepikt en gedeeld.

  P-Magazine vertaalde haar kwade brief:

  http://m.standaard.be/cnt/dmf20160105_02050272

 5. Duitsers slaan in groten getale pepperspray en andere zelfverdedigingsmiddelen in na de massa-aanrandingen in Keulen.

  http://www.elsevier.nl/Buitenland/achtergrond/2016/1/Duitsers-bewapenen-zich-handel-in-pepperspray-bloeit-op-2743031W/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: