Paus noemt Palestijns leider Abbas een vredesengel

abbi01

Lachende Abbas na de Jodenmoord in Parijs.

Paus Franciscus heeft president Mahmoud Abbas van Palestina een vredesengel genoemd. Abbas kwam op audiëntie bij de paus in Vaticaanstad. De twee spraken over het vredesproces tussen Israël en de Palestijnse gebieden. Dat meldde het Vaticaan vandaag.

 

Hier meer over deze vredesengel.

Advertenties

10 reacties to “Paus noemt Palestijns leider Abbas een vredesengel”

 1. Iemand die Jodenmoordenaars prijst, is een vredesengel?
  Het Vaticaan heeft nog niets geleerd van haar geschiedenis.

  http://likud.nl/2013/01/abbas-eert-nazi-oorlogsmisdadiger-en-andere-jodenmoordenaars/

 2. Dan toch nog maar even herinneren aan het Lateraans Concilie van 1215 onder paus Innocentius III, waar besloten werd dat Joden een zogenoemde “Jodenhoed” en een geel merkteken op de borst moesten dragen. En wie heeft dat later geïnspireerd tot het verplicht dragen van de Jodenster?

  Je kunt er maar een ding bij bedenken, langzaam maar zeker sluit het net zich rondom de Joden. Een lichte troost mag zijn dat de roomsen ook hun beurt krijgen, ook al probeert de paus dat te verhinderen door zoete matzes met de Palestijnen te bakken.

  Nou, daar eten dan maar gefilte fisj op.

 3. De Roomse kerk heeft na de kruisiging van Jezus voortdurend zijn godachtergrond versus het Joodse geloof betwist. Met/door diverse pauselijke concilies, werd de “uitvoering” van kerkelijk antisemitisme als onderdeel van de geloofsbelijdenis “ingevoerd”.

  Eigenlijk een (on)gelooflijke machtstrijd, zowel binnen voormalige bestuursstructuren.
  Hoewel Hitler de Davidsster had “gekopieerd”, werd de kerk omstreeks 1200 kennelijk geïnspireerd door onderscheidende islamitische kledingdracht.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Jodenster#Geschiedenis

  Hoewel Maarten Luther zich afkeerde van het Roomse met zijn stellingen, bleef hij “theoligisch” aan één Roomse zaak trouw:

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Maarten_Luther#Luther_en_het_antisemitisme

  De “kruistochten” zijn gemoderniseerd door bijvoorbeeld IS en mogelijk gemaakt door ongelovige bestuurders. Laat de bootjes varen en hen welkom heten.

 4. Het blijkt niet te kloppen: de paus noemde Abbas geen vredesengel, maar sprak de hoop uit dat Abbas dit zou worden.
  http://likud.nl/2015/05/het-anp-ziet-een-engel-verschijnen/

 5. Dat het ANP op een antisemitische rel uit is zal niet mogen verbazen. Vrijwel de voltallige Nederlandse pers was tijdens de bezetting als “gelijkgeschakeld” actief in het supportersvak van de Jodenvervolging. Van perszuivering was na de oorlog ook weinig sprake.

 6. Hitlers vrome paus

  In de Vaticaanse heiligenfabriek onder leiding van paus Johannes Paulus II zijn al bijna 1.000 zaligverklaringen en zo’n 300 heiligverklaringen van de lopende band gerold. De kandidaat-heilige moet wel minstens 2 “wonderen” hebben verricht. Johannes Paulus II wil ook Pius XII (letterlijk: de vrome XII), de meest omstreden paus van de twintigste eeuw, heilig verklaren. Zijn “wonderen” bestonden uit machtswellust, jodenhaat en collaboratie met het Duitse en Kroatische fascisme voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog.

  “96 concilies en 114 pausen hebben in de loop der eeuwen wetten geformuleerd om het joodse volk bespottelijk en belachelijk te maken, om hen te laten martelen en te verbannen, om hun goederen te onteigenen en hen als paria’s van de samenleving te beschouwen.” Het antisemitisme heeft diepe wortels in de kerkgeschiedenis. In die traditie stond Hitler.

  Leest u verder:

  http://www.doorbraak.eu/gebladerte/10701f42.htm

 7. Als een door god verlaten en bij geen enkele institutie aangesloten persoon, ga ik de heilige koe (niet de auto) vereren.

  (Des)ondanks de theologische “wetenschap” is de wereld is weer platter geworden dan ooit tevoren.

 8. Altijd al geweten dat de Paus niet deugde, deze Paus, een man van het volk, jazeker, een linkse rakker.

 9. Abbas wil dat Arabieren Gaza bombarderen

  http://nl.gatestoneinstitute.org/5484/arabieren-gaza-bombarderen

  Aldus houdt het sprookje waarin westerse regeringen zo in geloofde:

  Abbas: ‘Onoverbrugbare kloof in Palestijnse regering’

  Het einde is in zicht voor de Palestijnse eenheidsregering, waarin de groeperingen Hamas en Fatah samenwerken. President Mahmoud Abbas heeft aangekondigd dat het kabinet ontslag gaat nemen, bericht de BBC.

  Volgens Abbas is de breuk de schuld van Hamas, dat niet zou willen dat zijn Fatah-beweging voet aan de grond krijgt in de Gazastrook. De eenheidsregering kwam een ongeveer jaar geleden tot stand, toen beide partijen besloten de strijdbijl te begraven.

  Het conflict……..

  http://www.parool.nl/parool/nl/225/BUITENLAND/article/detail/4078647/2015/06/17/Abbas-Onoverbrugbare-kloof-in-Palestijnse-regering.dhtml

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: